kött kött kött kött kött kött kött kött!!

Idag så var jag och Johanna på Östgöta Nation och skulle fika. Båda var hungriga och tycker att ÖG är mysigt (lite skabbigt) och framför allt billigt. En focaccia och ett glas cola för 49 kronor. På ett vanligt ställde kostar bara mackan mer än så. Det gillar vi. Vad vi INTE gillade idag dock var den alldeles jätteotrevliga människan som jobbade bakom bardisken. Vi undrade om de hade någon foccacia (eftersom typ allt annat var slut!!) och hon tittar surt och säger "men vad ska ni ha för nån? det står två olika där.." och pekar på en skylt. Den ena var bayoneskinka. Vi visste inte vad det var och frågade vad det var för typ av skinka. "Är det som vanlig skinka?" "Bayoneskinka" svarar puckot då. Ja, jo det kan vi också läsa MEN vad är det för någon skinka. "Jag vet inte, jag äter inte kött!!". Ehm, frågade vi om du var vegetarian? Nej det gjorde vi inte. Vilket pucko. Som att jag skulle fråga någon på apoteket om en allergimedicin. "Är denna bra mot pollen?" och den skulle svara "Det vet jag inte, för jag är inte allergisk." Hepp. Då klagade jag nog lite för högt för när jag skulle betala var hon ännu grinigare. Kanske var för att jag valde skinkan och hon tycker jag är en mördare. Haha, hoppas det var därför. Pucko!! Föresten var det ingen speciell skinka, strimlad som på en pizza typ. Men gott var det iaf. Och sur var hon.

"Jag vet inte, för jag äter inte kött!!" Jesus.....

wiinkväll.

Ikväll har jag och Matulda Wiinkväll, alltså spela wii plus dricka vin. Wiin. Fyndigt eller hur? Jag är nöjd. Jag har precis hällt upp ett glas Bundustar ur boxen. Lika gott som vanligt! Har ni inte provat, så gör det. Billigt också, 179 kronor för en box, alltså 44 kronor flaskan kan man säga. Toppen!
Jag bjussar på mat i afton också som består av fetaost- och baconfylld kycklingfilé, rotsaker i ugn och bearnaisesås (någon dag ska jag våga mig på en hemmagjord..). Gott va? Och popcorn.

Skål på er och god lördag!


against all odds.

20.10 - hungern börjar närma sig.
20.47 - sms från syster som säger vad hon ätit. mer hunger..
20.48 - sms från syster som säger att hon precis ätit paj och tycker att jag ska äta varma mackor eller rån. vilket jag såklart inte har hemma.
SNÖN (fan..) öser ner och jag tänker: "nej, maria. inte gå ut i detta väder. inte värt det."
21.10 - sitter på cykeln och känner snön som blivit till hagel slå allt för hårt mot kinderna. helt plötsligt känns min solbrända näsa jävligt långt bort. nästan bortdomnad till och med, ångrar mig men cyklar på.
21.12 - framme, tackar ICA för att de inte har några speglar vid kexen.
21.35 - SÅ JÄVLA VÄRT DET! smörgåsrån borde alla äta minst ett paket varje dag. jag ska nog i alla fall äta ett halvt paket nu, med räkost såklart! :)


Ni ser ju så lycklig jag är, trots allt. I made it!

Om jag blir sjuk så skyller jag såklart på Josefine. Om ni undrar!

superduper.

Okej, det var inget spöke eller någon hustomte. Det var bara Jonas som hade lagt sladden där för han hittade den under soffan. Tråkigt tycker jag..

I fredags var vi hos Hannah och Fredrik som förutom trevligt sällskap bjöd på en dundergod paj. Med jordgubbar. Jag blev fast och bad om receptet och bakade till min o Hannas veckliga Desperate-date. Och ta mig tusan - förutom att det är typ den godaste paj jag ätit så var den även den absolut enklaste att göra. Ni kommer bli chockade!

100 gram smör
1,5 dl socker
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Frysta eller färska jordgubbar

Gör såhär:
Smält smör i en kastrull och blanda i sockret, vetemjölet, havregrynen, bakpulvret, vaniljsockret och ägget.
Rör på svag värme tills det blir en tjock smet (typ bara någon minut på ettan)
Häll smeten i en stekpanna eller ugnsform och lägg i jordgubbarna.
Grädda på 175 grader i ca 30 min.


Enkelt va? Galet.


Före gräddning. Lät gubbarna vara frysta!


Efter! Tog ut den lite tidigare, vilket gjorde den lite kladdig. Inte alls fel!


Till middag idag blev det en smarrig pasta. Jonas idé, han är allt en liten mästerkock under ytan! Underbart! Blev tre laxfiléer, 6 champinjoner, mycket franska örter (frysta och torkade), saft från en lime, 5 dl créme fraiche och salt. Stekte champinjonerna i mindre bitar i äkta smör (mums) och hällde i creme fraichen, lät det puttra ihop innan jag la i laxen. Efter laxen så åkte även limesaften i och fick sedan stå o koka medan pastan blev klar (10 minuter typ). Sedan blandade jag ihop allt och jävlariminbunke vilken rätt. Asgött, för att inte överdriva en gnutta alls. Laga det och ni kommer njuta ;)


Haha, pasta på bild. Ingen hit!

hustomte.

