blood.

Idag har jag lämnat en tiondel av mitt blod till bättre behövande, känns jävligt bra. Trött är jag, men ändå nöjd med denna så enkla uppgift. Lite mysigt är det där också, speciellt idag eftersom Johanna var min bloddate. En gratis fika blev det ju kan man säga. Vi tog varsin kopp maskingjord varmchoklad och en skinkmacka (som iof var lite slajmig idag..) och ett äpple som jag åt med hela mitt ansikte på vägen på stan. Fick även med mig två lotter därifrån, Jonas fick den ena för han har namnsdag idag, jävla smidigt för mig. Och hur bra låter inte detta: "Älskling, denna lott har jag betalat med mitt BLOD!!" Vi vann inget, men det gör inte så mycket. Jag har iaf dragit en vinstlott idag när jag nu sitter här, trött som en apa, o väntar på middagen, karln står och gör lasagne nu! Mums, och godnatt!


Blödde fortfarande lite när jag kom hem så satte på ett litet plåster. Då kan man
tycka lite extra synd om sig själv också...

spirello.

Jag låtsas att det är sommar ikväll och äter glass. O ingen mindre än Spirello (jaja, Twister..)!! Kan vara en av de godaste pinnglassarna som finns. Den och Pop74!


våffeldagen.



Våffeldagen måste firas, även om man inte är så jätteförtjust i våfflor. Men ikväll var det extra gott faktiskt, kan ju bero på att det var ett helt år sedan sist. Ser ut att vara glass på bilden, men det är grädde som har smält lite på den krispiga våfflan och jordgubbssylt såklart! Köpte två paket med pulvervåfflor, tycker nästan att det blir godast, fick inte riktigt till den där krispen sist..

Idag fick vi ett "påskägg" från ICA där det stod typ: "kommer ni ihåg hur vi i höstas sa att ni skulle få belöning för att ni går o handlar hos oss i mörket o rusket". Det kom vi verkligen inte ihåg, men det spelar ju ingen roll för vi fick gåvan ändå. Och det var en check på 100 kronor!! Thank you very much, ICA Väst! Den ska det bara handlas gott för, mums!

Jag skulle egentligen ha lagt mig för 37 minuter sedan, men har nu (jävligt lägligt!!) blivit nervös inför tentan och fått för mig att jag inte kan något. Så jag ska ta till ett gammalt trick, eller vad det nu är, och lägga papprena under kudden! Sen så ska ju kära syster be för mig i kyrkan imorgon så kan väl inte gå annat än väl.. Eller hur? Nej, precis... Gonatt!

jägermeister.

Sitter och pluggar i skolan och när alla andra pumpar kaffe för att fokusera (hålla sig vakna..) så dricker jag coca cola. Dricker inte det alls ofta och upptäckte nu att jag inte tycker det är så jäkla gott att bara dricka såhär. Godare till ett Maxmål eller en kartong popcorn på biografen. Men jag tycker ju absolut inte det är äckligt så jag dricker ändå, känner mig inte alls piggare och just nu känner jag mig lite illamående. Samtidigt som jag dricker cola så tuggar jag även i mig Extra Drops (tror ni det tar bort sockret från tänderna direkt då?) med lakritssmak. Och gissa vad kombination lakrits och cola blir? Ni kanske redan vet det, men jag visste inte. Det smakar Jägermeister!! Mår nästan illa av bara tanken på en shot Jäger, så tänk då känslan när jag har det i min mun? Inte alls gott, så nu måste jag tugga ur tabletten innan jag klunkar mer cola, annars kanske jag blir full här. I alla fall kräkig.

Imorrn kommer jag klara min tenta för er som undrar. Känns så just nu. Fråga mig imorgon fem i åtta igen..

trött kaktant.

Idag har jag spridit min kakor över Blåsenhus. Vi hade kaksnack förra veckan i gruppen vilket slutade med att jag sa att jag kunde ta med till vårt nästa a-lagsmöte (med volster, bulten o co.. haha, nej inte riktigt). Ingen trodde nog att jag skulle göra det på riktigt men så förvånade de blev min kära kollegor! Det mumsades på ordentligt med nougatrutor, och Perra hade tagit med sig miniwaffers till sig själv men kunde inte låta bli att dela med sig, ingen vill ju vara sämre än HK-fröken liksom.

