snacks-sug.

Fördelen med att bo i Flogsta är att det finns ett ICA som är öppet till 23.30 varje dag alldeles nära. En annan sak som är bra är att ha en sambo som är en liten godisråtta (i perioder ska tilläggas..)! Han sprang nu iväg innan hockeyn för att köpa godis. Jag slängde in en beställning på krossad ananas på burk (perfekt att äta med sked tills man får ont i magen) och en drickyoghurt till morgondagens frukost i skolan. Är egentligen sugen på chips, men det har jag inte gjort mig förtjänt av idag tyvärr. Inget plugg alls, tackar Matilda för understrykningarna i böckerna som ska vara lästa tills imorgon.

Annars sitter jag mest o sipprar på ett glas vatten. Stora vinglas gör sig utmärkt för iskallt vatten, innebär även en mindre skaderisk än vattenflaskor.. :)

Godkväll!


retro.

Idag åt vi en supergod middag! Svampsoppa med getosttoast, hela familjen. Mysigt och supergott. Sedan blev det ostkrokar för hela slanten! Två stora påsar har tagit slut på två dagar, det är bra jobbat.

Ligger i sängen och tittar (och lyssnar) på bloggar med världens snyggaste och förmodligen BÄSTA hörlurar. Grymt ljud och de släpper inte ut något alls. Inte ens de allra bästa och dyraste i dag är såhär bra tror jag, och sköna. Pappas gamla 70-talslurar. Kolla själva:


Notera gärna mitt vackra självporträtt i bakgrunden som mamma pyntat
mitt rum med! Vackert som en dag!

for you, my love.

Sitter på tåget hem till familjen nu (nu när jag skriver alltså, inte när detta kommer upp, förhoppningsvis!!!)! Vi ligger 12 minuter minus i schemat, men det är jag mer än okej med. Vågar fortfarande inte hoppas på att det kommer gå “smärtfritt” hem förrän vi passerat Hallsberg, där själva problemet verkar vara(?). Men jag är i alla fall på väg. Och, i och med det så måste jag skriva ett blogginlägg. Ja, man kan säga att jag är mer eller mindre tvingad faktiskt, av Johanna såklart, the blogmaster ;) Jag har tydligen inget att skylla på längre nu när min tenta är över och så. Men jag har tappat bort min mobilsladd igen så jag kan inte visa bevis på min senaste föda. Men den har varit bra, minns inte när jag skrev sist?

De där semlorna blev i alla fall jäkligt bra om jag får säga det själv! Har en bild på mobilen så tro inte att jag ljugit om alltihop. Jag åt en “hetvägg” eller vad det heter, alltså semlan fick bada i en djup tallrik med varm mjölk. Gud så gott!

Vad har vi annars ätit sedan sist här hemma? Igår åt vi i alla fall lasagne med sallad på gurka (jonas favorit”grönsak”, me not like so much), rödlök och fetaost! Lite vinäger på det och mums så slank det ner. Till brunch idag blev det kokt korv med (fiber)bröd! Köpte även en sallad på Ica som står på golvet här i tåget. Åt typ halva på Enköpings station förut, men jag är lite illamående sedan bussturen till skolan halv åtta imorse. Att jag aldrig ska lära mig.. Så den får nog stå kvar där medan jag fortsätter läsa om en kvinna som brevväxlar med seriemördare, mycket intressant! Och lite korkat enligt min mening.

Varsågod, Johanna! ;)

Ps: kom bara 20 minuter sent, jag gillar SJ till skillnad från resten av Sverige!

dagens.

Dagens middag: Ostschnitzel, hemmagjortpotatismos och smörkokta, gröna ärtor. Ärtor och mos kan man ju äta hur mycket som helst av. Känns som barnmat, gott!


semmelbak!

Jag bakar semlor nu, inte gjort det sedan gymnasiet.. Var precis och tjuvkikade under duken o de börjar jäsa på plåten nu! YES! Hade aningen för kall degvätska tror jag så det jäste inte såå jättemycket första jäsningen men nu så! SKÖNT. Knådade förövrigt den bästa degen någonsin (gjord av mig alltså), den blev supersmidig och lagom kletig.

