hundhelg!

Nu har vi hundvaktat klart. Världens mysigaste lilla hund, en liten gullig med mustasch! Vi tror dock att han blev aningen deppig efter att ha varit med oss, eller så föll han bara in i vårt slappa mönster. Hoppas det! Annars har vi tagit det extremt lugnt med fantastiskt god mat (räksallad, biff, potatisgratäng, gräddsås, hemlagat bröd, hemgjord sylt..), vin, öl, godis, promenader, tv och film. Och typ det bästa av allt - golvvärmen. Han har inga element utan det enda som värmer upp huset är golvvärmen. Man tror ju att det ska vara kallt då, men halleluja vad varmt vi haft det i helgen, det är vi inte bortskämda med här i Floggan vill jag lova.
Här är ett litet plock av helgen i bild:


Vi ville nästan inte åka hem..

Snart, snart, snart är det dags att åka hem-hem i alla fall, till Skövde! Jag längtar som en liten tok till på onsdag då jag, Jonte, svärfar och Matulda beger oss hemåt. Och på tisdagkväll kommer Tuldahulda hit och har pyjamasparty så vi kan åka tidigt på morgonen. Myspys!

Nu ska jag ladda inför morgondagens pepparkaksbak i skolan. Känns som att det kan gå lite hur som helst. Spännande.

vad sa jag nu?

Idag var jag och gästspelade i en årskurs femma på praktiken, var lite annorlunda då jag blivit bortskämd med världens snällaste sexa nu under vintern. Men lite "skärpning", "hörru", "sätt dig på din plats" senare så gick det alla tiders. Haha, jag sa faktiskt snälla saker också, var ju bara tvungen att visa vem som bestämmer (höhö) först! När jag presenterade mig själv så sa jag "jag har varit här på skolan i sex veckor nu" och blev chockad av vad jag sa. Det stämmer ju att jag varit där så länge, men helt plötsligt kändes det som att tiden bara sprungit iväg. Tiden går ju väldigt fort när man har roligt. Och roligt har jag haft det, samtidigt som jag tycker att der är skönt att det snart är slut, det tar på krafterna. Och jag tycker inte att praktik blir som på riktigt. Är väl inte meningen heller. Men jag tycker att det är lite sorgligt ändå, idag gjorde jag nästan en mamma Pia - fick riktigt hålla tillbaka för att inte börja gråta när klassen övade på jul"konserten". De är så duktiga! Kommer garanterat fälla tårar på avslutningen nästa vecka. Åh, min små gullefjun.

Imorrn ska vi skämma bort dem lite. Har köpt kakor, godis och julmust! Så ska de få hänga gubbe (är ju ändå lite pedagogiskt) och gå tipspromenad, där jag självklart vävt in frågor om mig själv, hoppas de varit uppmärksamma!

Ja, men lite mat kan vi väl trycka in här: hade lite chips kvar i en påse, naturchips med dill och gräddfil. Och jag trodde jag var sugen, men icke. Vad hände? Istället ska jag nu koka en kopp te och slänga mig i soffan under täcket igen. Systra, lamporna är inget speciellt, de billigaste vi fann på IKEA. Du kan få titta när du kommer hit!

Om mindre än en vecka är jag hemma och kramas med min familj! Och i helgen är vi hund- och husvakt. Självklart tar vi Volvon dit. Fattas bara ett litet kid, så är det familjeliv deluxe. Men vi byter barnet mot en stor jävla tv och brasa istället ;)


Såhär gött har jag det i soffan. Kommer förmodligen somna inom kort!

tredje advent!

Knäcken blev otroligt geggig, eller vad jag ska kalla den. Den går liksom inte att ta ur pappret, utan man måste trycka ner ansikten (nåja, så stora är de ju inte) och äta direkt ur pappret. Meen, det som är bra med knäck är ju att det smakar lika bra hur mjuka eller hårda de än är. Så gott kommer det bli, kära familj, om än lite misslyckat!

Igår firade jag tredje advent med Hanna. Fikade här först och tände tredje ljuset och gick sedan vidare till domkyrkan (gav en liten nickning åt min gamle släkting gurra v, såklart) där det väntade Luciakonsert. Var väldigt fint! Rösterna var så perfekta från kören att vi trodde att det var inspelat, haha. Vi såg nämligen inte de som sjöng till en början. Ännu en gång blev jag chockad över hur stor domkyrkan är, blir det varje gång. Sjukt mäktig! Om jag hade haft världens största släkt och vänskara hade jag velat gifta mig där, men det skulle kännas aningen fjuttigt känner jag..