Jag visste också att min kära kära Johanna satt och tentapluggade hela dagen på skolan, så innan jag kilade hemifrån la jag ner en strösselruta till henne och sprang upp och överraskade med. Vi är ju ganska lika och jag vet ju själv hur grinig jag blir när jag sitter och pluggar så. Efter att jag slutade klockan fem så mötte jag upp plugghästen igen för en fika. Blev en underbart god, och alldeles för stor, focaccia. Eller vad var det? I alla fall var den toastad med salami, brie och soltorkade tomater. Det satt fint.

Nu är jag helt slut. Jobbigt att vara kakleverantör. Och att ha tentaångest.. Såhär blir man då:


Haha, ser ut som jag inte har någon nagen på ringfingret. Det har jag..

Jag köpte föresten chips som jag tänkte skulle pigga upp mig. Det gjorde de inte. Konstigt. Inte ens en liter päronmåltidsdryck lyckades, så jag får förlita mig på CSI och sängen istället. Känns som ett säkrare kort!
Godnatt.

birthday dinner.

Tårtan var god enligt våra gäster. Jag tyckte också att den var okej men jag är ju inget tårtfan direkt, men gött med jordbgubb istället för hallon och det där rosa locket - det var gott! Vilken suverän idé! Nu är tårtan halv och kommer förmodligen ta slut under morgondagens fikabjudning! Bra så.

Tänkte läska er med kvällens födelsedagsmiddag:
Oxfilé i någonform, förmodligen grillad tornedau (stavas det så?), potatis/morötter/rödlök i ugn och kantarellsås!

Nu började det vattnas i munnen när jag tänker på det faktiskt, får nog ta mig en liten knäckemacka i väntan på middagen...

Godkväll!

kalas!

Idag fyller Jonas år, hipp hipp hurra! Jag vaknade tio i åtta (jovisst!) av mig själv och var klarvaken. Så jag gick upp och gjorde klart presentkortet och presenten från mamma och pappa och gjorde frukostbricka. Den bestod av cola (det får man dricka halv nio på morgonen om man fyller år, och om man gjort iordning...) baguette med brie, kalkonpastrami och sallad. Mumsmums! Jag gick in o sjöng en trudilutt för Jonas som vaknade tio minuter innan och bad om vatten men jag tvingade honom att låtsassova..

Nu är tårtan också färdig. Den blev inte alls fin, men "mycket finare än jag någonsin skulle gjort" sa Jonas så snällt. Tack!
Försökte förgylla den med lite siffror och florsocker i alla fall. Så här ser den ut:





Klippte ut mönster på bakplåtspapper, som man gjorde i tomtegröten..

vad blir det för mat?

Nu är jag mätt igen, en underbar känsla! Åt frukost i skolan klockan 12 som bestod av en drickyoghurt och en apelsin, satt fint. Sen åt jag ingenting förän vi åt middag vid halv sju, då var jag hungrig! Och som tur var åt vi tacos ikväll vilket man alltid gör för mycket av och som man alltid blir alldeles för mätt av. Gött, det!
Vi lånade bil och åkte till Ica Maxi och handlade inför helgen kalajs idag. Två sorters kakor och tårta blir det.
Satt och diskuterade kakor och tårtor med en klasskamrat idag som också skulle ha kalas i helgen, hennes dotter fyller ett. Hon var inte heller så förtjust i prinsesstårta (alltså klasskompisen, inte ungen som jag antar inte ens får äta sånt..) så hon skulle fylla den med mosad banan, mosade hallon och chokladmousse istället för grädde. Jag drog denna briljanta idén för Jonas men det föll direkt.. Fick i alla fall jordguddssylt istället för hallonsylt, alltid nåt. Sedan hittade jag färdiga CHOKLADtårtbottnar, men hepp. "Choklad och jordgubbar passar väl inte ihop" "EH?" "Ah men, vaniljsås och choklad passar i alla fall inte.." Jesuschrist... MEN vi köpte i alla fall ett rosa (jippi!) marsipanlock med smak av jordgubb. Låter ju alldeles förträffligt. Men jag skulle ändå hellre vilja gå på det där ettårskalaset..

