Ojdå...

..jag som tänkte ta en läskande bild på middagen! Det kom jag på efteråt när vi hade slevat i oss allt, det var så gott och vi var så hungriga att vi slukade maten fort med varsin sked! Jonte lagade maten idagsom bestod av korvstroganoff, vi skippade att ha något till, den var så god som den var! Tror att det räckte till fyra portioner, blev nämligen två matlådor också och hade man haft något till så hade det säkert räckt till fem portioner. Fast kanske inte i vår lilla familj där vi äter som två hästar båda två!

I maten så hade vi i alla fall:
1 falukorvsring (800g tror jag)
1 gul lök
3/4 purjolök
3 msk tomatpuré ungefär (tryckte ut lite grann ur en tub, men typ så mycket tror jag)
5 dl grädde
Provencalska örter (frysta och supergoda!)
Salt, peppar
Stekte detta i järngrytan, och har även lärt mig att om man använder tomat i mat man lagar i gjutjärnsgryta så kommer det fram mer järn - BRA!

Nu ska jag ordna kvällsmat till min karl som strax kommer hem från innebandyträning - han ska få varma mackor som jag åt förut! VIlken tur han har!

en extra chans!

Jag gav brödet jag "bakade" igår en till chans idag i form av varm macka i ugn! Suttit och pratat med min vän idag om hur gott det är med bröd i alla dess former och inte blev jag mindre sugen på en varm macka då, plus att det spöregnar ute och det innebär att en varm macka aldrig slår fel! Och det gjorde den inte idag vill jag lova! Jag rekommenderar er nu att göra detta bröd trots allt - med en skiva salami o ost på och tjoff in i ugnen! Mumsfilibaba, smakade precis lika bra som det skulle gjort med en skiva formbröd faktiskt - fast mer smak! Oh, så smarrigt det var! Med en god kopp te till! Har köpt ett grönt te med smak av apelsin och clementin från Lipton, underbart gott! Har druckit tre koppar idag idag, det får man när det regnar! Men annars försöker jag att inte dricka föör mycket te då det inte går bra ihop med järn, och järn behöver jag!!

Ikväll (snart..) så ska det bli korvstroganoff här hemma, med falukorv, purjolök, tomatpuré och grädde! Och kanske lite sambal oilek i för att få lite sting! Till det blir det nog broccoli, eller aubergine. Har inte bestämt mig ännu, men det blir förmodligen broccoli då det bara tar några minuter i mikron - smidigt!

Föresten så är det min första semesterdag idag, kändes otroligt skönt att lämna tillbaka nycklarna! Imorgon ska jag försöka tillaga någon bra resemat som jag kan äta på tåget på onsdag. Någon bra idé? Måste vara billigt - och GOTT såklart! :)


Ser ut som jag bara smält ost över salamin, men det gömmer sig en liten
"brödbit" där under! Mumsfilibabba på er!

Tack föresten för tipset på ett annat bröd Judit! Ska prova det efter min semester, det såg ut som mer riktigt bröd! Bra att ha med mig till skolan som mellanmål när den börjar igen! Tack tack!

en besvikelse.

Åt precis upp min middag. Eller nej, jag åt inte ens upp den för den var en riktig besvikelse! Köpte färdiga färsspett - de var goda! Som jag stekte.. Till så bakade jag lite "bröd" - 250 g keso, 2 dl riven ost och 3 ägg. Trodde de skulle bli godare än de jag gjorde tidigare med majonäs istället för keso och riven ost, men jag vet inte vad jag tyckte trots allt. Jag var otroligt brödsugen, men jag vägrar köpa en pizza eller nåt vitt härligt härligt bröd nu när jag väl slutat! Såå, kanske var det därför jag blev lite besviken, för att brödet inte smakade som en frasig baguette eller en krispig pizzabotten. Men kanske kanske att det är godare imorgon, tänkte lägga det i kylen. Hur länge håller det sig där tro? Gjorde ostchips till också med cayennpeppar, vet inte om jag hade inne de lite för länge eller nåt, men det smakade lite bränt. Kanske Jontemyra gillar det när han kommer hem!

