kyckling och godjul!

Har glömt att visa bilden på kycklingen vi åt förra veckan när jag hade min husmorsdag..


Den smakade såklart mumma. Skysås med grädde kan vara bland det godaste som finns!

Idag var jag och Hanna på en tur till Ikea. Varje höst och vår "byter vi ut" våra badrum, genom att byta färg på handdukar, mattor och dushdraperi. Det tycker vi är lite roligt. Vi var mycket taggade (och mätta efter en härlig lunch på Ikea) inför detta. Besvikelsen blev stor när vi kom till badrumsavdelningen och den inte alls var som vi hade hoppats. Meeeen lyckan vände lite när vi kom till JULEN! Som jag längtar efter jul. Blev överlycklig som ett litet barn på julafton (höhö) när jag såg denna:


Är den inte heeeeeeelt fantastisk?

Jag småfirar att julen börjar krypa fram (jävligt sakta men säkert!) med att vräka i mig satsumas. Good stuff.

Ikväll tackar vi förresten käre far för middagen! Pizza till Jonas och hamburgertallrik till mig. Tack papi! Kul att han kan bjuda på mat trots att han är 30 mil bort! ;)

fina lördag.

Har en bra lördag. Vaknade av mig själv kvart i tio. Alldeles för tidigt tänkte jag och försökte innerligt somna om (trots lite andnöd och kissnödighet). Ja, det gick ju såklart inte. Så klockan tio gick jag upp på toa och tog mig en astmapuff. Och vips så var jag pigg. Det trodde jag inte, men vad skönt det var. Det är nog såhär det känns att vara utvilad och sova precis så länge man behöver. Jag ska sluta tvinga mig själv att somna om bara för att klockan inte är tio! Sov själv inatt och även det klarade jag finfint. Nu väntar jag på att min karl ska komma hem så vi kan ha en myslördag. Denna myslördag kommer bestå av köttfärsröra med ris (tack för tipset, kära mor!) och rabarberpaj med vaniljsås till efterätt. Och lite rött vin. Kommer bli fint det. Och gott!

Nåt mycket märkligt med mig (bland många saker..) är att jag verkar envisas med att sätta mig i springan mellan våra soffdelar (divan och "vanlig" del"). Det sämsta med det, förutom att det faktiskt inte är så jävla skönt, är att vi inte satt ihop delarna så efter ett tag så glider delarna isär och jag typ hamnar på golvet. Jävligt dumt. Och jävligt ointressant ;) Men här sitter jag nu ändå..

God lördag!

husfru!

Idag är jag en riktig husfru. Har precis bakat tekakor, med ett mycket mycket enkelt recept. Gick väldigt lätt och snabbt och framför allt så var det riktigt GOTT! Speciellt med smör och en skiva rökt kyckling på. Ska snart ta en till liten smörgås. Får passa på medan de är varma och superfärska. Receptet hittade jag här. Varför bakar man inte oftare? Så tänker jag varje gång jag bakat bröd, men sen dröjer det ändå några månader. Tokigt.
Husfrudagen fortsätter nu med att jag satt en hel kyckling på spisen. Kryddade den med timjan, dragon, franska örter, salt och vitpeppar. Luktar gott. Stekte den runt om i smör och olja, och nu hällde jag på en dl vatten, sänkte till tvåan och låter den ligga i gjutjärnsgrytan några timmar. Sedan kommer jag hälla på grädde och koka lite ris. Till det - lite kokta "sommargrönsaker". Och kanske en liten smörgås.... En härlig ledig dag det. Vad som blev en ledig dag..


Mumsfilibabba!

Bakade ju bullar häromdagen också, lagom till Kanelbullens dag som var i måndags. Men jag tog tyvärr ingen bild, men jag LOVAR att jag bakade på riktigt ;) Har bjudit tre vänner som kan gå i god för detta. Och Jonas. Blev kanelbullar och vaniljbullar. Matilda hjälpte mig och baka lite också. Mycket duktigt av na! Nu ligger bullarna i rysen, men nästa gång jag äter en så tar jag ett litet foto!

Igår till lunch så åt jag, vad som kan vara den bästa varma mackan någonsin - varm macka med köttfärsås. Se bara vad gött det ser ut:


Något gott kan komma ur rester trots allt. Speciellt när herrn har lagat köttfärssås!

Bjuder på en liten höstbild från Skövde också! Syster som gjort fatet, och mamma som pyntat med äpplen. Höstigt och mysigt!


Voila!


home sweet home.

Hemma hos mor och far. Och bror. Och snart hos syster och svåger. Jag har det med andra ord alldeles förträffligt bra! Just nu gör jag det jag gör bäst - sitter och väntar på att maten ska bli klar. Mamma lagar min favoriträtt: Stekt fläsk med löksås och kokt potatis. Tror att jag kommer äta tills jag nästintill spyr. Och det kommer självklart vara värt det. Tur att jag har en luftig liten klänning till kvällens festligheter under temat "den lilla svarta". Innan dess ska jag åka iväg och krama min kära lilla farfar, innan vi åker hem till syster och gör oss vackra.

Ville mest bara säga att jag älskar stekt fläsk. Så.

Trevlig helg!

RSS 2.0