Låter som att det är jag som fyller år och tjurar för att jag inte får det jag vill, men så är det ju inte. Men när jag fyller år så ska jag ha en tårta med chokladbottnar, chokladmousse, grädde och jordgubbar! Och jag vill INTE göra den själv.

Dagens middag och vår härliga köttbullemiddag här:


Tacos i tortillabröd. Gött!


Köttbullar, gräddsås, potatismos och lingon!

Ikväll klockan nio börjar nya avsnitt av herr Morbergs "Vad blir det för mat?" på tv4+, det är vårt gemensamma favoritprogram här hemma! Mums för honom och hans mat!


nämen!

Men kolla: Det finns vårdepression!! Aftonbladet vet då precis vad man vill ha.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6781132.ab

från skit till köttbullar.

Denna måndag startade inte alls bra. Jag var väldigt seg efter helgens jobb o lite sömn och bestämde mig för att stanna hemma när klockan ringde. MEN efter fem minuters tänkande fram och tillbaka så gick jag upp ändå, jävligt motvilligt men vill vara så förberedd som möjligt inför nästa veckas tenta. Skulle köpa en (alldeles för dyr!) frukostmacka så fort jag kom fram kvart i nio innan jag började MEN då öppnade ju inte cafeterian förrän nio. Sur igen. Dåligt seminarie och ännu mer frustration över dålig information om tenta. Fortfarande sur..
Träffade Johanna, vilket gjorde mig lite gladare men ju mer jag beklagade mig så tyckte jag till slut att jag led av en jävla depression. Vi var verkligen inte värdiga medlemmar av positiva klubben.

Men sen, kära vänner, så kom jag hem och slängde på mig mysbrallor, polotröja, vindjacka, mössa, vantar och mina reeena fina skor och drog en lite powerwalk i 20 minuter (ja, någonstans måste man ju starta), vilken avslutades i affären! Helt plötsligt var jag lycklig igen - och pricken över i:et: köttbullarna ligger o puttrar i såsen i väntan på Jonas. Att rulla köttbullar är lite som terapi tycker jag. Men efter ett tag blir det tråkigt, efter närmare bestämt 41 stycken. Så i resten av smeten (som bestod av blandfärs, lök, salt, peppar, ägg, ströbrödomjölk) så slängde jag i lite fryst persilja och grädde och gjorde en köttfärskaka i lilla stekpannan. Kan vara gott att smaska på en annan dag!

Just det, efter min lilla hurtigrutt så åt jag en liten järn- och cvitaminboost i form av blodapelsin och mackor med leverpastej och gurka. Ska lämna blod snart så jag preparerar mig för att slippa äta järntabletter och för att motverka vårdepression, eller nåt.. ;)




mätt som en plätt?

Nu är jag mätt. Undrar hur länge det varar denna gång. Länge hoppas jag. Men om inte så kan jag äta en leverpastejsmacka, nu är det slut med chips på veckorna.. Tråkigt va? Inte min idé, men jag är snäll och låter det vara så. En dag på helgen får räcka. Okej, då. Nu är jag ju inte sugen, men jag vet att om någon skulle ställa fram en skål så skulle jag ju äta upp det. Sån är jag!

Dagens middag blev dundergod!

6 potatisar
1 megastor morot
Frysta provencalörter
Matlagningsgrädde så det täcker(ja, mamma.. vi dricker lättmjölk också. det du!)
Salt
Peppar

Riv potatis och morötter och blanda med det andra i en lagomstor (eller lagomliten!) form. Hyvla på lite ost om man vill, det gjorde vi efter som vi älskar det hårda osttäcket som blir, och tjoff in i ugnen. 200 grader i ca 40 minuter. Efter tio minuter i ugnen så ställde vi in tinade kycklingfileer som vi kryddat med salt, peppar och franska örter.
Sedan är det bara att mumsa på. Mumsmums.



god lunch

Har precis avnjutit en underbar lunch - med NY mat ;) Vi åt fläskkotletter med bönsallad. Herrn i huset lagade medan jag lekte Kristian Luuk/Ingvar Oldsberg från andra sidan "bardisken". Vi köpte nämligen en På Spåret-bok där det är olika resor så man får gissa, perfekt för att resa tänkte vi - men se där, även bra för lagamatunderhållning! Jag var så hungrig så hann inte ta en bild, men det ser ut som man tror. En stekt kotlett med ben att gnaga på och en sallad bestående av stora vita bönor, kidneybönor, rödlök, provencalörter, olja och vinäger.