Jag är väldigt väldigt v ä l d i g t slut just nu efter en helg med jobb, kanske därför jag är lite cranky haha! Varsågoda för detta positiva inlägg ;) Tur att jag köpte en liten påse jordnötter som kan liva upp mig! En positiv sak är att jag nu har sommarlov/semester igen!! Två hela veckor, skönt!

Imorgon ska jag laga god mat, både för er och min skull! Tänker inte ens lägga upp en bild på denna mat. BLÄ :)

köttbulledags - fortsättning!

MUUUUUUUUUUMS!!! Skulle kunnat äta upp alla köttbullar själv, meeen jag delade upp det till fyra portioner istället för att vara lite ekonomisk och för att spara till Jonte, kunde vara snällt tänkte jag! Han fastnade på vägen hem på grund av regn/hage/åska/blixtar så han hann inte hem till middagen, stackarn! Men han får några extra köttbullar istället! De blev faktiskt lika små och fina som mormors, såklart inte lika goda men det räknar jag inte med att de blir förän jag blir pensionär - om ens då!
På grund av min kamera så kunde jag inte ta så fina bilder på mina otroooooooligt vackra köttbullar men här är i alla fall ett litet "smakprov"!


Köttbullar som badar i gräddsås! Ser ni hur små och söta de är? :)


Har man god sås, så finns det inte mycket
annat att göra än såhär!

I mina små köttbullar så hade jag köttfärs (vet inte hur mycket men till fyra pers), två ägg, en halv lök - väldigt finhackad och fräst i smör innan den blandades i färsen, salt och vitpeppar - voila! Och i såsen var det bara sky och grädde, thats it! Broccoli blev det till. Skulle gjort mos på blomkål, men den var slut på affären och verkar inte finnas något fryst? Men det var gott ändå! Nu börjar det snart åska här också så jag stänger nog av tv:n snart för att läsa min bok med tända ljus och en kopp te!

Föresten så tjänade jag en hel femtioöring när jag handlade idag! Fick en bonuscheck på 50 kronor på ICA idag och när jag handlade så kostade det bara 49,50:-, så borde det alltid vara!

Godkväll!

köttbulledags!

Nu ska jag börja med mitt köttbullebak! Åt en god frukost imorse, med två löskokta ägg - perfekt kokta denna gång! Och två flatbrödknäckisar med makrill på!! Inte ätit makrill på jättelänge så det satt fint vill jag lova! Ska försöka göra lika fina köttbullar som mormor gör, små och jätterunda! Får se hur det går, haha! Om det inte fungerar så skyller jag på att jag inte kommer ha någon kokt mosad potatis i.......

Håll er i närheten så kommer det bilder på världens godast köttbullar inom kort ;)

slappmat.

..och jag som skulle skriva varje dag. men jag skyller på trötthet och att vi faktiskt inte har lagat någon rolig mat! Vi har mest ätit kyckling, korv och hamburgare och inte ens gjort något roligt med det så jag har inga direkt recept att bjuda på! Men jag kan ju rekommendera att äta chorizo i sallads"bröd" med räksallad, eller hamburgare med sallads"bröd", rå lök, smält ost och en mögelostdressing! I den hade jag turkyoghurt, grädde och mögelost, blev en perfekt dressing till burgaren! Den är nog god till allt föresten - grillat, sallad, vad som helst!
Men nu när jag kollade på vilka bilder jag skulle lägga in så kom jag ju på att jag gjorde en god variant på ratatouille! Av det jag hade hemma, då vi saknade något att ha till kycklingen (en sån där färdig "låda" med texmexmarinerade kycklingdelar från ICA, 1 g kolhydrat och billigt!). DÅ använde jag 1 gul lök, två klyftor vitlök, en paprika och en zuccini och ett paket tomatkross! Fräste grönsakerna lite snabbt i smör, sen på med tomatkrossen och lät det puttra i typ tio minuter! Hade säkert räckt att puttra en minut men jag väntade ju på kycklingen! :) Kryddade röran med lite paprikapulver och cayennpeppar! Mycket gott till kycklingen faktiskt!!

