stockholm i mitt hjäääärta, låt mig....

NEJ! Stockholm är ju inte i mitt hjärta över huvudtaget. Men det är min kära kusin Caroline, och då tar jag mig mer än gärna till Stockholm. Vad gör man inte för en mysig fika och kram med henne? Jag tror jag ska äta en kanelbulle och en kopp varm choklad. Gäller att bestämma sig i tid så jag inte står och velar... :)

Först så ska vi, så fort karln kommer hem med kvällens gottigheter, äta en ordentlig frukost med fil, juice, nybakta(uppvärmda) baguetter, frukostknäcke, kalkonskivor och ruccola. Gott va?


Ha en trevlig dag!


trött, helg och sen middag.

Är totaltrött nu. Har varit pigg under dagen då jag gick och la mig väldigt tidigt igår, plus att jag fick mig en timmes sovmorgon imorse. Inte dumt. Men tröttheten slog till när jag hade varit och shoppat julklappar på Maxi. Lite kul att första julklapparna är inhandlade. Och snart bortgivna också. Imorgon ska jag nämligen träffa min fantastiska kusin som kommer ända från Irland till Stockholm! Då ska hon få ta med sig julklappar hem till kidsen. Min gulliga lilla (inte så liten längre..) gudson och hans lika söta syster. Svenskt ska det vara, så det blir en ny (för mig) sagobok och en klassiker - Pelle Svanslös. Och ett Pippi-spel. Hoppas det går hem! Kanske ska smygläsa Pelle Svanslös innan.... Nee, det får man väl inte. Ska låta bli.

Så otroligt gött med helg. Det är något positivt med att ha praktik, att man faktiskt får njuta av helg-känslan. När jag "bara" pluggar så märker man nästan inte när det blir helg. Kommer väl också märka att helgen är alldeles för kort. Tror att jag ska ta mig en liten middagslur nu faktiskt. Vi ska nämligen inte äta förän 21.30-22.00 ikväll för att karlsloken spelar match. Så ja, om två timmar ska jag ställa mig och steka tacofärs. Haha, känns ju helt fel. Men därför tror jag nämligen att denna lur kommer sitta fint. Så jag inte somnar med huvudet i tortillan.


Ni ser ju, nästan sovandes redan. I mina finbyxor. Är det fredag så är det!

happy cuponlady.

Jag är en kupongmänniska. Vissa skäms och skulle aldrig klippa ur en kupong och ta med till affären. Jag skäms inte! Kuponger är ju kanon! Fyndade nyss tre olika ting på ICA. Veckans kupongvaror var följande: Palmolive Pumptvål 10 kronor, Uncle Bens Boil-in-bag ris 10 kronor och Uncle Benssåser 10 kronor. Om jag tog allt? SJÄLVKLART! Boil-in-bag ris är ju så himla smidigt. Tyckte att det verkade töntigt först, men icke nu! Dyrt vanligtvis så det känns ju onödigt, men när det är i princip gratis så är det ju sjukt mycket bättre än vanligt ris (som alltid kokar över!). Förutom dessa fynd så inhandlades en påse chips (Creme Cheese, yum) och en cremefraiche med honung och getost. Denna ska användas som kall sås till kycklinglåren som står i ugnen. Och en påse ris ;)


Ser ni lyckan i mina kupongögon? Stora halsduken ger lyckan en extra skjuts!

I övrigt är jag sjukt trött om mornarna, eftermiddagarna och går och lägger mig klockan tio i princip varje kväll. Att vara lärare (nästan) tar på krafterna. Tror mest det är att jag är så förbaskat trevlig dagarna i ända som gör det. Och att jag måste tänka på mitt språk (har hittills inte svurit i elevers närvaro, vilken tur va?). Eller så är det för att jag måste gå upp in i helvete tidigt - typ 6-7 varje morgon. Fybubblan! Imorrn har jag dock sovmorgon till halv tio. Så ikväll kan jag vara vaken till elva. Jippiyey!
På tal om skolan. Maten på den skola där jag har min praktik är så himla bra! Idag lät det dock lite läskigt så jag vågade inte prova. Då kommer en kollega och säger att det var det godaste hon ätit på skolan någonsin. Haha, om jag blev besviken? Jopp.. Men nästa vecka är det pizzabuffé och då kommer besvikelsen vara långt borta!


Såhär har vi det på eftermiddagarna när eleverna gått hem. Te och papper!

Gokväll!

hallå hungern, var är du?