Vi har verkligen en hustomte eller spöke på riktigt. Tror inte att hon vill oss illa, bara leka lite och spela oss små spratt. Eller mest mig tror jag, kanske för att jag är en believer. Kanske kan ta med henne hem till Hanna en dag så hon leka med deras lilla spöke. Så kanske saker kan ligga på sin plats ett tag framöver. Just nu pratar jag om mobilsladden som varit borta. När jag skulle äta kvällsmat precis och ställer ner tallriken på bordet så ligger sladden där på bordet. VA?! Och nej, bordet kryllar inte av saker, en flaska och tre spelkontroller borde inte gömma en sladd. Skärpning, tomtan. Men bra att den låg där nu i alla fall. Kanske hon bara hjälpte mig att hitta den?

Så nu ska jag visa er bilder från telefonen. Börjar med min kvällsmat som bestod av en tallrik fil med jordgubbssylt, ett kokt ägg i kopp, en smörgås med mosat ägg och kaviar. Gott!






Sushi från någongång.. Gott var det!


Köttgrytan från förra veckan och en härlig fetaostsallad!




Titta vad fint mamma dukat till pappas överraskningsmiddag!

choco chip muffin.

Myskväll med mig själv är det som gäller idag. Jonas gillar inte Wallander-filmerna, eller alls många svenska överhuvudtaget faktiskt.. Så då passar jag på att kolla på det när han är borta. Nu blir det Wallander : Vålnaden. Hoppas den är bra! Jag har såklart lite att äta på under filmen (trodde ni något annat?)! Bland annat chips från IKEA, billigt och gott. Bubbelvatten (thank god for sodastream) och det bästa av allt: Cart'Dor (eller hur det stavas) Choco Chip Muffin. Japp, precis lika gott som det låter. MUMS!

Godkväll!


kontrast.

Helg, hörrni. HELG! Jag har ju haft en minihelg redan eftersom jag var ledig onsdag och torsdag denna vecka, men är lika glad för det. Vem tackar nej till dubbel helg liksom? Nästa vecka blir jobbig så jag passar på o njuta lite extra nu. Ikväll ska vi iväg på öl och spelkväll, men först ska vi avnjuta en god middag. Det blir potatisgratäng, bearnaisesås och oxfilé! Känns som vi äter det jämt nu förtiden, den tar liksom aldrig slut i frysen. Vi kommer aldrig mer nöja oss med annat än det snart ;) Idag trodde vi att vi tog fram sista fyra portionerna, men icke. När vi bröt isär dem så var det det dubbla kvar, jippi. En helg till med gött kött. Vilken lyx!! Till lunch idag blev det oxfilens motsats skulle man kunna säga - nämligen ärtsoppa, såndär i en korv. Jag tycker absolut inte att det är lyx, men nästan lika gott som oxfilé, fast på olika sätt. Men lite kontrast. Vilken billig dag förresten! En portion ärtsoppa : 2,25 kronor. Middag för två: cirka 25 kronor för gratängsakerna och kanske 15 för såsen. Köttet är ju gratis, så nästan att vi går plus på att äta :)

Ännu mer lyx:


Ser ni hur han sliter i köket, karlsloken?

Hur gött som helst. John Mayer i högtalarna, Jonas i köket, jag i fåtöljen. God fredag!

kvällsfika.

Blev otroligt sugen på något onyttigt efter middagen. Men tröttheten och rädslan för mörkret höll mig ifrån detta. Är rätt nöjd med det ändå för vi har köpt nytt färskt bröd och skinka idag när vi handlade idag. Mörkt bröd (men säkert lite socker i ändå..), bregott, rökt tunn skinka (i jävligt dåliga förpackningar, alla bitar i hög..). En knäckis med skinka och en stor kopp te. Så borde varje kväll avslutas. Ja, ibland borde den såklart avslutas med chips, popcorn, choklad och så vidare, men inte mitt i veckan. Ska bli skärpning på mig nu, herr sambo är ju så jävla duktig hela tiden så jag kan väl inte vara sämre. Heja cykla, hejdå chi.... Nej, jag kan inte ens säga det, så vi nöjer oss med HEJA CYKLA!!



Ser ju aptråkigt ut, men får ju aldrig någon kamera av någon vänlig själ så.. Och NEJ, vi äter inte på papptallrikar, trots att jag ibland skulle vilja det istället för att diska. Men de stod så lägligt och väntade på bänken sedan tisdagens grillkväll..

vååååååår!

