härliga lördag.

Haft en fantastisk lördag. Herrn åkte hemifrån halv sju imorse vilket gjorde att jag kunde breda ut mig ordentligt, jag sover alltid som bäst när jag vet att Jonas måste gå upp och inte jag, kanske lite skadeglädje. Men det vet vi ju hur det är med den - enda sanna glädjen. Sen vaknade jag på riktigt strax efter elva när han kom hem och väckte mig. En knapp timme senare satt vi i våra vänners bil på väg till Barkarby Outlet. Två herrar och två damer, gissa vilka som handlade mest? Jo, herrarna. Jag köpte ingenting alls. Men det var väldigt mysigt att strosa omkring där och äta lunch (kolgrillad kyckling, bulgur, tzatziki för min del) i tre timmar. Ett avsnitt House och en liten slumring senare kom den andra herrn från tidigare idag hit för att grabbkvälla med Jonas. Vi kör på tvärtom-temat här i helgen. Igår så hade jag två söta vänner här, Matilda och Ingrid, och vi såg (och skrek till) handbollen, åt pizza och drack öl. Idag sitter "karlarna" och äter ost, päron och dricker vin. Haha, jag säger då det..

Jag har flyttat in till sovrummet med mitt glas vin och en liten skål nötter. Och skvallertidning. Gött.


Jag har det rätt bra här. Somnar nog vilken sekund som helst..


Kvällens middag (jag var kors i taket mätt i flera timmar, IGEN!)

Den smarriga middagen var ett lin- och solrosfröbröd med skagenröra, groddar och avokado med örtsalt!

Nu ska jag slumra framför "Så Olika" varvat med skvaller tills jag somnar.

Godkväll och godnatt!

suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuck.

Var på Vårdcentralen idag. Det enda positiva med det besöket är att det tar typ en minut att gå dit. Resten (tio minuter) gav mig ingenting. Trodde jag skulle få göra allergitest men det fick jag inte. Däremot fick jag säga flera gånger att jag inte har något djur eller någon växt hemma. Suck, säger jag bara. Tror att jag ska försöka ringa till allergimottagningen istället. Min "husläkare" är kass. Och lätt otrevlig.
Därför är jag less nu. Som tur är så kommer Hanna snart, om hon behagar gå hemifrån snart ;). Och senare kommer Matilda så vi kan heja på Sverige.

Ska snart fixa kvällens middag. Hel kyckling i gryta på spisen och gräddsås. Tror det blir ris till, det är visst okej ibland. Haha, den här dieten alltså. Märklig..


Ser ni hur less jag är?

Fin tröja ändå! Från lillebror i julklapp via ett presentkort på Cubus. Thank you, little brother!

smarr.

Igår mina vänner lagade jag en ny måltid för hushållet. Jag skrev ju det va? Orkar inte kolla, men ett recept från Aftonbladet, från Tasteline från början.
Här är det:

4 st  kycklingbröstfiléer
Smör att steka i
1 st  tomat
1 kruka  basilika (jag körde på lite torkad dragon istället!)
3 msk  dijonsenap, (eller mer om du vill)
2 dl  vispgrädde
2 st  vitlöksklyftor
2 dl  crème fraiche
salt och peppar
2 dl  riven ost

Ugnen: 200 grader. Stek kycklingfilén tills den fått lite färg i smör och lägg i en ugnsfast form. Blanda allt det andra (utom ost och tomat). Lägg på skivor av tomaten på filéerna, häll på "smeten" och häll på ost. In i ugnen tills kycklingen är klar. Hade lite halvfrysta filéer så det tog kanske 35 eller så. Annars tar det väl en tjuga? Till detta serverade vi en sallad med fetaost, avokado, tomat, gurka, paprika. Lika gött i matlåda idag som det var igår.


Före ugn - redan här ser man ju hur gott det kommer bli.


TADA! Ja, vi kallas ju inte familjen Såsson för inget..

Idag åt vi också något nytt. Thank God, så jag inte dör. Blev en bönsoppa från recept på bönpaketet. Orkar inte gå och kolla men jag tror att receptet är typ:
1 pkt kidneybönor (380 g)
1 liten röd chilifrukt
1 burk kokosmjölk
5 dl hönsbuljong
2 msk färskriven ingefära
Lite limesaft, salt och peppar.

