Veckomatsedel.

Idag ska vi iväg och därför inte äta lunch/middag hemma! Ska äta ute, hoppas på någon god kräft/räksallad med chévreost eller liknande, mumsigt! Jag tänkte lägga ut vår lilla veckomatsedel för nästa vecka istället för middag! Vi har inte riktigt bestämt vad vi ska ha till allt, men det kommer när vi ska äta!

Söndag: Tacos (med "egen" kryddblandning som vi hittade i en kokbok) och självklart utan bröd/chips!
Måndag: Kycklingsallad med fetaost!
TIsdag: Laxgratäng med broccoli!
Onsdag: Korvgryta med chorizo bland annat!
Torsdag: Thaisoppa - kyckling och kokosmjölk!

Lägger in bilder och recept när det tillagas!

Föresten så påminde min syster mig om jag kan ju äta fläskeknas (som jag inte tror att det heter på riktigt?) alltså knapriga fläsksvålar som man kan köpa i affären istället för chips! JIPPI!

Frukost en ledig dag.

Idag har jag en ledig dag från mitt sommarjobb, där jag vanligtvis äter frukost på mornarna. Denna är väldigt tråkig nu eftersom vi har mycket bröd där vilket jag åt väääldigt mycket av, eller någon slags gröt. Nu äter jag filmjölk med linfrön och dricker te istället. Det duger, men känns lite tråkigt. Men idag när jag är ledig så äter jag en liiite roligare frukost!

Så idag blev (eller är, sitter o äter den samtidigt..) det två stycken kokta ägg, som jag trodde skulle bli löskokta men äggen var så små att de till och med trillade igenom äggkoppen, så de blev lite hårda men goda trots allt! Till detta åt jag Turkisk Yoghurt (typ 1 dl) blandad med fyra frysta jordgubbar. Jag har läst att man inte ska äta för mycket jordgubbar och så, men de innehåll 6 gram kolhydarter med 100 gram så det tycker jag att man får! Denna goda lilla blandning är även något som jag och min käre sambo äter lite grann av när vi får ett sötsug - mycket bra!


Provbild!

Får se om bilden fungerar. Insåg nu att det kanske inte ser så supersmaskigt ut, men det var det! Är en av de enklaste maträtter man kan göra som ändå inte känns tråkig! Omelett med champinjonstuvning!



Omelett
2 ägg
En skvätt grädde
Tre skivor salami
Salt, peppar, franska örter (torkade)
Riktigt smör!
-Blanda ägg, salt och kryddor med en skvätt grädde (kanske en matsked ungefär). Skär salamin i mindre bitar om du vill. Smält smör i stekpannan, släng i salamin och häll på äggblandningen! Gegga runt lite tills blandningen "satt sig" - lägg upp på tallrik!

Stuvning
Ungefär 3 stora champinjoner
1 dl grädde (beroende på hur såsig/stuvig man vill ha den)
Salt, peppar!
Stek i det flott som blev över i pannan eller smält mer (mumma!) o stek champinjonerna tills de är gyllenbruna o fina! Häll på grädden o låt koka ihop ett par minuter och häll på över omeletten!

Och varför inte slänga i lite ost, typ ädelost eller liknande i omeletten? Ta vad du behagar! Gott, enkelt, nyttigt! ;)

MAT!

Ska försöka att vara aktiv och lägga ut lite goda recept och även försöka få in lite mumsiga bilder på min mat! Har precis börjat äta enligt LCHF (Low Carb High Fat) efter att ha skrattat och suckat åt min kära mor i ett par år! Man ska aldrig säga aldrig! Och är man som jag som älskar att sitta o gnaga på fläsk och äta riktigt smör - så varför inte? Min andra stora "mat"passion här i livet är tyvärr popcorn och chips vilket känns jobbigt att ha lämnat, trots att det bara gått en vecka! Men jag ska nog klara mig, och någon gång måste man ju få unna sig? Det får i alla fall jag, har jag bestämt!

Återkommer så fort jag lärt mig detta mer och har lite gött att komma med!

So long!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0