kvällsmat.

Detta sitter jag och mumsar på just nu. Gammal hederlig kvällsmat bestående av smörgåsar, yoghurt och te. Har blivit väldigt "lätt" mat idag. Till lunch åt vi kycklingdelar i ugn, kort och gott. Ingenting till, utan bara kyckling. Vi blev mätta på det också.

Måste rekommendera denna Milko Bärry Blåbär! Otroligt god. Riktigt krämig och söt alls. Och i botten ligger det hela blåbär. Nomnom. Fanns även med körsbär till Jonas stora lycka. Och nytt te också. Friggs "Röd Söder", smarrigt.


Nu ska jag fortsätta smaska och titta på Sveriges Mästerkock på datorn.

Godkväll!

smoothie.

Johanna twittrade om att hon ätit glass på stan. Blev sjukt avis och lite irriterad att jag inte köpt något gott när jag var i affären. Som tur var så hade jag köpt en naturell yoghurt och hade jordgubbar i frysen så jag kunde göra mig en liten smoothie. Lite vaniljsocker tog jag i också. Smarrigt.


Vinglas livar upp :)

Till middag idag åt vi en korvgryta. Denniskorv som var lite kryddiga, en gul lök, en grön/röd/orange(konstig) paprika och en del färska champinjoner. Detta stekte vi i skivor och slantar och hällde på en kartong passerade tomater. Lite pizzakrydda och salt och sen var det klart! Kanske inte jättemättande för mig som vant mig tillbaka till kolhydrater, men gott var det!

Har 15 kronors rabatt på Max fram till torsdag, känns det inte som att jag bara MÅSTE använda det innan? Känns så, tycker jag.....

bildfest.

Nu har jag ju äntligen en Iphone och kan då ta lite fina bilder! Känns mycket bra. Har ju fått hjälp av svåger så jag har en fin "filmrulle" till kameran som gör bilderna lite roligare!
Har varit i Skövde några dagar och sedan fick jag pappa med mig hem ett par dagar tills i förmiddags. Mycket mycket trevligt! Och mycket god mat har det blivit. Och fika. Nomnom! Här har ni lite bilder på lite som har åkt ner i magen.


Fika med mamma på supermysiga fiket på Commerce!


Middag med familjen - lamm, rotsaker i ugn och svampsås! Små
vitlöksbröd, örtsmör och bearnaisesmör till. Mamma kan hon!


Världens billigaste lunch åt jag och pappa igår.
Köttbulletallrik för 16 kronor på IKEA. Gött mos!

Dagens lunch på Gränby Centrum blev helstekt entrecote,
stekt potatis och ratatouille till mig och far...


.. medan Jonas åt denna fantastiska Ceasarsallad!

Har varit en bra vecka med andra ord, i sällskaps- och matväg! Till middag idag blir det rester från onsdagens middag (som faktiskt var hemlagad, tro't eller ej efter all denna utemat..). Då åt vi nämligen köttfärsbiffar (klassiska med färs, gul lök, ägg, salt och peppar) och klyftpotatis med kantarellsås. Idag blir det nog ingen kantarellsås till men. Lika gott för det, tror jag!

På söndag ska vi äta smörgåstårta, längtar redan!

Trevlig helg!

dinkel.

Häromdagen lagade vi pizza här hemma. Hur gott som helst. Vi gjorde med dinkelmjöl för att göra den lite nyttigare och den blev faktiskt godare än med vanligt vetemjöl. Mer knaprig, liksom.
Receptet på degen hittade jag på nätet på receptfavoriter.se:
50 gram jäst (jag använde torrjäst, så smidigt. blanda direkt i mjölet och lite varmare vatten bara, ca 40grader)
5 dl ljummet (37 eller 40 grader beroende på jäst)
4 msk olivolja
1 tsk salt
14-16 dl dinkelmjöl
Jag lät det jäsa i en knapp timme, den växte så fort att det räckte gott och väl!

Detta blev tre stycken "normalstora" pizzor. Vi har lyxen att ha en pizzasten, vilket gör världens godaste pizzabotten (Tack mor och far!). Så pizzorna blev samma storlek som den. På alla tre hade vi givetvis riven ost och tomatsås (tomatkross, pizzakryddor, grillkrydda, salt och peppar). Sedan gjorde vi två olika sorter.