Jonas som lagade maten men jag tror att han fräste bönor och chili en sväng i lite olja och hällde sedan på det andra och lät puttra i tio minuter. Sedan mixades det (med en mixer som tydligen vill ge upp...) Visst låter det som en konstig bladning med bönor och kokosmjölk? Men det var väldigt gott, faktiskt. Man ska inte döma ut något på förhand. Jo, det kan man, men inte denna soppa..

På tal om bönor - jag kokade tusen kilo bönor i lördags. I alla fall typ tre kilo eller nåt. Så nu har vi sex stycken påsar kikärtor och sex påsar kidneybönor i frysen. Fatta vad billigt? YEY!

Btw, idag fikade jag på Norrlands café. Norrlänningar (som jag visst är..) har rabatt och huxflux fick jag ett glas té för en liten ynka femma. Ha, slå det..


God kväll, säger jag med min nya vinnarpose (ska tydligen satsa på den i curlinglaget),
speciellt den putiga munnen.. Verkligen en hit, känner jag. Japp. Mhm. Godnatt!

firre.

Åt väldigt god fisk häromdagen. Stora goda filéer av typ Pangasius (eller vad det heter) som vi panerade i ägg och sesamfrön. Blev ju inte som vanlig panerad fisk, men väldigt gott ändå. Godare än att bara steka fisken som den är, och sesamfrön är ju alltid gött. Till det hade vi kokta grönsaker blandat med hackad spenat och en liten smörklick. Och såklart en sås, en kall, gjord på créme fraiche, citronpeppar, pressad lime, dill, salt och peppar. Mumsigt!


Fisken täckte typ hela stekpannan. Tur att vi bara var två som skulle äta!

Nu ska jag kila iväg till affären och handla till kvällens middag. Lite fetaost till salladen. Förutom sallad så ska jag göra kyckling i ugn med en sås på grädde, créme fraiche och dijonsenap. Hittade ett recept på nätet. Lägger ut det senare om det blir gott! Lite popcorn till kvällen blir det också. Yum!

Trevlig söndag!

jordgubbekocka.

Jordgubbekocka - vet inte om det låter bra eller dåligt. Men strunt i det! För igår var jag en kocka med ett jordgubbsprytt förkläde som jag fick i julklapp av mor och far (eller var det morfar?). Himla fint tycker jag. Så fint att jag hade på mig det en timme efter att maten var klar. Jag har ju varit lite orolig att jag bara skulle äta sallad varje jäkla dag, men har nu fått tillbaka lite inspiration. Nu är det bara mitt onyttighetsberoende som ska försvinna. Så fort jag ätit mat så vill jag ha något annat, men Jonas har installerat Sims3 på sin dator nu så att jag ska kunna tänka på annat, haha. Då är det illa, han vill egentligen verkligen inte ha det på sin dator, haha. Ops :)

Igår åt vi i alla fall kycklingklubbor med en variant av ratatouille (?). Är ju bara en grönsaksröra så det finns säkert inget fast recept. Jag hade i zuccini, röd paprika, gul lök, färska champinjoner och tomatkross. Och vitlök såklart. Och just det, en röd chilifrukt också. Blev lite sting och jättegott. Hade ungefär lika mycket av alla grönsaker som jag fräste i olivolja och sen lät det puttra ihop med ett paket krossade tomater. Sås och grönsaker i ett, fantastiskt smidigt! Och kycklingklubborna kryddade jag lite gott och lät stå i ugnen på 225 grader i en timma ungefär. Mums!


Hade med mig datorn i köket. :)

Idag till lunch så åt jag en pytt med de grönsaker som blev över från igår. Och lax i. Också gott!

Ikväll blir det tvårätters middag och champagne för hela slanten. Och House-maraton. Vi firar fem år av kärlek!

huvudet högt.

En låt som får mig att börja gråta varje gång är Huvudet högt med Eldkvarn. Slår aldrig fel. Den är så vacker och så sorglig att man måste vara känslokall för att inte känna ett litet hugg i magen. Det är min absoluta favoritlåt!
Sista gången jag såg dig var du gammal och trött - då tänker jag på min älskade lilla söta farfar som jag saknar så. Men är man trött så ska man få sova. Så är det ju bara.
MEN, för att bli glad igen så byter jag till något av Billie the Vision and the dancers. Då blir man lite lyckligare helt plötsligt. Prova!

Snabba humörssvängningar hade jag idag förresten. Blotta tanken av att inte "få" äta kolhydrater gör mig givetvis akut sugen på det. Inga konstigheter där. Vill ju inte fuska. Men popcorn är inte fusk för mig, sa min älskade man. Ja, han sa det när han skulle gå så inte var det för att slippa mitt gnäll inte. Eller? Jag har alltid tyckt att popcorn är nyttigt, speciellt med en klick smör till. Och popcorn gör mig glad och mätt, så det ska vara min lyx. Mm, popcorn! Ett vackert ord. Yes, I'm addicted. House har sina piller, jag har mina poffade majskorn.