Imorgon är det ju semmeldagen och SYSTERS FÖDELESEDAAAAG, som ska firas! Jag har bjudit hem lite vänner på semlor! Hanna kommer hit imorgon med elvispen så ska vi hjälpas åt att pynta och gegga ihop semlorna!

MUMS!

lördagsmys.

Jag var och bunkrade upp inför lördagsmys! Jonas kommer förmodligen vara borta hela kvällen och plugga (stackars överambitiösa lilla sak..), men idag känner jag mig laddad inför egetmys, vilket innebär pyjamas, schlager, film, chips, glass, fanta och baguette med laxröra! HUR bra låter inte det? Underbart tycker jag!
Hittade min favoritglass också! Eller min favoritsmak, egentligen är min favorit från Dunnes Stores men det är ju lite svårt att få tag på här i Sverarike. Men smaken är i alla fall Strawberry Cheesecake! Paketet ser precis likadant ut (ännu en rip-off av häägen-daaz som ingen har råd med) så jag kan ju låtsas att jag sitter i Cork och äter, förutom all fukt och sjukdom då vill säga ;)

Jag är med andra ord redo att starta lördagskvällen (har fortfarande på mig min pyjamaströja så jag är inte såå långt ifrån..)! Först ett avsnitt Greys Anatomy! Trevlig lördag och heja någon ikväll!

heja reklam.

Min lärare när jag läste Hem- och konsumentkunskap A+B sa att en HK-lärare borde få reklam i brevlådan så man har koll på vad saker och ting kostar och så vidare. Är ju bra att använda också om man är lärare, så har eleverna något att klippa o klistra med om de jobbar med reklam! Men det är såklart inte därför jag inte vill ha någon "ingen reklam tack"-skylt! Jag älskar reklam! Mest gillar jag reklam med kuponger och där man får reda på härliga erbjudanden. Idag använde jag mig av kuponger och tjänade hela tio kronor och även Hanna tjänade en tia tack vare min kärlek till reklam. Vi åt nämligen lunch på MAX, och i veckan kom det hem 10 stycken små rabattlappar därifrån, gott!

Jag åt hamburgaren som Maria Montazami designat, fick dock ingen palm?! Snålt.. Jag åt i alla fall den med kyckling istället för nötkött, och det smakade riktigt bra! Även om det var pommesen och fantan som gjorde det stora jobbet för mina smaklökar! I LOVE POMMES! Skulle kunna ha en sån t-shirt, tror jag.

Nu ska jag äta varma mackor (rolig fredagsmiddag!) för herrn sitter och pluggar i skolan sedan 10 imorse. Alldeles för ambitiöst, om ni frågar mig som inte rört böckerna inför tentan nästa vecka..

tummen upp!

Tummen upp för vattenflaskor!
Tummen upp för "pipen" på korken!
Tummen upp för att jag dricker 10 ggr så mycket vatten när jag har en flaska!

Tummen ner för Bonaqua med smak - speciellt "skogsbär" som inte ens är skogsbär. Uäk.
Tummen ner för att det är så jävla frestande att klämma tungan i pipen fast jag börjar gråta och blöda!


färdigmat- ja tack!

Idag är det färdigmat för hela slanten! Till lunch (och frukost, måste börja ta med mackor till skolan..) blev det pommes, körv och bearnaisesås! Det var lika gott som det låter! Och visst låter det lite godare, lite flottigare när man säger kÖrv än när man säger kOrv. Joru, flottigt på ett bra sätt alltså!

Och ikväll ska jag äta något jag skulle vilja äta varje dag - färdigköpt fiskgratäng! Det är så himla gott! Ja, egentligen så smakar det väl inte SUPERmycket men lagom! Ser fram emot det. Kanske slinker det ner en påse chips om jag orkar ta mig till affären, vilket jag i och för sig tvivlar på. MEN, det är ju trots allt onsdag och då krävs det nästan en chipspåse. Bara så ni vet.

