sköna söndag.

Fredagens mat blev underbart god! Blev inte hungrig alls senare på kvällen, vilket är ett väldigt gott betyg! Batteriet på kameran dog, så blev bara en suddig bild. Men alltid nåt!
Såsen var väldigt lös, skulle nog rekommendera lite Maizena i eller något om man vill ha en mer "riktig" sås. Men jag lät den istället koka ganska häftigt i kanske 20 minuter, så den blev lite mer som en marmelad eller vad man ska kalla det. Löken och svampen blev nästan lite karamelliserad i vinet, och det blev väldigt mycket smak! Jättegott! Och till just lövbiff tycker jag att det passar med något mindre såsigt, helst ett örtsmör bara, så det var perfekt att den blev så, även fast så inte var meningen från början!
Igår hade vi en heldag hos våra kära vänner! Det var mat från början till slut. Vi åt thaimat - kycklingwok med inefära och kycklingspett med jordnötssås. Sedan blev det dammsugare, chokladbollar, popcorn och glass! Fick ont i magen, men det var det värt!
Imorse hade vi en järn och c-vitaminfrukost! Leverpastejssmörgås med några glas juice till och satsumas till "efterfrukosträtt"! :) Det behöver jag, har varit lite snurrig på senaste tiden. Nu ska vi äta mellanmål bestående av kaffe, the och chokladpudding med sprutgrädde! Sköna söndag!

det är dags för fredagsmys.

Fredag, fredag, fredag! Känns som det är fredag hela tiden, veckorna går så fort! Men jag klagar inte, för idag längtar jag lite till jul faktiskt! Har redan en julklappsönskning: en grillpanna! Lägg det på minnet, hörrni!
Idag till lunch så åt jag rökt makrill med jägarkrydda. Aldrig hört talas om jägarkrydda förut men om jag ska gissa så tror jag att det var olika sorters peppar, paprika och typ senapskorn. Gott var det i alla fall! Så här såg den ut, den lilla rackarn!
Här om dagen så fyndade vi middag på ICA! Skagenröra för FEM kronor! Helt galet, sa vi, och köpte två burkar. Till det blev det en stooor baguette, sallad, gurka, ost och alfalfagroddar! Mätta och belåtna blev vi!
Baguette skulle jag kunna äta varje dag! Men det gör jag som tur är, inte!
Ikväll blir det fredagsmysmat! Det blir hasselbackspotatis, lövbiff och svamp- och rödvinssås a'la Tasteline. Till efterrätt blir det choklad- och hallonmousse (tyvärr inte hemlagad, men ack så god!). Ska komma ihåg att ta lite bilder på maten så ni blir läskade!
Här är receptet på såsen som jag ska gå efter (i alla fall grunderna) för jag har aldrig gjort en rödvinssås förut. Eller förmodligen i gymnasiet, men har inte lagt det på minnet tyvärr..
http://www.tasteline.com/Recept/Oxfile_med_svamp-_och_rodvinssas
Mysig fredag på er!

hemmafru.

Idag känner jag mig som en riktig hemmafru. För det första så går jag runt i min nya mysdress - byxor och tröja i svart "velour" typ, precis som en Desperate Housewife och för det andra så frös jag precis in en halvfull flaska rödvin i iskubspåsar! Och nu väntar dagens matlagning, här är det inte lika mycket hemmafru. Det blir färdiga köttbullar (har redan ätit fyra stycken kalla, mums!) MEN med hemmagjort potatismos i alla fall, vilket jag tycker väger upp!
Har köpt ett paket med smörgåsrån igen, detta är verkligen en av mina laster. Eller det är väl ingen last, för jag känner inte att det är speciellt jobbigt måste jag erkänna! Men igår åt jag i alla fall 13 stycken rån på ungefär femton minuter. Dubbla med räkost emellan! Så egentligen så var det bara 6 ½...? Gott var det!!
Idag till lunch blev det måndagens middag - vilket bestod av korvstroganoff med jasminris! Lätt och gott! Hade en period på några år då jag fick för mig att jag inte gillade korvstroganoff, men jag har kommit över den fasen i mitt liv nu och säger MUMSFILIBABBA till det! Jag är däremot fortfarande väldigt emot falukorv i ugn.. Men knaperstekt i smör är annars en hit!
Nog om det, nu ska jag kolla om potatisen kokat färdigt och norpa en till köttbulle innan det är dags för mosning och stekning!
Säg vad ni ska äta så jag får tips, börjar få slut på matidéer nu!

RSS 2.0