Sen så köpte den efterlängtade spiskumminen som man skulle ha i taco-kryddan jag skrev om för några dagar sedan! Läste på flera ställen och tror även att min kära mor sagt att det är den som Grejen i tacokrydda! Och det var det, den gjorde susen! Så vi har ätit tacos igen, tröttnar aldrig! Och har även gjort biffar med tacokrydda i! Haha se där, hade visst hunnit äta lite mer än jag trodde?!

Imorgon är jag ledig och då är det köttbulledags! Orkar inte göra köttbullar när jag har jobbat, då ska maten gå fort! Men imorgon så orkar jag! Mumsigt!

Lite bilder på min mat följer här!


Visst ser det lite äckligt ut? Var i alla fall hur gott som helst! När jag blev
mätt på korv så åt jag ett salladsblad med bara räksallad i, gottigt :)


Hamburgare, smarrigt!!


Min lilla "ratatouille" och kycklingdelar med riktigt knaprigt skinn!!

Om lite drygt en vecka blir det medelhavssemster, underbart! Ska försöka hålla mig ifrån allt det "goda", förutom glass :)

som jag längtat!

Gud, vad jag har längtat efter denna stund - fredag, kväll och ledig helg! Skönt! Längtar redan nu till vår lördagsfrukost som kommer att bestå av ägg i någon form och det bästa av allt: BACON! Det är ju trots allt på grund av detta man orkar hålla sig ifrån bröd, socker och allt äckligt, då man vet att man får äta huur mycket bacon man vill! Nomnomnom!
Annars i veckan har vi ätit ugnsgrillat kött med sallad och Lomanders bearnaise, ugnsgrillat kött med broccoli- och blomkålspure (fast alldeles för lös, men god) och idag blev det kycklingfile, med stekt broccoli, gul lök och paprika med en kall currysås baserad på turkiskt yoghurt! Inga recept på detta då köttet var färdigmarinerat o endast behövde kastas in i ugnen och ja, sallad kan vi väl alla göra? Moset bestod av broccoli och blomkål kokt i mjölk, vet inte alls hur mycket mjölk man ska ha men uppenbarligen inte för mycket! Fungerar förmodligen bättre med färska grönsaker, men hittade ingen blomkål i affären, det är väl ändå inte så ovanligt?

Jag ska bjuda på några bilder, är ju ingen stjärnfotograf direkt och har inte heller haft ork att lägga upp maten fint, det får jag göra i helgen när jag är utvilad!


Jättedålig bild, för min mobil vill antingen ha jätteljust eller jättemörkt?
Men fetaosten ser god ut i alla fall!


Dagens middag - kyckling med diverse kryddor och grönsaksblandning!
Paprika, cayenne, franska örter är lite av det som är på kycklingen! Mums!

Nu ska jag avsluta kvällen med detta sällskap:

Jordnötter, datorn och sängen! Och kanske en bok!

God natt och trevlig helg!

thaisoppa/gryta



Thaisoppa/Gryta ca 3-4 port

3 stora kycklingfileer
1 ½ paprika av valfri sort
1 röd chilifrukt med fröna kvar
1 tsk grön currypasta
Champinjoner efter tycke och smak, jag hade typ 10 små
2 gula lökar
1 lime, saft och lite skal
Några droppar fisksås
Lite riven ingefära, kanske två centimeter
Lite jordnötter som topping
Smör
2 burkar kokosmjölk

Skär alla grönsaker och kycklingen i lagom stora bitar, lite större är gott! Men chilin bör hackas fint!!
Sedan är det bara att steka alltihopa och hälla på kokosmjölken, riv ingefäran och pressa i lime och tillsätt lite currypasta och lite fisksås. Toppa med jordnötter! Smaka av o njut med en god sallad! Vi åt en sallad med tomater och avokado!