Två av pizzorna blev med pepparsalami, skivad rödlök, skivade färska champinjoner och fetaost. Det är typ vår standardpizza. Så gött!
Den tredje pizzan blev med skivade färska champinjoner och skinkpastrami. Också god!


Den tredje pizzan. Ser god ut va?!

Vi åt pizza till lunch och middag den dagen. Och till frukost dagen efter. Vi tänkte att vi skulle sparat till matlåda, men jag vet inte vem vi försökte lura..

Nu är jag brutalt hungrig. Vi åt rester från gårdagens taco/fajitas, men det var inte så mycket kvar. Är även för lat och mörkrädd för att gå till affären. Lite synd om mig faktiskt. Men det får bli smörgås med ost och gurka och en stor kopp te tror jag. Inte fy skam!

vill du flytta in?

Okej, den där mms-bloggningen blev kanske inte så rolig. Kul ändå att det fungerade. Såg nu att blogg.se håller på att lansera en blogg-app till Iphone. Det vore ju fantastiskt kul, tänk vad lite jag kommer ha att skylla på då? Då kan jag blogga hejvilt vad jag än stoppar i mig.

Så länge undrar jag, vill ni flytta in i min (okej, Jonas..) luva?


Har ni sett större luva? Då har jag ändå rätt stort huvud. Tokigt.

Vill ni inte flytta in så kan ni få ge mig en liten solbränna annars, den där bleka nunan är inte att leka med.

Idag får vi middagssällskap i form av min gulliga lilla Hanna. Vi bjuder på tacos, fast med kyckling, så Fajitas va? Det ska bli smarrigt. Vi provar fullkornstortillas. Hoppas de är goda, jag gillar grova hamburger- och korvbröd bättre än vanliga så hoppas på samma resultat här.

Nej, nu kommer nog Hanna vilken sekund som helst så ska tända ett par ljus.

Puss o kram!

Bärpaj! Testar att mms-blogga, verkar ju p...

foto0664 (MMS)

Bärpaj! Testar att mms-blogga, verkar ju praktiskt :)


taaadaaa!

Vad bakade jag? Jo, sjukt goda muffins. Lite som kladdkakemuffins men med bitar av vit choklad i. Jag Hackade vissa bitar ganska grovt så det stelnade lite i muffinsen medan lite smalt ner ihop med kakaon. Gött med lite bitar i tycker jag!
Här är receptet:

4 st ägg
6 dl socker (vi hade bara 5 dl hemma och det räckte gott och väl!)
3 dl vetemjöl
8 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
2 krm salt
200 gram smör/margarin
200 gram vit blockchoklad

1. sätt på ugnen på 200 grader.
2. Hacka vitablockchokladen.
3. Smält fettet och låt det svalna.
4. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
5. Tillsätt fettet och mjölet blandat med kakao, salt, vaniljsocker och rör om.
6. Häll ner chokladen och rör om försiktigt med en sked (eller som jag, fortsätt med elvispen, wroomwroom).
7. Häll upp i muffinsformar och grädda i mitten av ugnen ca 8-12 minuter (Jag fick dock ha mina inne i dubbla tiden, beror ju lite på ugn och så. Men de ska ju vara lite kladdiga så det gör väl inget om man tar ut för tidigt)

Detta blev en del av presenten till Jonas syster som hade önskat sig ett kakfat. Sånt där snyggt i hårdplast från Cervera. Lite celofan(?) på det och det blev en riktigt lyckad present!


Tada!

Så nu kan ni alla baka dessa underbara muffins så kommer jag och äter sen! :)

Ska snart börja med middagen - fiskgratäng med blomkålsmos. Nomnom!

hemligt bak.

Idag försvann vårt internet hela dagen. Jag var i skolan mellan 9-13 så jag märkte det inte förän jag kom hem, tack och lov. Sedan fick jag klara mig utan (jaja, jag hade ju Jonas mobil..) internet i FEM timmar. Det var fem långsamma timmar, vill jag lova. En tur till affären och en tupplur hjälpte mig att fördriva tiden. Det är inte kul att vara utan internet alltså. Stackars de som inte har något internet........

Men nu har jag hemlighetsbakat (man kan aldrig veta vem som läser bloggen)! Imorgon ska jag visa vad, kommer bli både fint och gott!




Obligatoriskt att slicka rent sleven. Mår lite illa nu, helt klart värt det!

För övrigt så har jag ett konstant ryck under ögat. What to do?

Godkväll!

RSS 2.0