Ikväll blir det kycklingfile i ugn med potatis- och morotsgratäng! Ser redan fram emot det. Och i helgen ska jag jobba så då hoppas på jag på någon god dessert!

äta ur frysen - dag tre.

Vi hade nog inte såå jättemycket mat i frysen ändå för nu börjar det tryta trots allt. Och det är jag glad över, så Jonas kan köpa lite ny mat bestående av kyckling och köttfärs - det kommer man jävligt långt med! Vi har bara "ätit ur frysen" i tre dagar, men ändå är jag mat-deprimerad. Ja, jag tror det ihopsatta ordet finns. Jag tappade matlusten helt idag när jag grävde fram fyra stackars halvgråa köttbitar som visade sig vara lövbiff. Jag som älskar lövbiff, men denna hade nog varit fryst lite för länge. Till detta skulle jag göra en broccoligratäng som jag aldrig gjort innan. När jag gjorde ostsåsen tänkte jag att jag kunde piffa upp den med en fondduchef-kub (köttfond), men hallå? Det var en dum idé. Jonas var snäll och sa att det var "jättegott" medan jag satt och petade i maten och var tjurig. Men han verkade mena det, det var ju tur. Nu är i alla fall broccolin slut i frysen (den påsen tog upp en halv låda, och vi har bara tre stycken..) men det finns en halv form gratäng kvar i kylen. Men imorgon tycker jag nog att det är gott, när jag kommit ur denna mat-depression..

Ska poppa mig popcorn o ta ett glas saft så jag blir glad igen! Kolla här så länge tills jag fått tillbaka min matglädje: http://www.bloggfamiljen.se/?blog=matplatsen - man vill äta ALLT denna underbara människa gör!

no sugar.

Ville bara skåla med er i juice och säga att jag är en rar flickvän idag och serverar falukorv i ugn. Men jag kastade den lilla ostbiten så karln får kila förbi affären, men inte mer än rätt tycker jag!



Ser ni hur härligt blek och sliten jag är? Är faktiskt lite halvsjuk och började åtta idag så jag får se ut så! Mysiga tröjan som jag fått av lillebror är alldeles perfekt såhär på kvällsningen, gillar att det står NO SUGAR - SINCE 1992 på den, känner mig lite duktig då. Vad var det jag sa? Skål i juice. Just det, inget socker alls...

wii vs. food.

Igår köpte vi vårt efterlängtade Nintendo Wii. Jag ville inte gå o lägga mig igår kväll, ville bara spela spela spela.. Detta innebär dock att min ekonomi ligger nära botten nu, vilket innebär att vi måste börja äta ur vår frys. Den är ganska välfylld med lite olika köttstycken som legat där väldigt länge. Men de ska nog gå o äta. Jag tycker bara det är så tråkigt att äta "gammal" mat, jag vill helst köpa nytt varje dag, men det gör jag ju såklart inte för det skulle inte fungera i längden. Men jag hittade en falukorvsring idag som får bli middagen. Hittade även en halv lök och lite mjölk vilket innebär: korvstroganoff. Skulle kunna göra falukorv i ugn för vi har en tomat också (haha, gud så ynklig jag låter) och en äcklig liten ostsnutt, så blir det något annorlunda. MEN problemet är att jag inte är ett fan av det, men Jonas är. Kanske vore rart av mig? Måste man ha sås till då? Hur gör man? Äh, motivationen är verkligen nere på noll, jag Wii:ar lite istället och låter magen kurra lite till!
Vill ha påsk nu istället, potäter och sill!

bilder!

Gör ett nytt inlägg, kände att min mat kunde få separeras från skorna. Kändes mer rätt så, så kan jag räkna att jag gjort TVÅ blogginlägg idag och det är inte dåligt, mina vänner. Jag har nu, efter att insett att jag inte installerat något på denna dator än, fixat mobilprogrammet så jag kan lägga in bilder! Vilket fick mig att ännu hellre vilja ha en I-phone. Ta ett foto, maila till sig själv (gratis, ofcourse) och vips så lätt man har sin bild på datorn. Fungerar inte riktigt så med min.. Men men, jag får ju byta mobil snart - den 19 april 2011....

