onsdag.

För att klargöra och svara på frågan: Tyvärr så är inte BBQ-såsen hemmagjord, aldrig provat göra någon faktiskt för Knorr gör den så bra åt mig! :)
Idag provade jag något nytt och gott igen! Hade brist på inspiration och fantasi så jag kikade in på Arla.se och där fanns ett smarrigt recept på "korv- och potatisgratäng" eller vad det nu ska kallas. Jag läste inte igenom receptet men hur som helst så blev detta bra. Gjorde precis som när jag gör potatisgratäng - alltså: Skivar potatis, lök (gul och röd till detta), häller på salt och vitlök(spulver, blev det idag! väldigt bra!) o sedan skivade jag bara fem stycken chorizokorvar i små slantar och blandade med potatisen och löken i en stor ugnsform. Tio potatisar och två lökar använde jag, för övrigt. Sedan hällde jag på 4 dl matlagningsgrädde - torr gratäng är lika med inte så god gratäng - o sen på med ett lager ost! Kunde säkert använt mer ost, men orkade inte hyvla mer.. :) In i ugnen på 225 grader i ungefär 50 minuter - ju längre ju bättre!
Detta blev vääldigt gott, måste jag säga! Kändes lite lyxigt med potatisgratäng men ändå vardagsmatigt med korven i! Gott gott! Man kan ju variera med olika korvsorter i om man gör det ofta!
Med de mängder jag använde så räckte det till 5 portioner och då vill jag påpeka att jag är proppmätt fortfarande! Åt för cirka 2 timmar sedan och det brukar betyda att jag är hungrig vid detta laget, men icke! Bra mat alltså! Eller för stor portion..
Detta ska ni få bildbevis på i alla fall!
En närbild på det krispiga goda osttäcket!



Älskar den här formen, blir alltid mycket och god mat i denna :)
Smaklig spis på er!

nytt recept!

Nu har jag ett "recept" som passar ALLA! LCHF:are, gluten-, laktos- och mjölkfolk - you name it! Dock inte äggallergiker men det går säkert att ordna på något vis om det skulle behövas! Är hur som helst superduper enkelt och jättegott! Ett väldigt bra alternativ till chicken nuggets, som tyvärr inte är lika nyttigt som gott. Man skär helt enkelt kycklingfilé i lagom stora portionsbitar, jag skulle rekommendera något mindre bitar, kanske 5x5 cm ungefär, så att inte "paneringen" bränns innan kycklingen är färdigstekt. Sedan doppar man kycklingbitarna i ägg, eller slänger ner alla bitar i en burk med ägg - väldigt smidigt! När bitarna sedan är täckta med ägg så lägger man över dem i SESAMFRÖN! Just det, salta och peppra (eller någon god krydda) innan du doppar i ägget så att kycklingen får lite smak. Och sen stekte jag i ganska mycket rapsolja, är säkert lika gott att steka i smör, olivolja eller vad som helst i princip, förutom margarin såklart! ;) Vet inte alls hur längre jag stekte bitarna, men några minuter per sida. Man märker ju när det är klart, bara att skära i den största och tjockaste biten - är den klar är alla klara! Mumsfilibabba till detta! Annorlunda, enkelt och framför allt JÄTTEGOTT!
Till detta åt vi ugnsrostade rotsaker - då det är rotsaksvecka på ICA! Morötter, plasternackor, rödbetor, potatis och rödlök med olja och timjanshonung och svisch in ugnen! Och lite BBQ-sås på sidan om, en härlig middag!
Blev ingen bra bild så struntar i det. Men prova prova!

hittad!

Jag har hittat min sladd till mobilen! Den låg där det mesta småplocket brukar hamna - mellan divanen och soffdelen, men där letade jag självklart inte förän idag! Men nu ska jag lägga in några gamla och nya bilder och försöka lägga upp dagens middag vacker och ta en bild! Jag sitter nu o njuter av höstrusket utanför med ett glas äpple, apelsin och passionsfruktjuice och väntar på att middagen ska bli klar i ugnen. Blir tandoorikyckling, matvete och en äpple- och currysås som jag fyndade för 5 kronor på världens bästa ICA Väst i Flogsta!! Ska ge mitt omdöme senare! Tänkte först äta ärtsoppa till middag, men blev sugen på mer RIKTIG mat!

Ikväll ska jag baka scones och äta med massor av smör, ost och drottningsylt! Det ni små LCHF:are ;)

Och nej, Hanna och Josefine - jag kommer inte bjuda er på kalventrecote, möjligen den dagen då jag blir hemmafru!


Här är en av våra sista LCHF-middagar! Hemmagjorda burgare med
hemmagjort "bröd". Nu kommer jag inte ihåg receptet på brödet, som
gjordes i micron, men min kära mor kan det! :)


Och DETTA firade vi min första dag utanför hemmet efter influensan,
vilken också blev vår första dag tillbaka till det goda livet ;)



Mumsfilibabamat! Rostbiff, matvete och kantarellsås! Smörstekta kantareller
med (matlagnings)grädde och vitpeppar och TJOFF så har man den
bästa såsen redo!

kalventrecote.

