ajvar.

"sedär, jag kom tillbaka" - well, något förhastat kanske. Men idag när vi åt så god, och framför allt enkel, mat så fick jag ett litet bloggsug. Då gäller det att ta vara på det.
Köpte nämligen Ajvar Relish häromdagen till ett falukorvsrecept jag fick höra av moster. Och jag vet inte hur länge en sådan burk håller så lika bra att äta ordentligt medan den är fräsch.

Hur som helst så blev det en kycklinggryta, typ.
3 portioner blev det och till det hade jag:
3 kycklingfiléer i strimlor/bitar
1 hackad gul lök
3 pressade vitlöksklyftor
Ganska mycket Ajvar (tror nästan en deciliter, beror ju på hur stark man har. Denna var mild)
4 deciliter créme fraiche
Olja, salt och peppar.

Bara att steka allt i oljan, och låta Avjarn fräsa med en liten stund (kanske ett par minuter) och häll sedan på créme fraichen. Låt puttra tills det smakar bra och kycklingen är klar! Till detta åt vi ris. När det blir höst (på riktigt) ska jag nog äta med pressad potatis för att suga upp all göttig sås ordentligt. Mmmmm!


Kanske var det det nya fina köket som fick mig inspirerad? Eller min
snygga kockmössa?
;)

Nu ska jag snart iväg och träna. Josefine sa att det inte var så farligt - mamma sa att jag skulle akta så jag inte spyr eller nåt. Hm. Jag vet inte jag..

RSS 2.0