Idag åt jag pastasallad till lurre, riktigt gott. Var rester från i lördags. Innehållande: pastahjul, bladsallad, rödlök, feta, gurka, kyckling och knaprig bacon. Och Thousand Islanddressing på det. Mumsfilibabba! Imorgon blir det en ganska tråkig matlåda - pyttipanna med stekta ägg. Det är ju ingen höjdare att värma, men alternativet är skolmaten som är julkorv. Vilket jag antar är nån otäck korv med kryddpeppar eller något i. Urk. Så jag hottar upp pytten med en avokado till. Det är ju alltid gott ifall jag tröttnar halvvägs in i lunchen.

Nu till dagens diss: (lyssnar varje morgon på Rix MorronZoo och är nu hiss- och disskadad)
När man äter två kvällssmörgåsar för att man är lite sugen, inte alls hungrig. Och att man efter att de är slut är så hungrig att man vill trycka i sig ett Maxmål. Det är verkligen INTE okej. Därför går jag och lägger mig och läser min nya bok under våra nya sänglampor tills jag somnar, typ en sida alltså.

Godnatt!

Ps. Kolla nedräkningen till jul - ingenting ju! Galet :)

jul och utvilad.

Idag känner jag mig utvilad! Är lite seg eftersom jag mest sitter i soffan men det hör ju till när det är helg, tycker jag. När herrn åkte iväg på innebandymatcher på förmiddagen så blev jag sjukt uttråkad. Blev då sugen på lite julmys. Hoppade i mjukisarna och kilade iväg till affären och köpte sirap, grädde, apelsiner och nejlikor. Svårt att gissa vad jag gjort va? Knäck såklart. När jag kom till affären så hittade jag ett nät apelsiner för tio kronor och ville då göra nejlikeapelsiner, som när man var liten. Fast jag vill inte ha det i fönsret så jag bytte ut de nedbrunna ljusen från mitt ljusfat och ersatte med sex stycken nejlikeprydda apelsiner med ett värmeljus i mitten. Luktar fantastiskt gott! Och vilket bra julpynt, bara att kasta i soporna när man tröttnar! Nu ska jag fundera på vad vi ska äta och hitta på i afton. Jag är sugen på att kolla på film och äta god mat. Hoppas Jonte vill detsamma.

God lördag! Och nästan glad tredje advent :)


Knäcken står på kylning och jag hoppas hoppas hoppas att de blir bra!

success!

Om saffranskladdkakemuffinsen blev en succé? OOOJA! Herregud, det blev en stor succé, det ropades (nåja, frågades) "Jag måste ha receptet!" hejvilt i personalrummet. Maria - Andra Studenten 100 - 0. Typ :) Hade ju lite prestationsångest när jag slängde upp muffinsen på fatet, är kanske dumt att berätta att man läst två terminer Hemkunskap och är kock. Men hey, jag lyckades ju. Och var/är sjukt nöjd. Hela denna dagen har varit kanon! Kände redan när bussen kom imorse med flaggor på att "detta kommer bli en bra dag!" och därmed lyckades jag hålla mig vaken hela bussresan fram till skolan. Och efter det har dagen glidigt fram som på moln, med en fantastisk nobellunch beståendes av potatisgratäng, chicken drumsticks och kladdkaka till dessert. Jag åt ihjäl mig på potatisgratäng och orkade inte någon kladdkaka, kors i taket! Vårt födelsedagsbarn i klassen åt däremot tre bitar, jösses!

Till middag idag åt vi chicken nuggets. Fint ska det va på fredagar... Ehm.. Men jag provade något nytt till, något jag vill kalla criss-cross-potatis. Vet inte vad det heter men det ser ut som chips som är "flätade" eller "kryssade", kryddade med någon bbq-krydda. Som pommes, fast roligare helt enkelt. Och en liten sås med creme fraiche och sweetchili. Nu blir det popcorn med smör framför Idol! Och en liten cider ska jag lyxa till det med. För en gångs skull ser jag fram emot en kväll i min ensamhet medan herrn är ute o svirar!


Myskläder och mysfrisyr. Godkväll!!

mission complete.

Men det gick ju alldeles utmärkt att göra göra kladdisar av saffranskladdkakesmeten. Alla tiders. Blev riktigt gott, bättre än vad jag trott. Hoppas att alla andra fröknar och magistrar (pedagoger... suck!) gillar det också! Är ju väldigt sött i alla fall och det verkar falla de flesta av dem i smaken.