Har ni ätit kalventrecote någongång? Om inte, se till att göra det! Det är säkert lite dyrt, men ack så gott! Var så klart hos svärfar som detta serverades, där får man alltid något utöver det vanliga! Han hade fått det som tack för hjälpen av någon - det är precis SÅDANT man ska ge till folk som tack! God mat!! Till denna helsteka kalventrecoten så blev det kokt potatis och den gräddigaste kantarell (egenplockade igår, of course) stuvning/sås du kan tänka dig! En stor skål med sås kom fram på bordet och alla skrattade åt hur jävla mycket sås som kom fram - men det slutade med att det bråkades om vem som skulle få slicka av skeden! Är det inte typiskt så säg? Och alldeles, alldeles underbart! Är så glad att jag hittat en familj, förutom min egna, som älskar mat på detta underbara vis! Önskar att jag hade tagit en bild, så jag hade kunnat läska er men var fullt upptagen med att äta och njuta!

Så iväg och köp er en kalventrecote - eller se till o bjudna på det, ännu bättre :)
Nu kommer jag snart somna, men först ska jag leta efter något att äta, var trots allt tre timmar sedan jag åt nu!


Varför slutade vi med LCHF?

Någon som undrade varför vi slutade med LCHF. För det första ska jag väl säga att vi inte höll på så otroligt länge, någon dryg månad kanske? Men hur som helst så är min käre sambo lite av ett träningsfreak just nu. Han tränar fyra gånger i veckan plus match nästan varje helg (innebandy). Han orkade helt enkelt inte lika mycket utan kolhydrater, men med lite pasta i kroppen så orkade han igen! Finns säkert jättemånga som orkar träna mycket när de äter LCHF, men det fungerar helt enkelt inte för alla. Och jag är helt enkelt inte den som är den, utan återgick gärna till mitt älskade bröd och bakade potatisar, för jag åt inte enligt LCHF för att gå ner i vikt, utan mest för att "varför inte?". MEN, vill dock tillägga att vi ändå inte kommer äta massa skit som vi (mest jag) gjorde innan. Vi kommer äta fullkorn i det som går, inte äta chips, popcorn, glass och så vidare flera gånger i veckan. Men jag har ett halvt paket RockyRoad-glass i frysen som jag såklart kommer äta upp innan det blir gammalt :)

Var hos svärfar igår också som varit ute och plockat både lingon och kantareller, så vi kom hem med MASSOR av frysta kantareller och 1,5 kilo lingon - som vi ska göra egen lingonsylt på! I'll let you know how that works... Haha! Fick även hemmagjord drottningsylt (hallon och blåbär) som vi ska mumsa på en dag - är ju faktiskt betydligt mindre socker i den än köpt vill jag lova!!

Ska leta upp min kamerasladd nu så den är redo till vi ska sylta!

varm choklad.

Älskar att hösten är här! Jag tar med mig min nya rutiga halsduk ut hela tiden även fast det idag var 18 grader varmt ute, snart snart kommer den behövas på riktigt! "Middagen" ikväll blev för min del varma mackor med salami och ost! Jonte åt fil, musli och smörgåsar - som han längtat! Som VI längtat, rättare sagt - heja bröd!

Nu har jag precis avnjutit ett jättestort glas med varm oboy och sitter och myser i höstmörkret med fyra ljuslyktor och Idol!

back to basics.. haha!

Nu har vi slutat äta LCHF-mat. Men det innebär ju inte att vi kommer sluta äta god mat för det! Är det något vi älskar i detta hushåll så är det mat! Mat mat mat! Jag ska lägga upp härliga bilder nu, för nu borde jag egentligen plugga och DÅ om någongång har jag bra ursäkter vill jag lova! Det är nästan (bara nästan) att jag hellre städar, diskar och tvättar istället för att plugga, men jag nöjer mig med att lägga in bilder på bloggen istället. Ungefär samma sak?
Hittar fortfarande inte sladden till min mobil (kanske borde städat istället..) så får bli bilder från kameran istället.


Första morgonen! Åh, nu blev jag sugen på frukost..



Den godaste fisk jag någonsin ätit! Fast vitt kött, påminde om svärdfisk,
något som jag först beställde men som tyvärr inte fanns pga lite storm
på havet! - Där snackar vi FÄRSK fisk! :)



Utsikt från en härlig restaurang i Platanias!



Vi slog till med en riktig semesterdrink sista kvällen! Mums :)

SÅ, nu är ni allt lite avundsjuka va? Nu ska jag kika in i frysen och se vad den har att bjuda på idag och vad som behöver fyllas på. Kanske blir köttfärsås med fullkornspasta till middag idag. Måste ju inviga vår pastaslev som inhandlades idag, vår första någonsin! Det tog sitt lilla tag det..

Tjing!

sorry..

Gudars, vilken dålig update det varit! Nu kommer mina ursäkter: semesterresa, familjedagar, skolstart och nu den bästa - SJUK! Vissa ursäkter bättre än andra, jag vet, men så är det ibland. En till kom jag på nu: vart är sladden till min mobil? Där har jag fina bilder på god mat vi åt på Kreta och även på en skiva kom jag på nu. Men nu orkar jag faktiskt inte, åkt på någon influensa - säkert inte svininfluensan men det är jobbigt nog ändå. Och från säkra källor vet jag att vin INTE hjälper mot sjukdom. Däremot ska jag när jag orkar göra mig en kopp varmt vatten med kretansk timjanshonung och lite grädde! Ska nog "fuska" med lite glass också, gjorde kusinen friskare så jag anser det vara medicin!

Imorgon ska jag lägga upp härliga matbilder både från Kreta och det jag ätit här hemma! Nu ska jag sova.

På återseende!

RSS 2.0