bra/dåligt? upp/ner?

Tenta imorgon. Har blandade känslor. Eller ja, jag har väl egentligen inga bra känslor inför en tenta någonsin, men tror att det känns helt okej. Vilket är lite skrämmande. Inbillar jag mig att jag kan? Eller kan jag på riktigt? Det märker vi imorgon. Eller när jag börjar plugga om en stund igen. Funderar dock på om jag ska promenera till affären i det otroligt vackra höstvädret och köpa en påse chips till ikväll. Tror att den sista kunskapen kan sväljas tillsammans med lite chips nämligen. Inte sant?

Imorgon innan jag går till tentan så kommer jag känna något av följande (utöver trötthet och illamående givetvis). Vilket humör ska jag välja?


Tror iaf att jag skippar uppsatt lugg.. Känns som ett steg i rätt riktning :)

färdigmatshelg.

Denna helgen har vi inte lagat någon mat, riktigt skönt. Eller ja, jag lagade asäcklig lunch förut som jag åt två tuggor av innan jag höll på att kräkas. Någon äcklig bacon som jag fyndade här om dagen, som jag gjorde en baconröra på för att överraska min bakfulle man med. Han åt upp, men erkände senare att han också tyckte det var äckligt bacon, haha. Jag kunde i alla fall inte äta mer än två tuggor. Nog om det..
I fredags hade vi ju vår frossar-dag. Jag åt nuggets och Jonas åt pizza. Sen var det ju godis, chips och allt annat gott vi inhandlat. Igår åt jag chips till frukost och blev därför inte hungrig förän vid sex-tiden på kvällen. Mycket dumt, absolut ingenting jag ska föra vidare till mina HK-elever när jag blir stor. Men då blev det affären där jag köpte en färdigsallad och ett paket glass. Wienernougat. Något nytt, kan inte bestämma mig om jag älskade det eller inte.

Och idag, som avslutning på denna färdigmatshelg så tog vi oss friheten att äta på BurgerKing när vi var och handlade i Bjärby (eller heter det Gränby?). Kycklingburgare (haha, jag skrev "börjare" först - lite trött?), yumyum!

Men nu är jag typ sjukare än för några dagar sen, känns verkligen kul. Men enligt Josefine så kommer jag visst vara såhär i två månader till. Min syster vet allt hur man ska göra mig lycklig. Ehrm?...


Thaaaanks, sis ;) Te, strepsils och en liten vitlöksklyfta till kvällsmat måntro?

göttigött.

Okej, jag var kanske lite hysterisk förut. Men det blev bättre. Maten är inte i magen än men bara tanken på allt gött vi ska äta gör mig nöjd. Lyssna på den här inköpslistan:

kokosbollar
cocoacola i de klassiska flaskorna
dr pepper (till jonas, uäk)
pizza
chickennuggets
potatiskroketter
1kg lösgodis
chips
billys panpizza 8pack (också jonas, uäk)
tvättsvamp, ja men vi var ju tvungna o köpa nåt annat än skit ;)

Jonas skämdes i kassan, jag njöt.

friday, i'm in love.

Just nu är det mer "friday, i'm fucking hungry" jag sjunger. Har varit en tråkig och oproduktiv dag med ett litet inslag av ny kunskap (för första gången denna termin). Kom ju lagom såhär några dagar innan tentan. Nu är jag hungrig. Jävligt, jävligt hungrig. Bråka inte med mig nu, för då börjar jag antingen gråta eller så blir jag arg. Man tycker att min sambo borde känna till detta efter sisådär fyraochetthalvt år. Ja, han bråkar inte med mig alltså, men när jag ringer och säger att jag är hungrig och han har lovat att vi ska åka till Maxi och "köpa oss nåt gott" och han inte kommer när han ska. Ja, det är nästan som att bråka. "Jag kommer om fyrtio minuter." "VA? Jag är jättehungrig!!" "Okej, ta en macka så åker jag om 30 minuter." Mackan är uppäten (brie och salami, yummie) och klockan har blivit en timme sedan han ringde. INTE OKEJ!!! Vill inte äta mer, för om vi verkligen ska äta något gott så vill jag ju va riktigt hungrig. Men nån måtta får det vara..

Men hey, det är ju fredag i alla fall! Helg!....som kommer bestå av enbart plugg..... OKEJ! MAT! NU!

in chock.

Idag har jag överträffat mig själv. Det är inte ofta, det kan jag lova. Jag hittade helt plötsligt min självdisciplin, som varit försvunnen sedan.. Ja, jag har nog aldrig mött den förr överhuvudtaget faktiskt. Det var ett trevligt möte såhär i efterhand. Välkommen åter. Gärna imorgon, lördag, söndag, måndag och tisdag. Jag har alltså, på grund av min förkylning som aldrig ger sig, pluggat hemma idag. Detta brukar innebära tv-tittande, småätande, facebookande och så vidare. Idag har det inneburit plugg, lunchpaus på fyrtio minuter med O.C., pluggande. Och en kopp te. Inte ens en liten ynka kaka. Förstår ni chocken? Nu har jag alltså avverkat alla instuderingsfrågor inför tentan samt finslipat ett "pm". Nu är jag jävligt nöjd med dagen. Har även bokat in en hemresa nästa vecka så jag har något att se fram emot!