Sitter och väntar på att bli hungrig. Nu blev jag typ det bara jag skrev så, haha. Det är ju bra, krävs inte mycket! Har nämligen köpt nya fullkornsskorpor (helt klart de bästa!) idag som jag ska avnjuta med en kopp te. Har druckit tre koppar idag redan iof. Kanske får bli juice istället. Också gött! Imorgon ska jag göra mig ännu lite fröknig på min praktik - ska ta med en egen kaffe(te)kopp! Är inte det fröknigt så säg? Tror även att jag ska införskaffa mig ett par tofflor att ha där, känns inte helt okej att gå med kängor hela dagarna ända fram till jul. Vill ju inte ha fotsvamp. Haha, äckligt.
Imorn tar jag med mig matlåda till skolan. Skulle nämligen vara pyttipanna och det lockade mig inte riktigt. Nästa torsdag däremot - PIZZABUFFÈ! Yes, please! Imorrn ska jag istället äta dagens middag: kycklingwok med ris. Har börjat köpa såndär woksås på påse, så jävla gött och smidigt. Om man inte vill ha en torr wok. Tillsammans med lite stekt kyckling, färska champinjoner och wokgrönsaker. Gött som fän. Ät!

Tror jag ska värma mina vetetofflor o lägga på varje axel nu. Har ont i varenda muskel i kroppen i princip, sover nog inte helt okej på nätterna. Mamma, jag vill ha massage när jag kommer hem. Det önskar sig nog pappa i farsdagspresent - att JAG ska få en massage. Det ska han få, tycker jag!

Godkväll!


Har det rätt gött här ändå. Trots att det var TIO MINUS när jag gick ut idag. Crazy!

alla älskar ernst.

Igår fick jag ett sms av Hanna där det stod att hon köpt en present till mig och att den bara skrek Maria. Såna sms vill jag ha oftare, speciellt eftersom jag är nyfiken i en strut och älskar presenter! Och vet ni vad det var? Jo, det var en julbok med Ernst Kirchsteiger. THE Ernst. The man. Jonas trodde (tror?) att Ernst är en svärmorsdröm. Haha! Han är rolig han.
Jag vet vad ni tänker (Josefine)! Ernst är lite otäck, jobbig och alldeles för filosofisk. Lite puckad. Ja, allt det är han men även rätt charmig. Jag har börjat gilla Ernst. Ju mer jag skriver namnet, desto fulare blir det dock. Men det är en annan femma. Jag och Hanna har redan tittat ut vad vi ska baka till första advent och det blir "Knäckbräck i micron" och "Valnöts- och saffransskorpor". Gött va? Ernst ska ingå i mitt julpynt i år. Det blir han, två tomtar, en halmbock och en adventsljusstake a'la 90tal. Fy vad fint! JUL, JUL, SNÄLLA JUL - KOM NU!

I helgen har jag jobbat, 5 timmar totalt - mycket ansträngande som ni förstår. Men vad mysigt jobb jag har, om jag inte hade pluggat så hade jag velat vara där jämt. Jo men faktiskt, det är så roligt! Okej okej, klart jag inte vill jobba jämt, men nu kan jag ju säga så när jag vet att det inte kommer ske. Det är så härligt, jag kom dit med håret (som var en dag över tvättiden) uppsatt i en halvtaskig knut och får höra: "Vilken fin knut du har idag! Du är så vacker! Vilken vacker knut du har!" Va? Blir man inte lycklig? Fick också en kram av en annan dam som saknat mig. Åh!

Nu mår jag lätt illa. Vi åt middag (potatis, lök, morot i ugn och schnitzel med vitlökssmör) och tryckte sedan i oss (okej, mest jag) en hel påse ostkrokar. Och en 2 liters Coca Cola. Light, så i princip nyttigt!

Nu ska ni få se på gulligt:


Jag hjärtar Ernst. Joru!

kom nu, julen!

Oj, jag försvann visst ett tag. Nästan en månad. Jag har såklart massor av ursäkter, men jag är för trött att för att skriva allt. Mest skyller jag på min matte-tenta. Så, klar med ursäkter!

Jag längtar något enormt till julen. Idag gjorde jag till och med en jul-header till bloggen. Haha, men vågar inte ändra än, då kanske jag tröttnar! Och jag vill inte riskera att tröttna på julen. Har i alla fall smygstartat julen med både pepparkakor och julmust. Yum ;)

Men tills julen (och snön) är här så får man njuta av höstfika och frukostar med ljus. Typ såhär:


Blåbärspaj med ett hav av vaniljsås och varm choklad med grädde på Storken!




Bake-Off-baguetter och en kanna te värmer gött i höstrusket!

Ska försöka skärpa mig nu. Är ju roligt att blogga ändå!
Dagens middag, förresten: Fiskgratäng med tomat- och saffranscremefraiche och mandelpotatis. Gött? - Ja!

RSS 2.0