Just det, jag har ju varit lite nyttig idag trots allt för herrn i hushållet gjorde fruktsallad igår som vi åt idag också! Mumsmums! Okej, vi hade vaniljkesella till också....

måndag.

Har varit en väldigt trött dag idag. Somnade nästan på föreläsningen och önskade då att jag drack kaffe. Men så är ju inte fallet, det vi alla. Blev idag uppläxad att man inte är vuxen innan man dricker kaffe, till och med lilla lillebror dricker kaffe UTAN mjölk, jesus! Men då är jag gärna barn istället för att vakna och kallsvettas mitt i natten (JA, det var bara därför jag vaknade efter en dockhuskopp kaffe...)

Har precis ätit middag. Satt och väntade på att jag skulle bli hungrig (det händer inte ofta) för att jag skulle börja laga mat. Vilket ju var lite dumt, för när jag väl började så var jag ju superhungrig. Men men, maten gick på typ 15-20 minuter! Riktigt gott, och lite starkt vilket säkert är bra för min framkrypande förkylning! Lite rensning eller nåt! Såhär såg det ut:



Laxen:
Laxfile (halvfryst)
Salt, peppar
Teriyakisås
Ugn, 200 grader.

Kryddade lite, hällde på sås så att det täckte och så laxen badade lite i ugnsformen. Kanske att jag använde en halv deciliter till två bitar. Ungefär.. Öste den lite under tiden med såsen som blev geggig och härlig i ugnen! Den stod i ca 15 minuter! Lax behöver inte vara helt genomstekt, god om den är lite krämig i mitten!

Wok:
Två portioner äggnudlar
½ röd chilifrukt med kärnor (är faktiskt inte så himla starkt som man tror!)
10 champinjoner, färska
1/4 purjolök
½ vitlök (alltså av sådan där hel sort, om ni hajar)
Lite japansk soja och fisksås

Koka nudlar, stek allt det andra. När nudlarna NÄSTAN är klara så blanda ner i stekpannan (eller wokpannan om ni har en, vi har inte någon för jag är anti-wokpanna om man inte har gas) :) SERVE! Och njut! Gottgott!

söndagsmiddag.

Igår så lagade Jonte middagen, vilket han som vanligt gjorde alldeles ypperligt! Jag låg i soffan med fötterna på bordet och väntade, med några rundor in i köket för att kolla läget, kunde ju inte hålla mig därifrån MEN jag tog inte över faktiskt, eller påpekade något! Kom med ett förslag bara, men det var inga krav. Inte som att baka bullar med syster inte.. ;)
Efter middagen som jag blev alldeles för mätt av så åkte jag iväg för att fylla det sista tomrummet (eller trycka ihop all mat) med glass och popcorn! Till detta blev det en film jag vill rekommendera: 500 days of Summer. En romantisk komedi, men inget typisk Hollywoodfilm utan fint filmad och bra! Tänkte skriva mysig, men det var den inte, bara bra!


Mums mums mums!

Klyftpotatis, bearnaisesås och fylld fläskfilé. Fläskfilén bryndes hel i stekpannan. Sedan skar han ett snitt och fyllde med blåmögelost och vanlig hushållsost och salta och peppra. Sedan i med lite spett (har ingen "mattråd" hemma, tyvärr) och tjoff in i ugnen i kanske en halvtimma! SUPERGOTT!

i'm on fire.

Nu tar jag allt igen allt mitt dåliga bloggande vill jag lova. Nu kan ingen klaga! Herr sambo är och spelar match, vilket innebär att jag fick äta lunch alldeles ensammen. Inte sörjer jag för det idag, jag lyxade till det så det vägde upp. Lyxade till det på det allra billigaste vis. Vem har sagt att lyx måste vara dyrt? Räcker nästan med att dricka vatten med isbitar i ett vinglas och äta på "fin"porslinet.

Lite tråkigt var det ju ändå att laga mat till mig själv, så jag gjorde en liten mini-bildserie. Titta och njut vänner!


Riven potatis med vitlök och frysta örter.