Har också en sjukt go filt från Chil(l?)i också. Häromdagen satt jag, Jonte och vår kära Matilda under den alla tre. Trots att det var himla mysigt (haha) så trivs jag bäst själv under den så jag kan bli en puppa.

Just det, det är ju faktiskt en matblogg. Dagens middag: Kycklingfilé i ugn med massa goda kryddor och en bönsallad, innehållandes kidney- och vita stora bönor. På det en dressing på vitvinsvinäger, olivolja, salladskrydda, salt, peppar och provencalörter. Och lite överblivna färska champinjoner. Smarrigt värre!

Godkväll!

nytt år, nya färger.

Kunde ju inte ha kvar julen här på bloggen längre, det blev alltså lite lila istället. Lite halvvårigt, tänkte jag. Ska komma igång lite nu här igen, nu när jag börjar skolan imorgon och allt.

Vi har förövirgt börjat med nya matvanor här hemma i fredags. Inga kolhydrater i form av socker, mjöl, potatis, ris och rotfrukter. Tror det fungerar så. Inte helt på det klara. Ibland får man äta ris. Enligt Jontes far. Vi får se, jag kommer förmodligen inte vara superstrikt för då kommer jag tröttna fortare än fortast. Kommer nog äta någon potatis någondag och förmodligen något vitt bröd. Men frukt får vi äta, gott! Blir nog fruktsallad ikväll. Är redan trött på ordet sallad, förresten. Det är ju det jag kommer tröttna på, att bara äta sallad till maten. Går väl att variera i och för sig. Men ja, det kommer nog bli bra!

Nu ska jag laga lite lax med champinjoner. Men vi har faktiskt potatis i kylen och det tycker jag inte vi ska slänga, så jag tror jag ska göra lite potatis till. Jonas är inte hemma och det är han som är mest strikt så jag ser det som okej ;)
Vi får förövrigt inte heller äta annat kött än kyckling och fisk tydligen. Märkligt tycker jag. Förstår inte varför. Och det kommer jag inte heller hålla till fullo, för vi har fyra påsar köttfärs i frysen som jag vägrar kasta. Vad är det för fel på köttfärs? Och fläsk? Ha, nej detta går ju inte. Jag utan fläsk? Icke! Jag bestämmer nu härmed att jag tänker äta fläsk och nötkött när jag ska äta själv. Bra.

Hej så länge! Återkommer snart, förhoppningsvis!


En av mina julklappar - en fin tröja av svåger och svägerska med familjer.

GÄSTBLOGGARE!

Eftersom jag uppenbarligen är rätt kass på uppdatering så får min syster underhålla er under tiden! Hon har gjort något fantastiskt gott (har inte smakat, men litar på na!) som hon tycker att alla ska prova. Det ska jag minsann göra en dag. Sen ska jag lägga upp bilder från jul och nyår, men då måste far skicka över bilderna först. Här har ni och njuta av:

Jag hittade ett recept på chilifärs och bakpotatis på tasteline.se, men som vanligt hade jag ju inte allt hemma så fick improvisera lite.
Originalreceptet hittar du här:
http://www.tasteline.com/Recept/Bakad_potatis_med_chilifars_och_bonsallad?portions=4

Istället för tomatpure (som självklart var slut i vårt kylskåp) tog jag krossade tomater och då passade jag på att utesluta vattnet som skulle vara i för det tänkte jag fanns gott om i tomatkrossen. Och jag tog absolut INTE 2 msk chilipulver!! Blev alldeles lagom starkt med bara en matsked. Och deras fina sallad uteslöt jag och tog istället en helt vanlig sallad fast med deras dressing. Färsen blev alldeles underbart god. Den bakade potatisen delade jag i två delar tog lite olja och flingsalt i en ugnsform och in med dom i ugnen i 30 minuter, perfekt att de klarar sig själva medan man fixar färsen. :) Tillslut gjorde jag en vitlöksyoghurt och den var som grädden på moset! ;)
Tror nog att receptet är lika bra utan improvisation men jag tror inte att det funkar att ha 2 msk chilipulver i. Jösses!
/ Josefine


Ser ju förjädra gött ut alltså! Nu måste jag springa till kylen!


RSS 2.0