Originaleceptet är som följer:

4 1/2 dl strösocker

2 1/4 dl vetemjöl

3 ägg

Ca 4 msk vaniljsocker

1/4 tsk salt

1 1/2 dl eller 135 g smält margarin eller smör

1 bit bitsocker

1 påse saffran á 0,5 g

Jag använde dock ingen sockerbit, vilken man tydligen skulle mortla med saffran. Har inte sockerbitar hemma och tror att det blir bättre om man lägger saffran(en?) i det smälta smöret så det blir lite varmt! Och vem kan mäta 135 gram smält smör utan våg? Ta 150 g! Och andra omgången minskade jag sockret med ½ dl, då de blev lite överdrivet söta! Förutom att smälta smöret så är det bara att blanda allt precis som till en vanlig kladdkaka och sedan klicka ut i formar, typ 12-15 tror jag. Eller i en form. Hade muffinsen inne i ca 12 minuter på 200 grader. Man får nog testa sig fram helt enkelt! PROVA! Mycket mycket godare än torra och tråkiga lussebullar.


Knallgula och fina blev dom!

Middagen idag var förresten sjukt god: Kyckling i ugn, potatisklyftor och Lohmanders beasås. Kan ha varit den tråkigaste uppläggning på tallriken någonsin så ni får ha en finare bild i huvudet än den som faktiskt var.

Förresten.. Vi har visst ändrat om i "Julschemat". Maten EFTER Kalle. Jag vet inte om jag kan smälta detta.


testing, testing.

Imorgon ska jag vi studenter ha med oss fika till skolan (vi har köksvecka). Min kollega har bakat pepparkakor och jag ska försöka mig på saffranskladdkakemuffins. Sjukt bra hänga-gubbe-ord, för övrigt. Jag har dock bara hittat recept på saffranskladdkaka, och inte några kladdiga muffins, men jag antar att det bara är att göra på samma sätt. Visst är det väl så man gör med vanlig kladdkaka som ska bli muffin? Jag tror i alla fall det och testar. Kör nog en påse saffran i taget, dumt att riskera något. Förresten, saffran är väldigt billigt på Ica denna veckan - 10 kronor! Kanonbilligt. Eller? Känns så, tycker jag.

Hepp, nu ska jag se till maten i ugnen sedan ge mig på experimentet.

Tjipp!

well, det blir inte alltid som man vill..

Okej, det är ju lite juligt i alla fall och det är säkert ingen slump att jul rimmar på ful? Jag syftar naturligtvis på min vackra "design", haha. Blev ju inte så himla vackert, men julens färger är inte helt jättefina såhär på datorn, även om min långkallingar är väldigt vackra i klarrött (ehm?!). Min kära syster föreslog guld. Guld är förmodigen lika med bajsbrun här skulle jag säga, så det provar jag inte ens. Men tack för tipset... ;)

Nu ska jag försöka skärpa mig, för hundrade gången, med mitt bloggande. Kan berätta, vilket jag väl redan gjort, att skolmaten på den skola där jag har min praktik är kanonbra! Eleverna tycker att jag är knäpp som betalar 25 kronor för att äta "äcklig skollunch", medan jag ropar "tjohej, 25 kronor för en gööörgo lunch. o massor av knäckisar!". Jag gillar det verkligen. De överraskar de där små mattanterna. Häromdagen var det Fläskskavsgryta med kanel och ris. Visst låter det jättemärkligt och på gränset till äckligt? Ja, det gör ju det, men skenet bedrar. Var en konstig smak, men ack så gott det var! En krämig köttgryta med en touch av jul, jo jag tackar jag i 15 minusgrader! Och idag var det en av mina egna favoriträtter från skolan (de verkar nämligen inte servera fiskbullar i currysås på andra skolor än Rydskolan?) vilket var Fiskpanetter, med kall sås och kokt potatis (med skal, fantastiskt även det). Jag åt så det stog härliga till och tryckte även i mig två knäckemackor med smör och tre glas iskall mjölk.

Trots denna härliga matupplevelse och helt fantastiska elever och lärare, så är jag trött på't. Det räcker nu. Nu vill jag träna på att ha jullov. Känner att jag kommer göra det utmärkt!

Nu blir det chaite och smörbombade skorpor. Tack för ikväll!

*Haha, kollade snabbt för att se hur det såg ut igen och såg vilken otroligt bra svenska jag har. Det bådar gott inför min svenskalektion imorgon...*

RSS 2.0