Kyckling i ugn, med olja, salt, peppar och teriyakisås


Kritiskt moment..


TADA, det gick fint! Mycket smör så funkar allt!



Resultatet: Utsökt!



Ja, som ni ser.. Gott var det, och lite flottigt.. :)


helg!

Jag betalade alltså 30 kronor för TRE (3) stycken kotletter, glömde visst skriva antalet!

Och dessa små rackare marinerades i följande:
½ dl olja
2 msk soja
2 krm malen ingefära
svartpeppar
1 tsk rosmarin

Tror att detta var alla ingredienser, jag googlade fram det på min andra dator och hittar det inte på denna nu. Detta låg i marinad i en och en halv timma ungefär och grillades sedan i grillpannan i ca fyra minuter per sida! Till detta så gjorde vi potatis, morötter, rödlök, hela vitlökar (delade på hälften) och röd paprika i ugn med lite olja och franska örter på!
Skulle även göra en sås, som inte blev så god efter att jag slängt i vitlök, grädde, provencal-örter.. Men då kom jag på att det fanns ädelost över från min och Johannas bakade-potatis-lunch, så den fick åka ner! Och MUMS så hade vi en god sås till!


Smarrigt!

Efter denna härliga måltid kom det vänner på besök med Nintendo Wii, vilket alla borde ha ett! Det var det roligaste jag spelat, vilket märktes då vi satt och spelade konstant i närmare åtta timmar fram till tre på natten! DÅ är det roligt, mina vänner! Vi tog i och för sig ett break mitt i för att slänga ihop en tårta som vi alla ville kräkas upp efteråt. Inte för att den var äcklig, utan för att den var så mastig.
Den innehöll typ detta: (googlade fram ett recept nu med samma ingredienser men tror vi gjorde dubbla)

½ paket digestivekex
150 gram smör
1 burk kondenserad mjölk
3 dl vispgrädde
Banan och riven choklad

Man kokar burken med mjölk i en kastrull (hela burken, EJ öppnad!) i TRE timmar. Låter galet, men så är det.
Sedan mixar man kex och smör och kletar ut i en pajform. Grädda denna i 175 grader tills den har fin färg och börjar bli lite hård på kanterna. Låt svalna.
Fyll med den kondeserade, kokta, mjölken som fått svalna lite och helt plötsligt blivit KOLASÅS! (what the..)
Visa grädden. Lägg skivade bananer ovanpå kolasmeten, smeta på grädde och riv över choklad (eller några bär, eller vad som faller dig i smaken)
Ät, njut och må illa (på ett bra sätt!)

Ikväll är det schlager (och precis i skrivande stund så ringde min vinleverantör och frågade vad jag ville ha, gött), och eftersom kvällen kommer bestå av glitter och glamor så satsar jag på en flaska rosé!

God lördag! (och ignorera det som är under som inte vill försvinna..)



te-te.

Vet ni att Chai betyder te på kinesiska? Det gör att chai-te bara låter töntigt om man tänker efter. Te-te. Eller nej, gulligt låter det nog! "En te-te, tack"
Jag värmde mig hur som helst med en chai-latte alldeles nyss. Så mumsigt och värmande! Behövs i detta snö(och lite slask)vädret. En påse chips (minus en näve) värmde också gott i kistan!

Igår åt vi ju som sagt fläskpannkaka. Till lunch idag åt jag också det. OCH till middag. Jag som inte gillar att äta "gammal" mat flera gånger i rad. Hade i och för sig inga lingon igår och till lunchen så middagen blev ju lite annorlunda i alla fall. Den var godare till middag, förmodligen tack vare lingonen, det är fina grejer det!
Fyndade (tror jag?) fläskkotletter på ICA idag. Eller nej, kanske inte var något fynd föresten, det kanske är billigt med fläskkotletter (med ben) jämt? Tror i alla fall att jag betalade 30 kronor för stycken. Kanske till och med blev lurad för att skylten var stor och hade en gul stjärna på sig! Sån är jag, ser det billigt ut så tar jag det! Eller ringer mamma och frågar.. :)


Lite kanel på toppen av latten, mumsfilibabba!

