se där, jag kom tillbaka igen.

Har nu avnjutit en härlig middag. Lövbiff, klyftpotatis, vitlökssmör och sallad. Så gött var det. Lite lyx mitt i veckan! Visade sig även att vi hade något att fira, då herrn kom hem och berättade att han fått högsta betyg på sin uppsats. Han är så duktig! Som om jag kände på mig att vi hade något att fira... Nu har han hoppat iväg och spelat badminton och jag väntar på att han ska komma hem så vi kan äta glass! Nooomnom!



Lika gott som det ser ut!

Något annat väldigt gott som vi åt när min syster och fästman var på besök för ett tag sen var små potatismuffins. Som små potatisgratänger i muffinsform. Riven potatis och lök blandat med grädde, ägg, kryddor och ost. I receptet stod det västerbottenost, om jag inte minns fel, men vi valde att ha i en färskgetost med smak av paprika eller vad det nu var. Hur som helst, sjuuuukt gott! Jag åt typ sju stycken. Kolla vad söta de blev:



Blir ännu sötare med muffinsformar som har pírater och prinsessor på sig!
Ska leta fram receptet och skriva. Mycket smarrigt, som sagt!

På tal om min syster så ska jag visa hur mysigt vi hade när jag var hemma sist. Marinerad kyckling (Smokey Honey, färdigköpt marinad. Kanonbra!), grönsaksspett, tre olika såser och rött vin. Vi drack även lite "drinkar", vitt vin med passionsfruktdricka. Somrigt och härligt!


Hos syster får man äta på finporslin! Love it!

Imorrn är det jobb igen. Torsdag är lika med soppdag. Hoppas på morotssoppa!

Godkväll!

hoppsan.

Hoppsan sa. Det var visst ett tag sen. Hade nästan glömt av bloggen faktiskt. Men imorse fick jag ett mail till mobilen att jag fått en kommentar av syster. Ops. Men jag försöker IGEN. Nu jobbar jag ju med mat över sommaren igen så lite matsnack borde jag ha att komma med, kan tyckas. Faktiskt så lagade jag min allra första ärtsoppa i torsdags. Tänker lite såhär att; varför prova bara en eller två portioner? Nä jag körde på typ 100 portioner på en gång. Älskar att laga mat i den stora grytan på jobbet. Den blev i alla fall väldigt god. Fick god coachning av min käre chef också. Pensionärerna är ju rätt kräsna så det gäller att inte mixtra för mycket med maten.

Vad har hänt sen sist? Jag har skrivit klart min uppsats (hurra hurra hurra!), fått sommarlov, börjat jobba, börjat packa, fått brutala eksem. Ja, typ så. Och kommit en månad närmare the big twenty-five. Oooh. Känns bra, jag har asbolut inget emot att bli äldre. Ser bara fram emot det! 25 känns som en vuxen och bra ålder. (Haha, nej det är ingen själv-övertalan, det är sant!)

Okej, mat. Min lillebrors studentmat jag och mamma ordnade blev väldigt lyckad. Vi var nöjda. Det bjöds på färskpotatissallad innehållandes keso, ruccola, groddar, rödlök. rädisor och en salladsblandning. Till detta hade mor marinerat kycklingfilé med goda örter samt ugnsbakad laxsida. Två kalla såser: En klassisk romsås samt en thaiinspirerad limesås. I den hade vi yoghurt, cremefraiche och frysta örter (ingefära, limeblad och andra asiatiska kryddor) och såklart lime. MUMMA! Jag var även uppe i ottan (vilken är ottan, egentligen?) och bakade bröd. Det enklaste brödet du kan tänka mig. Och ett av de godaste också, även gott att frysa in och sen rosta (tips, tips!). Receptet finns på baksidan av Havregrynspaketet, Icas egna. Ska nog skriva ner receptet en dag ändå, man vet ju aldrig när de får för sig att byta.


Hade ju fullt upp med att vara en stolt storasyster
så jag glömde fota maten under studenten. Men detta
är en liten del som jag åt till brunch dagen efter!
Med inslag av flintastek, haha..

Ja, men det får räcka för idag, ska nämligen börja laga lite mat. Dagens middag: Fläskkotlett, potatis och svampsås. Kort och gott.

Eller förresten, ni ska få se en söt bild från i lördags hos Johanna och Jakob. Gillar hur glada mina två favoriter är!


Johanna, Jonas och Fredrik! Och en sjukt snygg tapet!

TJING!

RSS 2.0