NU ska jag fira med en muffin och lite mer te. Och TV! Den har ju varit avstängd hele dan, stackarn.. Ikväll blir det mys hos Johanna!


Rääääätt nöjd (läs på västgötska för bästa effekt)!!

ge mig en kamera!

Skulle verkligen vilja ha en kamera. Tänk vad mycket finare allt här skulle bli. Frågan är om jag verkligen skulle använda den? Jag är nog ingen kameramänniska. Får helt enkelt uppdatera telefonen istället och få bättre kamera där. Hur som helst, köttfärslimpan blev dundergod faktiskt. Vet inte hur mycket köttfärs jag hade men skulle uppskatta ett kilo. Till det tillsatte jag en finhackad tomat, en finhackad liten lök, ca ett paket finhackat bacon (hade hackat infryst så vet inte exakt), två ägg, persilja, oregano, ½ dl ströbröd, 1½ dl mjölk+grädde. Salt och peppar såklart. Och en påse riven pizzaost (som att det är någon skillnad på pizza och gratängost?). Det var det tror jag. Kletade ner det i en brödform, och tryckte i en termometer. In i ugnen på 200 grader tills det blev 72 grader cirkus, kan väl ha tagit en timme? Till det åt vi potatis och morötter i ugn och en härlig svampsås med lite sky från limpan.



I eftermiddas så fick jag finbesök av min kära kära Hanna som jag inte sett på alldeles för länge. Hon var lika söt som vanligt och vi tog en höstfika utomhus. Kanske sista för i år? Gäller att passa på. Det blev kladdkakemuffins (som var lika goa idag) och te under varsin filt. Mysigt helt enkelt!

bildkavalkad.

Heter det bildkavalkad? Jag menar i alla fall "här kommer massa bilder på en gång", ifall jag använt fel. Blir lätt så när man försöker slänga sig med fina termer. ;)
Och tack mor för tipset om köttfärslimpan i föregående inlägg. Hon rekommenderar ost, persilja, bacon, senap, tomat, oregano. Mammas ord min lag, så det är vad ingredienserna blir imorgon. Och ägg och grädde - men det är ju nästan standard när man ber mor om recept nu förtiden. Inte sant?


Såhär stardade min resa till Irland, på Waynes med en varm choklad i väntan på resesällskapet.


På flygplatsen i London - Guinness. Bild tagen för att läska min sambo via mms. Hihi!


Var så svinigt hungrig att jag glömde ta en bild innan. Pasta med kyckling, spenat, ost, grädde och världens godaste chorizo. Även denna på Londons flygplats (Stansted).


På vägen hem. Har alltid velat äta nudlar ur en kartong som i FRIENDS och lyckan var total. Och käket gött!


Gårdagens pizza. Krossade tomater med grillkrydda och pizzakrydda. Riven ost, pepparsalami, röd paprika, gul lök, färska champinjoner. Inte dumt alls!


Dagens spontan-middag: Sallad (sån där i påse med strimlade rödbetor och grönt), tomat, stekta färska champinjoner och stekt kycklingfilé kryddad med paprika och chilikrydda. Och vitlöksbröd. Mums!

Ja, det blev några bilder minsann. Om jag får till köttfärslimpan imorgon blir det ett foto. Kan dock inte garantera något.

Gokväll!

får det lov att vara en bakpotatis?

Idag är tredje dagen jag äter bakpotatis till lunch. Med keso, vilken förövrigt är väldigt väldigt god. Den rekommenderar jag verkligen, Keso med fyra sorters lök. Perfekt till potatis, kan även tänka mig att den är god till sallad eller lax. Yum.
Idag tar bakpotatisen slut i alla fall (köpte tre för tio kronor) och det är väl lika bra det. Någon måtta får det vara.

Har en ledig dag idag. Det är perfekt när det har regnat hela dagen, för då får man ligga under täcket i soffan och glo på tv, dricka te och baka kladdkakemuffins. Har även provsmakat muffinsen såklart, blev så jävla goda. Det går ju liksom inte att misslyckas med, sånt gillar jag!
Använde följande recept, som gav typ 14 muffin i bullformar:

2 ägg
2 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
1 dl olja (använder nästan alltid det istället för smör som vi typ aldrig har hemma, mycket smidigare!)

Vispa ägg och socket en liten sväng. Sedan i med allt annat, typ en matsked smet i varje form och TJOFF in i ugnen i tio minuter på 200 grader. Så jävla enkelt, och så himla gott. Gör't!

Imorgon ska jag göra köttfärslimpa, vet dock inte riktigt vad man ska ha i. Något tips?


Eftersom sladden fortfarande är borta (eller inte uppletad helt enkelt) så bjuder jag på en gottig bild från
Matmarknaden i Middletown, Irland. Fotad av vår allas favoritfotograf Björk!

jag ska...

Jag ska bli bättre på att blogga. Ska bara hitta sladden (ovanlig ursäkt...)!
Så länge kan jag berätta att kvällens valmiddag består av: Bakpotatis, keso med fyra sorters lök, smör, avokado och vitlöksbaguette. Jo jag tackar jag!


