finally.

Äääntligen har pengarna hittat hem till oss, vilket innebär att vi inte MÅSTE äta korv. Vi kommer säkert göra det snart, trots att jag hatar't just nu, men det blir ju godare när man har valet ändå, inte sant? Idag åt vi kycklingklubbor på en bädd av skivad potatis. Och bearnaisesås. Gud vilken lätt, men ack så god måltid. Skiva potatis (med skal, mums) och lägg i en form med lite olja och salt. Släng på några kycklingklubbor (halvfrysta var dessa) och på med alla kryddor du kan hitta, eller ja, det som passar. För oss blev det timjan, rosmarin, dragon och peppar. Och så lite olja på det. Tjoff in i ugnen på 225 grader i en dryg timme. Sån mat är väl fantastiskt - ger ingen kletig disk (förutom formen då) och man behöver inte hänga i köket en hel timme. Fantastiskt, helt enkelt.

Nu var det ju två och en halv timme sedan vi åt så det börjar knorra i magen igen nu. Tror minsann att det är ett popcornknorr. Blir bra samtidigt som jag sitter och snyftar till "Välkommen hem" på 3an.

Imorgon ska jag jobba. Då blir det potatisgratäng och kassler till lunch. Jo jag tackar ja. Mumsfilibabba!

det nya.

Ujuj, dålig bloggare. Men alla riktiga bloggar är ju också rätt trista på sommaren så då kan väl jag också få vara det. Om ni inte glömt av mig, vill säga. Jag har som vanligt utmärkta bortförklaringar - jobb, ögon-sjuk (utmärkt ursäkt!) och fattiglapp vilket innebär att vi inte äter någon god mat. Typ.

Idag blir det fattigmansmat igen, men ändå något väääldigt gott : Knaperstekt falurkov med stuvade makaroner a'la pappa. Yumyum!

På fredag får jag lön och har då lovat Jonas (som jobbar sin sista dag för sommaren) att det vankas tacobuffé här hemma. Soooom vi längtar. Vi har tröttnar (iaf jag) på pasta, pasta, pasta och korv även fast vi har försökt variera lite. Känns lite som vi är som han i Ica-reklamen. "Falukorv idag igeeen?"

Orkar inte skriva mer nu, för jag ser typ inte vad jag skriver. Dels pågrund av att ögat är suddigt och även för att jag har solglasögon på mig inomhus. För ljust för ögat. Funderar på att byta till de gamla gardinerna så jag kan dra för, men det låter lite för jobbigt. Vill ni se hur snygg jag är?


Är inte detta jättesnyggt? Helt klart det nya modet.. Iaf för oss halvblinda. Lovar att inte gå ut såhär, dock!

cork!

Idag har jag varit hemma från jobbet med en (vadjagtror) ögoninflammation. Helt plötsligt sa det poff igår och jag såg ut som jag hade fått en golfklubba rätt i nyllet. Då skrattade jag åt det för att jag såg för rolig ut, men när jag vaknade imorse (och även flera gånger i natt) och insåg att det inte hade hänt ett smack sedan igårkväll, förutom mer gegga (varsågoda;)) så var det inte lika kul. Tänkte att det inte är så skönt att gå på jobbet och se ut så och dels torka ögat hela dagen, sånt får man ju inte pyssla med i ett kök. Imorgon är jag däremot ledig på riktigt vilket är bra, då hinner det kanske gå över lite för just nu är det bara ögonlocket som är lite svullet. Inget kli och rinn just nu, jippi! Men får ringa doktorn imorn ändå o be om en tid, något fel är det ju på mina ögon kan man konstatera.

Meeen jag är inte så deppig ändå, för igår bokade jag (eller min syster närmare bestämt, thankyou) resa till Cork och världens bästa och snyggaste 21-åring Caroline! Kan inte sluta tänka på det. Jag och syster ska bara packa ner ett ombyte, om ens det, så att vi kan shoppa som två galningar på Penneys! Fabolous! Och fick ett sms där jag fick veta att det ligger röda Doritozchips och väntar på mig också. Yummie!!

Eftersom jag är sjuk idag (nåväl, sjukskriven iaf) så vill jag äta lätt mat. Det innebar idag snabbmakaroner och fiskpinnar. Gött som fän. Stod och valde mellan två olika fiskpinnesorter, Icas eller Euroshopper, det skilde 9% i andel fisk. Men bryr jag mig egentligen? Nej, inte när det skiljer tio kronor och jag är fattig. Tror tillochmed att Icas inte smakar lika gott som Euroshopper krispiga goda! Köpte glass också, för det ska man ju äta när man är sjuk. Vaniljglass med mangorippel.... Mmmmmmums!


Laddar med Irlandströja! YEY!

hurtbulle.

Denna veckan är jag en hurtbulle. Två dagar har gått och jag har tränat båda dessa. Det var apjobbigt idag, kan ju låtsas att det var för att jag tränade igår. Men förmodligen för att jag inte är en RIKTIG hurtbulle ännu. På tal om hurtbulle så får man snart baka kanel- och vaniljbullar. Alltså, det får man väl göra nu också, men känns mer rätt när hösten kommer! Härligt, finns det någon mer fantastisk doft än nybakade kanelbullar? Eller julskinka! Eller... Okej, all mat luktar gott utom ost och blomkål.