Men här är vad vi åt igår. Blev faktiskt riktigt bra med saffran! Men något jag alltid blir lika besviken på är hur lite räkor det blir kvar när man skalat.. Ett halvkilo räkor med skal blev typ 20 räkor eller nåt kändes det som. Inte kul, men gott ändå!
Jag fräste en påse babyspenat med en hackad tomat och hackade svarta oliver, hällde på ett paket saffran och i med en liten burk creme fraiche. Kokade pasta (penne) och blandade allt och i med räkorna. På med massa svartpeppar och - Klart!! Supergott, lite lyxigt och snabbt!



Lite andra bilder från mobilen som legat och väntat på bättre tider:


AHA, min semla. Den fanns på riktigt.. :)


En av mina luncher hemma hos mor och far.


Lchf-kost dagen efter min kolhydratsfrossa som resulterade i ballongmage och ajaj.


Marängswiss!

Den härliga desserten avnjöts hemma hos Jonsson/Björk när jag var på hemvisit. Vi tyckte inte att det räckte med Mangos mat där vi satt o halvkräktes efteråt så vi gick till Willys på vägen hem för att köpa glass, maränger och chokladsås! Bra idé! :)

Ikväll blir det körv mä brö te medda! Bacon- och ostkorv, gott! Som vanligt tar jag en i bröd och en på gaffel, mums!

skotvätt.

Okej, jag tvättade ju mina skor. De luktar gott nu, aldrig fel. Borde tvätta alla mina skor.. Men här är resultatet, ni kanske inte ser någon megaskillnad men det gör jag, jag skylle på dåligt ljus. Jag har alltid något att skylla på, lite av en specialitet tror jag. Ingen dum specialitet, tycker jag.. Plösen (gud vilket fult ord!) blev inte alls ren, men vad gör det. Eftersom de är jävligt spruckna också så kommer de förmodligen inte bli mina fin-skor ändå, haha! Men bra att ha när jag vill vara schleten och gå till affären eller när jag ska ut och springa (HA, vem gick på den?)

FÖRE:





EFTER:





typiskt.

Idag bestämde vi vad vi skulle äta för middag i tid och det blev något som låter väldigt smarrigt. Ett recept från Arla på en pasta med räkor, spenat, svarta oliver och creme fraiche med saffran och tomat (den som jag använde till fiskgratängen). Slängde upp räkorna på tidningspapper med lite grovsalt på för tining och kilade iväg till affären. SJÄLVKLART så var just den creme fraichen slut. Frågade den trevlige herren som visst verkade vara anti-arla just denna vecka för de hade inte fått in någon sådan i veckan på grund av något krångel på Arla, typiskt. Så jag köpte vanlig creme fraiche, färska tomater och saffran istället. Aldrig gjort någon mat med riktig saffran förr vad jag vet, så vi får se hur det blir. Ingen aning om hur mycket man ska ha i, men med tanke på att paketet bara rymmer 0,5 gram så kan jag nog kasta i allt! Kommer nog bli bra ändå! Håll till godo så får ni se!

Annars har jag tvättat mina gymnastikskor som jag tror är åtta år gamla. Tror nämligen de är inköpta 2002, vilket konstigt nog blir åtta år sedan. Jag tror inte riktigt på att 2002 är ÅTTA år sedan, men det är tydligen så om man räknar.. De blev faktiskt ganska vita, jag har även borstat dem med tandkräm. JA, tandkräm. Ska ta efter-bilder när karln kommer hem med sin mobil så ska ni få se!

friday.

Idag är det fredag, skönt! Är ledig idag och ska bara plugga lite. Verkligen lite, för uppgiften var inte stor som jag trodde, vilken tur för lata lilla mig! Idag hann vi äta lunch ihop här hemma innan karln sprang iväg till skolan, det blev rester från gårdagens middag - köttfärsbiffar a'la jonas, bönsallad och bearnaisesås! Satt fint!