Jag visar mitt stöd genom ett grönt sugrör! Heja heja!

grått ute, grått inne.

Tyckte det var dags att det blev höst här på bloggen eftersom det blivit det ute. Det är ju fantastiskt med höst, igår vid tjugotretiden tog vi en promenad till affären och Jonte tog på sig vinterrocken och jag tog på mig mössa och tjocka tumvantar. Och halsduk. Som vi njöt! Jag kommer på riktigt inte bli chockad om det kommer en liten snöflinga innan september är slut, och inte ledsen heller för jag saknar min vinterjacka och mina vinterpjuks. Mina skor skulle jag kunna använda nu, för de är en blandning mellan gummistövlar/skinnconverse (Jontes beskrivning) men jag är rädd att jag kommer vara trött på dem i början av november och det är ju inte riktigt okej. Så får bli en höstskojakt på Irland om en vecka! OM EN VECKA är vi där. Fantastiskt!
Annat bra med hösten är att man kan äta härliga grytor utan att svettas bort. Och vet ni? Vi har redan fått varma element, kommer bli en så bra höst känner jag!

saturday lunch.

Igår var jag ute och drack lite vin med kärt sällskap. Vi gick till ett fantastiskt litet ställe (Plock) som vanligtvis har massa goda smårätter, men när vi kom nu (kanske något sent) så hade de ingen mat, tyvärr. Jag som blev så sugen på deras bbq-wings och musslor. Men men, jag fick släppa den tanken. Men jag gottgjorde (kan man säga så?) detta genom att köpa de där goda bbq-wingsen som finns på Ica idag till lunch. Wings, pommes och guaccamole (nåja, avocado, cremefraiche, citronpeppar..) tillsammans med en iskal cola var inte helt fel. Inte fel alls faktiskt. Mumsfilibabba! Är fortfarande mätt tre timmar senare, och det är ju lite konstigt när det gäller mig. Och lite jobbigt, med tanke på att jag måste laga mat nu igen, för herrn kommer strax hem mellan matcher för att äta. Vad gör man inte för sin karl.

Ikväll blir det Sourcream och Dillchips! Firar herr svåger lite på avstånd kan vi låtsas. Grattis!


Lördagslunch, mums.

Nu blir det baconröra med pasta. Kanske jag blir hungrig när jag börjar laga, bacon är ju inte fyskam alltså!

organisera mera.

Vi var och fixade lite ordning&reda till köket på Granit här om dagen. Blev bra och gulligt. Sju glasburkar i olika storlek för 180 spänn, det var väl ändå billigt? Studentrabatt är bra! Vi har tre sorters pasta, ris, fullkornsskorpor, popcorn (opoppade givetvis) och strösocker i. Kan inte bestämma mig vilken av skorporna och popcornen som är min favoritburk.. Hm.
Gud, jag har en hungrig dag idag. När jag kom hem från träningen gjorde jag ju den där grytan (mums) och tog mig en, vadjagtrodde, för stor portion. Men jag åt upp den och blev inte riktigt "åh vad jag är mätt"-mätt. Så jag bad herrn om en slice kladdkaka från gårdagen. Åt upp, inte mätt. Poppade popcorn, en hel kastrull. Åt upp, inte mätt. VAD FAN! Nu får jag ju ändå vänta lite, någon måtta får det vara.. Men när Jonas kommer hem från sin match så vill han nog ha kvällsfika, då får jag väl också fika. Igen. Sen får jag nog sova innan jag blir hungrig IGEN. Jösses. Hoppas det är bättre imorrn, annars kommer ju all träning vara förgäves, känner jag. Haha!


Vi ska snart köpa fler. Då ska jag baka chokladbiscotti - är ju som gjort för såna burkar!

how it's done.

Gud vad skönt att både jag och karln är studenter igen. Då kan man äta frukost, lunch och middag tillsammans igen vissa dagar. Det är ju alldeles förträffligt! Vi har även fyllt på torrförråd, kyl och frys vilket känns väldigt skönt. Vi kan nu välja vad vi vill äta. Idag ska vi äta thai-gryta med jasminris. I den ska vi ha kycklingfilé, paprika, färska champinjoner, gul lök, grön currypasta, kokosmjölk och TomKha-kryddmix. Supergott!
Skulle egentligen gått på afrodans idag, men jag tar ett tidigare pass istället så jag ska snart iväg på jympa istället! Blir kul det också!

Nu verkar det funka att lägga in bilder igen, kunde precis lägga in tre stycken, woho! Hoppas att lyckan blir långvarig denna gång, blir roligare med lite bilder!

Nu ska ni få se hur man äter pölse på rätt sätt i Danmark. Jonas tyckte att det verkade dumt att inte lägga pölsen i bröden så jag fick helt enkelt visa hur det går till. Se och lär!

Doppa i ketchup, sen senap...

Sen rostad lök..

Ooooch ÄT! Upprepa tills korven är slut och gör likadant med brödet. Skölj med öl. Klart!



RSS 2.0