ändring i veckans mat :)

Vi äter visst inte enligt vår lilla veckomatsedel! Igår var vi mer sugna på chorizogryta! Vi äter ju iaf den mat vi planerat men i fel ordning :) Det blev riktigt, riktigt gott, är mycket nöjd! Och det blev klart på typ 10 minuter - sånt gillar vi! Under dagen hade jag i princip bara ätit yoghurt - till frukost, lunch och mellanmål så varm och hääärlig gryta med lite sting i var precis vad jag behövde!


Stekning pågår! Notera den fina ROSA sleven, hoho :)


Färidgt! Mums mums, med en enkel sallad till!

Recpet:
Tre stycken chorizo eller annan god kryddig korv!
Två paket bacon!
En gul lök
En röd paprika
Ett paket krossade tomater med vitlök
Paprikapulver, oregano, salt, peppar

Dela allt i slantar, stek baconet först!
Sen stek stek stek, häll på tomatkross och krydda! Låt bubbla i några minuter - ät och njut!

Nu ska jag iväg och handla till middagen som blir en kycklingthaigryta (eller soppa, får se vad jag känner för)! Till "frukost" (gick upp ett!) idag åt jag två skivor salami, lite getost och en avokado!

äntligen är helgen över!

Inte ofta man önskar att helgen ska ta slut. Men denna helg har varit väldigt jobbig, mycket på jobbet och jag har (och är) så trött att jag nästan svimmar! Men ätit har jag orkat göra ändå!
Till lunch åt jag en egenkomponerad biffstroganoff som även gäster uppskattade, kul! Det var strimlad biff, tomatpure, gul lök, buljong och maaaaassa massa grädde! Mängder? Ja, sisådär 12 kg kött, 2 kg lök.. Haha, och så vidare! Roligt att laga myycket mat!

Middagen blev tacos! Köttfärs med egen kryddning! Glömde att köpa spiskummin men blev jättegott ändå! Det var salt, paprikapulver, lökpulver, vitlökspulver och cayennpeppar - tror att Jonte använde ungefär en tesked eller två av allt till lagom mycket köttfärs! Till detta hade vi salladsblad som "bröd", tomatsalsa (santa maria), turkyoughurt, lök, gurka och - det bästa med tacos - OST!
Så här gott såg det ut:


Köttfärsen gömmer sig under lagret med ost... :)

Sen blev det smoothie (håller fortfarande på att försöka dricka upp den, blev visst lite mycket då jag bara hällde på utan att mäta - oops) som innehåller frysta jordgubbar, vispgrädde och turkyoghurt som systeryster tipsade om! MUMSFILIBABBA!


Allt blir godare att dricka ur vinglas!


Helg!

Nu var det helg, vilket tyvärr inte innebär ledigt denna veckan.. Men men, det får gå!
I fredags så fuskades det lite med maten, beställde en hummersoppa till förut där det tyvärr (eller?) ingick vitlöksbröd som jag självklart var TVUNGEN att äta upp! :) Men till huvudätt blev det en välidgt god kycklingsallad, sen var jag mätt resten av kvällen!
Igår åt vi kräftor här hemma på kvällen! Till det hade vi lite brieost och getost och gröna oliver! Det var smarrigt! Glömde däremot att ta en bild innan, men ser nästan gott ut efteråt också! Mumsigt var det, men vi blev inte riktigt mätta, är ju vana vid att trycka i sig massa vitlöksbröd till kräftorna!


en liten fingerskål till höger, inte citronsoppa! :)

Idag till lunch blev det stekt fläskkotlett, broccoli och en kall supergod sås på jobbet! Går visst att äta ordentligt där också om man bara vill!
När jag kom hem så stod det mat och väntade på mig i kylskåpet - Kycklingfile, broccoli och en himla massa currysås a'la Jonte! Det satt fint det! Nu ska jag fortsätta äta - fläskeknas blir det!

Ser ni hur det badar i sås? GOTT!

Trevlig afton!

RSS 2.0