Och nu kom precis posten och gissa vad som damp ner? JO, andra numret av JournalChocolat! Hade nästan glömt av att jag fick en prenumeration av mami i julklapp. Så nu ska jag koka en kopp te, ta en chokladbit och krypa upp i fåtöljen och drömma mig bort till the chocholat heaven..


Det är en brudbukett gjord av CHOKLAD på bilden. Praktiskt :)

kakmonster!

Är lite hängig idag, en liten förkylning börjar krypa fram så jag väntar på halstabletter från karln! Min "hängighet" kan även bero på att jag vaknade 13.47 idag. Skyller allt på mamma som inte ringde och väckte mig, men jag gråter ju inte direkt över det. Har inte gjort något alls idag alltså (eftersom jag knappt varit vaken något än..)! Har flyttat ut täcket till soffan och bara glor på tv med datorn i knät. Åt en god frukost (halv tre..) som bestod av två stycken dubbelrån med ost, en grov (jovisst, serru) smörgås med rökt skinka, två glas juice och en stor kopp te! Insåg även att mitt nagellack matchade Nasses öron på min favoritmugg, förjäkla bra!

Förutom att glo på tv så har jag även letat goda (och lättbakade) kakrecept inför Jonas födelsedag! Hittade då på Tasteline.se (via Aftonbladet) massor av recept att göra i långpanna vilket ju är helt perfekt! Hittade dessa två recept som jag ska göra (ja, det är såklart JAG som får bestämma, inte som att han kommer ställa sig och baka själv.) Kuligt! Ska även göra en prinsesstårta som han envisas med att vilja ha varje gång det vankas kalas. Jag är ju själv ingen tårtmänniska och skulle hellre göra någon typ trippelchokladmegasupertårta, men hepp.. Något får han väl bestämma då ;) Ska i alla fall försöka göra den lite rolig då det faktiskt är rätt trist att bara rulla på ett grönt lager marispan! Ska försöka göra en innebandyboll, haha! Om han fyller 10? Nej nej, 24! Mamma gjorde en baskettårta åt mig när jag var mindre (i mina hurtigare dagar) som var så jäkla snygg, synd att den inte dokumenterades..

Ikväll blir det färdigköpt lasagne från Dafgårds, riktigt god faktiskt. Ska pimpa upp den med lite franska örter och vitlök så känns den som hemmagjord! Och när man är sjuk (eller nästan, i alla fall) så får man äta färdigmat utan dåligt samvete. Jag försöker inte intala mig själv, nejnej, vill bara informera er om det!

Imorgon blir det lunch på Unico med Hanna och förhoppningsvis en fika med Johanna efter skolan!

Just det, dessa kakor blir det:

http://www.tasteline.com/Recept/Nougatrutor_3
http://www.tasteline.com/Recept/Mammornas_ljusa_karleksmums (strössel är ju bara för roligt!)

mättmättmätt!

Idag började jag laga middag alldeles för sent. Var alldeles för hungrig så gick och smakade av såsen i ugnen hela tiden och när maten var klar så slängde jag i mig det jättefort och hällde i mig mjölk vilket nu innebär MEGAMÄTT! Det kommer väl lägga sig snart om jag känner mig själv rätt och jag kommer gå o rota i skåpen igen. Blir nog lite popcorn till Familjen Annorlunda ikväll! Undrar ni vad det serverades till middag (och även morgondagens lunch) så var det fiskgratäng med potatismos. Ser ju inte alls bra ut på bilden som jag tog med webcameran (eftersom jag inte vill installera mitt mobilprogram på datorn, får väl ge mig..) men det var i alla fall jättegott!



6 stycken hokifiléer
1 burk creme fraiche med smak av saffran (o någon mer krydda..)
1-2 dl grädde
Riven ost
Salt, vitpeppar

Jag blandade grädde o creme fraiche i en mugg. La i fileerna (lite halvfrysta) i en pajform (lätt o diska tefolnpajform!) och kryddade med salt och peppar. Hällde sedan över såsen och på med riven ost. In i ugnen (225 grader) medan potatisen kokades och mosades! Tog även i lite grädde i moset, gött det!

Just det, pudrade på lite mjöl på fisken också så det skulle bli mer såsigt än rinnigt! Bra så.

RSS 2.0