resultatet:

På begäran - här kommer dagens middag. Mmmmmm, skulle kunna äta en portion till. Men där går väl gränsen tror jag.


stekt fläsk.

Stekt fläsk i dubbel bemärkelse idag. Har nyligen kommit in efter att haft filthäng med glass, iste och Johanna! Sååå härligt. Tror allt vi skrapat ihop lite färg nu! Meen inte bara stekt mitt eget fläsk idag utan det blir stekt fläsk med löksås till middag. Har nämligen fyndat skivat stekfläsk på Ica, denna gången ville Jonas inte ha vilket innebär att jag kan äta huur mycket jag vill. Hur glad jag är? Obeskrivligt. Gör lite extra löksås och puttar i lite färska champinjoner så blir det en bra sås till morgondagens matlåda som blir köttfärslimpa och broccoli. Längtar nästan efter den lådan redan. Men inget slår ju stekt fläsk. Fyfan vad jag älskar FLÄÄÄÄSK! Verkligen helt otroligt. Kan äta det varje dag. Inga konstigheter.


Woho för en härlig dag! Och för min våriga (påskiga?) scarf :)

enough is enough.

Idag fick vi nog. Kan inte köpa mat i skolan eller leva på en smörgås till lunch. Så idag gjorde vi storkok! Blev köttfärsås och köttfärslimpa. Typ fem portioner limpa och typ sju portioner köttfärssås. Nu kan vi hänga i skolan utan slösa pengar eller vara hungriga hela veckan! Känns väldigt ekonomiskt och nyttigt.

Fanns väldigt billig fläskfärs (19,90kr/kg) så ett sådant litet 500g paket köpte jag till köttfärslimpan. Drygade ut med lite nötfärs från frysen (som ändå skulle till köttfärssåsen). I den hade jag sedan en halv hackad gul lök, ett halv paket philadelphiaost med smak av medelhavet, provencaleörter, persilja, två ägg och en finhackad tomat (och salt och peppar, givetvis). Mosa mosa och tryck ner i en brödform. In i ugnen på 225 grader i... Ja, jag vet inte hur länge men kanske 40 minuter? Jag stack helt enkelt med en liten pinne för att se så köttsaften inte var rosa. Vi tog oss varsin liten tugga och nom nom, gott var det!

Eftersom köttfärssåsen blev färdig snabbast blev det den vi avnjöt till middag. Orkade inte göra något till utan hällde i en påse kidneybönor vi hittade i frysen.


Köttfärssås med... Köttfärssås, helt enkelt!

Vi hällde upp i varsin djup tallrik och åt med sked. Tjockis-sättet som min syster skulle sagt förmodligen, haha. Perfekt när man är hungrig!

Nu ska jag återgå till tvn och min chipspåse! Självklart Cream Cheese!

Bild på köttfärslimpan kommer imorgon när jag äter den till lunch.

fredagslyx.

Efter förra helgens valborgsfirande med tillhörande champagnegalopp fick jag i tisdags återigen ett sug efter bubbel. Visste att jag kunde lita på min trogna bubbelvän Johanna och vi slängde ihop lite fredagslyx. Inte bara vi som ville vara med och lyxa till det så det hela slutade med massor av goda ostar, mozarellatoast, kycklingklubbor, jordgubbar, crostini och annat mumsigt. Mycket mycket festligt och mycket mycket trevligt!


Ett litet smakprov av kvällen och Johanna in action!

Två andra vänner hade (bland annat) med sig en spännande ost. Minns inte vad den hette men den var vällagrad och runt om den var det torkade vindruvor. Det som var spännande i det hela var att personen i charken där de köpt osten "varnat" för att det kunde finnas getingar (?) i vindruvorna. Hm, mycket märkligt. Men den var väldigt god - för att inte tala om vacker! Roligt med lyx-knytis så man får testa på lite nytt. Vi kör ju typ alltid samma ost här hemma - brie och cambozola. Inget fel i det, men kul att testa nytt som sagt! Kvällen avslutades, efter mycket bubbel och rosé på världens bästa ställe i Uppsala, nämligen PLOCK. Årets första kvällsuteservering för min del och det var fantastiskt. Att jag fick världens godaste sommardrink gjorde heller inte saken värre.

Tack mina kära kära vänner för en fantastisk afton!
Nu ska jag somna i soffan och vänta på att Jonas kommer hem och bär (släpar?) mig till sängen!

Puss!

peppar, peppar..

Johanna twittrade mig om att blogga så vad annat kan jag göra? Tur för henne att jag åt så djävulskt god mat idag som är värd att blogga ;) Är nu helt totalt dunderslut och kommer förmodligen somna i soffan vilken sekund som helst. Hoppas inte det dock, för nu har min tvkväll börjat, vore ju himla synd att sova bort den..

Vad åt vi idag då? Jo, vi åt pepparbiff, guacca och någon färdigköpt bulgurpytt/sallad. Om vi njöt av varenda lite tugga? Oh yes. Köpte ett storpack så nästa gång jag får ett brutalt köttbegär har vi några bitar kvar. Nomnom! Smidigt med pepparbiff ändå, behöver ju bara salta när den steks. Kanon.


Ja, den där överdrivet stora klumpen är guacca.....

Igår åt jag världens enklaste middag - BBQWings med en kall sås. Såna där färdiga vingar från frysdisken, ni vet. Ger mig en liten liten touch av LuigiMalones, fast utan knapret. Såklart inte alls SÅ goda men det kan man inte begära. Själva mofflandet är i alla fall likt. Den kalla dipen gjorde jag på creme fraiche, persilja, örtsalt och chilisås. Gott och enkelt.


Till efterrätt blev det en KitKatglass. SÅ god.

Nu ska jag bubbla lite vatten och äta chilinötter som Jakob gömt i vårt matlådeskåp. Tji fick du när du glömde påsen. Mums fick jag!

Godkväll!

RSS 2.0