Så himla ful och tråkig bild, så jag livade upp den med ett "mums". Visst blev den SÅ mycket bättre? ;)

onsdagsvin.

Tji fick jag för att jag skröt om min fläskpannkaka. Nej, den blev faktiskt väldigt god som vanligt, men lite stabbig. Men jag hade redan innan kompenserat med alldeles för mycket fläsk i så det var mumsigt ändå! Och för den som undrar så är ett glas rött väldigt gott till fläskpannkaka. Låter kanske inte så, men jo visst!

Nu ska jag ordna inför kvällens gäster!

egochef.

Korvgrytan var godare idag än när vi åt den igår. Vilken lycka! Magen kurrade hejvilt när klockan närmade sig tolv i skolan. Bananen och tuggummit en timme tidigare höll inte magen nöjd länge inte. Konstigt.. Men eftersom jag inte var så himla förtjust i maten igår så gjorde jag en liten matlåda, så dumt. Men men, behöver ju inte bli övermätt varje gång jag äter faktiskt!

Till middag blev det tråkig (men ack så god) mat. Pommes (förstärkt av två små potäter), hamburgare och Lomanders Beasås som är den godaste såsen i världshistorien. Hanna, du vet inte vad du pratar om!

Nu längtar jag till morgondagen! Kort dag i skolan, skönt! Sedan blir det hem och äta fläskpannkaka, sedan kommer det gäster över på gottigott! Ost, snacks och vin! Det tackar man inte nej till en onsdag, eller hur?

Just det - egochef, vad menas? JO, när vi bestämde att vi ska äta fläskpannkaka imorgon så frågade jag herr sambo om han ville laga den för att jag inte orkade (för det vet jag ju redan nu, haha), men ångrade mig snabbt då jag kom på att min fläskpannakaka är så jävla god! Ego va? Inte tror jag att han klagar för det... Och inte jag heller! :)

herremingud!

Lugna er männskor! Har ni aldrig hört talas om grodperspektivet? :) Inga mer bilder på mig här inte..

dålig student.

Idag har jag varit en dålig student! Men det gör absolut ingenting, för då fick jag en fika med världens bästa Johanna istället! Helt klart värt det, alltså! Förutom Johanna så fick jag också en supergod baguette! Denna goda innehöll avokado och brie. Det är en mycket bra kombination, måste jag säga. Mums, mums. Vi fikade på ÖG:s nation, vilket är väldigt bra! Här får man en stor baguette och te (med gratis påfyllning, iaf så tog vi oss det) för 40 kronor! Jämför det med två små (inte ens så goda) kakor och te och kaffe för 99 kronor?! Jesus..

Till middag så skulle det bli korvstroganoff (eller korvstroooooooganoff som jag tydligen säger), men när jag stod och lagade och smakade och smakade så blev det bara äckligare och äckligare. Vi hade ingen tomatpuré så jag försökte väga upp det med lite extra ketchup och soja. Ehm, inte bra. Jonas försökte hjälpa mig med "ta i lite ketchup", "franska örter?" och liknande, vilket jag redan hade hällt i och blä.. Jag blev lite tjurig, men hittade lite coctailtomater i kylen från i helgen som jag skar i små bitar och hällde i. Det gjorde saken (ja, jag vet inte vad jag ska kalla röran?) liiite bättre. Tillsammans med en massa ris så blev det ätbart. Det värsta är att jag för första gången på några månader ska ha med mig matlåda. Vilken dålig dag att välja det på. Jonas muntrade upp mig i alla fall genom att inte ha ketchup på sin mat "för den är så god ändå". Snällt, men säkert inte sant :)

Så här såg eländet ut. Ser ut som jag gör en liten Schulman-tumme, vilket maträtten absolut INTE är värd. Eller är det en liten rädisa? ;)



Ikväll ska jag trycka i mig popcorn istället för att dämpa mitt missnöje, haha! DET och lite Familjen Annorlunda och sist men inte minst: Paradise Hotel så ska jag nog bli nöjd igen!


RSS 2.0