Nu funderar jag på om jag ska äta middag (gjorde en extra portion förut, tack och lov) eller bara yoghurt och knäckis. Vet inte hur hungrig jag är. Men om jag känner mig själv rätt så kommer jag nog äta mer än jag tror. Så jag börjar med maten och äter knäckis ikväll. Ja, bra idé. Maten består av en liten couscouspytt som innehåller: couscous, stekt chorizo och paprika. Detta blandade jag ihop med en bönsallad (det är nåt vi kan äta varje dag här hemma), med bönmix (kikärtor, kedneybönor och stora vita bönor) blandat med vinäger, olja, rödlök, majs och provencalörter! Mumsfilibabba! Bönsallad är verkligen gott till allt. Äter det på jobbet (i olika former) varje dag, istället för potatisen. Ni känner väl till den gamla hederliga "skolpotatisen", som studsar så härligt. Mm, just det - bönsallad lockar mer. Tillochmed pulvermos lockar mer ibland. Men di gamle gillar't, och det är huvudsaken!!

Godkväll från en aptrött Maria!

"är sugen på något nyttigt"

Ovan citat är inte ofta förekommande hos mig. Men just efter att jag har tränat så blir jag alltid sugen på något nyttigt. Nyttigt för mig just nu är frukt, grönsaker, hårt bröd och så vidare. Det varierar ju vad jag tycker är nyttigt, ibland tycker jag ju att popcorn är nyttigt (ja, men jämför med chips liksom?). Men idag efter ett Bas-gympapass, ett mycket bra sådant, så var jag sugen på fruktsallad. Men jag är fattig och tycker att frukt är alldeles för dyrt!! Men vi hade frysta jordgubbar hemma kom jag på, så jag köpte en banan och en tetra honungsyoghurt. Och vips (tillsammans med en matsked linfrön) så hade jag gjort två smoothies. Jonas är också hurtbulle idag och tränar fys så jag sparade ett glas till honom, vilken lycka för honom! :) Ett glas smoothie och en brytknäckis med räkost och paprika blev dagens middag! Tror jag ska ta en knäckis till (man kan ju äta sig till förbannelse på såna) bara för att. Gött.

Imorgon har jag en ledig dag. Skönt för mig. Hoppas på regn så jag inte behöver gå ut. Behöver jag väl inte ändå men känns bättre att ligga i soffan när det regnar, inte sant?

Föresten så tänkte jag på en sak igår när vi åkte bil och frågade herrn: "Om du var tvungen att välja tre olika maträtter att äta till frukost, lunch och middag för alltid - vad skulle du då välja?". Hans svar var: "Men vilken typisk Maria-fråga. Haha, förstår inte alls... Han kom i alla fall bara på Pizza (alldeles för diffust svar) och Tacos (shocker?!).

Min preliminära lista är (vill inte plasta in den a'la Ross, om jag ändrar mig):
Frulle: Färsk semesterfralla med pastrami, jordgubbskräm och mjölk
Lunch: Ängamatssoppa
Middag: Stekt fläsk med löksås

Gött va?



trött, tröttare, JAG.

Jag har en ledig dag idag. Den har varit efterlängtad. Hade semester förra veckan och tillbringade den med det allra mest fantastiska sällskap du kan tänka dig. Om jag blev utvilad? Pyttsan, i måndags när jag trampade iväg till jobbet var jag tröttare än någonsin. Om det var värt det? Så jävla värt det! Det har varit en av mina bästa semestrar tror jag. Den tillbringades i Landskrona, Helsingör och Köpenhamn! Vi har ätit massor, druckit öl och vin, badat, solat, njutit och lekt. Mest har vi nog ätit glass och pommes. En dag åt vi kräftor, fan vad gott det är. Får nog bli en liten kräftskiva här framöver.
I Helsingör åt vi självklart röd pölse, bröd, ketchup, senap och rostad lök. Och en grön Tuborg i en ursöt liten sejdel. Åh, vad jag längtar tillbaka.

Men vet ni vad det bästa matminnet är trots allt? KFC i Köpenhamn! Som jag längtat efter att få äta KFC (helst ville vi ju äta ur en riktig bucket, men fan så bra det gick ändå) och blev inte ett dugg besviken trots mina skyhöga förväntningar. Tänk att lite friterade kycklingvingar kan vara så gott! Så gott att man äter det två gånger på en och samma dag. SÅ GOTT.

Nä, jag måste få vara mer ledig. Jag är så trött att jag sover från att jag kommer hem från jobbet (ca 16.30) tills jag måste vaknar för att gå o lägga mig på riktigt (21.30). Det är ju inte helt sunt. Nästa vecka kommer jag inte hinna sova något, för då ska jag träna tre dagar. Måndag, tisdag och torsdag. Nu jävlar ska här kommas i form!

Nä nu ska jag fortsätta min lediga dag. Den har börjat såhär: Frukost i sängen tillsammans med Days of our lives, tv-tittande i sängen, och nu lyssnar jag på Per Morbergs sommarprat (givetvis också i sängen).

Kram (och jag lägger in bilder senare)!


RSS 2.0