Vilken alldeles förträfflig ledig vårdag detta har varit! Sov länge fram tills att gubbarna utanför fönstret började blåsa bort grus. Blev irriterad först och tänkte "men vad i helvete, klockan kan inte vara mycket och det är helg" och skrek till Jonas "kan de sluta nån jävla gång, idioterna?", sen kom jag på att det ju är onsdag idag, och att klockan dessutom var tio. Då har jag kanske ingen rätt att klaga längre. Tryckte kudden över huvudet och sov en timma till. Sedan tog jag cykeln (gud vad skönt att äntligen få cykla igen!) ner till Saluhallen där jag mötte upp Hanna och köpte sushi. Det sas innan att detta skulle vara stans godaste sushi (nyöppnat i saluhallen, de har sin "moder"sushi i en liten stadsdel dit ingen går...) och ja, jag kan nog hålla med. Rullarna var jättestora och jag drack till och med upp all misosoppa. Den var riktigt god!
Vi avnjöt denna underbara lunch på en brygga i stan längs ån, som nästan var översvämmad. Mysigt! Efter en stund kom Matulda förbi också och huxflux så hade fyra timmar flugit förbi. Och nu: det bästa av allt: Jag har bränt mig på näsan och "bringan". YES, kanske kan fixa en minibränna till Valborg trots allt ;)


Ja, man kan inte påstå att jag lider av ögontorrhet nu i vår iaf! :)

Så pigg man blir av våren, men ändå trött av solen. Trött på ett bra sätt. Till middag idag så åt vi minivårrullar, ni vet såna där man får på kinamats-buffe? Det bästa på buffen enligt mig. Vi köpte dem i affären och stekte tillsammans med ris, soya och sweetchilisås. För att väga upp denna asiatiska dag så har jag nu tryckt i mig två hederliga kanelbullar som jag hittade i frysen. Mumsmums.

Grilltime!

Nu är det bannemej vår, hörrni! Nu tänker jag säga det utan att vara rädd för att det ska börja snöa. Gör det det, så visst. Då får det väl göra det då, men jag tror inte det gör det. Alldeles perfekt tajmat idag så hade vi ett seminarium utomhus - fick massa bra tips på lekar man kan använda till eleverna som har med matematik att göra och fick även prova själva, riktigt roligt och passande till det underbara vädret! Sedan sprang vi in och värmde maten (fläskköttsgryta från igår) och satte oss ute i solen och åt och njöt. Satt i tunn tröja och var alldeles varm, fyfasen vad härligt!!

När jag var på väg hem så blev jag grillsugen, så premiären var ett faktum! Blev vanlig grillkorv och även kabanoz. Vi åt inomhus dock, inte så jättevarmt ute längre. Men den grillade smaken och solen som skiner in genom fönstret så kändes det nästan som ute ändå!



Gårdagens gryta jag gjorde igår innehöll:
Grytbitar av fläsk (kanske 400 g?! hade fryst in i påsar så vet inte exakt.)
1 röd paprika, i mindre bitar
1 gul lök, strimlad i halv-lökringar
10 färska champinjoner, i passande bitar
1 buljongtärning
2 dl vatten
4 dl matlagningsgrädde
6 iskuber rödvin

Jag brynte köttet i grytan, slängde i lök och svamp. Hällde på 2 dl (eller typ.) vatten och buljongtärning. Lät det koka i 2 timmar ungefär. Sedan hällde jag i rödvin som jag fryst in i frysplastpåsar och matlagningsgrädde och paprikan. Sedan fick det koka i en timma till ungefär. Sen föll köttbitarna isär (du hade rätt, mamma! Såklart..) på ett alldeles underbart vis! Gott var det!

myskväll!

Nu är myskläderna på, chokladen och filmen nerpackade! Nu åker jag till min kära Hanna och äter god mat och myser! Provar en ny choklad idag, ska bli spännande. Återkommer med en recension!

Trevlig lördagkväll, mina vänner!


äntligen!

Äntligen helg! Har inte riktigt sjunkit in ännu, har varit en intensiv vecka. Men nu stor potatisen och kokar, löksåsen puttrar och fläsket steks i ugnen. En liten tupplur på det, så är jag redo för kvällens öl - Corona med lime!

Trevlig helg!

sunny day.

Idag har vi haft arbetslagsarbete i skolan och suttit nere i en källare i fyra och en halv timme. Solen skiner in och man kan ana den i trappen, men får inte gå ut. Lite lätt panik.. Men på lunchen så värmde vi lite mat, supergod kasslergratäng som även ska ätas till middag snart.. Eller supergod var väl att ta i, men gott var det! Äter kassler så sällan, men nu var det billigt! Och DÅ fick jag underbar sol på mig. Det behövs verkligen, ser ut som ett vandrande lik. Svullna ögon som rinner, blekfis och smutsigt hår som göms under en mössa. Gulligt va? Ska ta en bild så ni får se hur söt jag är!

Längtar till imorgon nu. Av flera anledningar: HELG, Johanna, öl och det (näst)bästa av allt: Stekt fläsk med löksås och kokt potatis! Fanns fläsk för 34 kronor kilot, så jag fick en stor bit för bara 15 kronor! Vilket jäkla kap, va? Nästan så jag ska springa och bunkra upp hela frysen. Mumsfilibbaba!

Har tappat bort sladdjäveln till mobilen igen, där det väntar lite smaskiga bilder.. Så här får ni mig istället! Rund, blek o go ;)


Svulla upp mig lite extra för att ni ska tycka synd om mig. Och med denna
fina lilla grimas borde ni tycka mer synd om Jonas...
;)

RSS 2.0