ego.

Nu är mobilsladden borta på riktigt så därför kan jag inte lägga upp bild på mat. Vi har inte ätit mycket som blivit så fint, men ack så gott, så det gör er nog ingenting. Och så får ni ju istället se söta bilder på min vackra nuna. Det är ju faktiskt inte fy skam.
Men idag åt vi köttfärs (yey skrek min mage som är lite trött på kyckling och fisk) i form av chiliconcarne på vårt eget lilla vis. En påse köttfärs (ingen aning om hur mycket, men lagom för fyra portioner tror jag), stekt tillsammans med paprika och fyra vitlöksklyftor. I med ett paket krossade tomater, en buljonggelégrej, kryddor i form av salt, peppar, paprikpulver och chilipeppar. Och på slutet hällde vi i en påse hemkokta (jaja, vi jobbar bara med egna varor så klart.. ehm..) kidneybönor. Nomnom. Jag hade ris till och herrn hade bönsallad från igår. Mätta och belåtna blev vi.

Nu funderar jag på dock på att ta en leverpastejsmacka till min nykokta kopp te.


Oh, hello!

När jag använder mitt förkläde så är det på tills jag går och lägger mig. Eller tills jag tar på mig pyjamas. Tur att det är så fint. Men på tal (bild?) om jordgubbar - köp inte spanska färska jordgubbar nu. Det fanns billiga här så vi provade, ingen hit. Totalt smaklösa och hårda. Usch!

lördagsmys.

Ikväll ska jag ha en riktig myskväll i min ensamhet. Har lärt mig att tycka om det ändå, det trodde jag inte med tanke på min sällskapssjuka. När jag är själv vill jag alltid äta något onyttigt eller passa på att äta något som Jonas inte tycker om. Brukar oftast bli samma saker - bakpotatis, fiskgratäng eller revbensspjäll. Ja, temat är väl lättlagat (knappt att man får kalla det laga när man värmer potatisen i mikron men..) och gött. Idag blir det i alla fall Icas färdiga fiskgratäng med räksås. Jag älskar färdiga fiskgratänger! Sen blev jag otroligt sugen på CocaCola med citron i, iskall. Så jag köpte en 2 liters Cola Light (får ju inte hål i tänderna i alla fall, haha) och ställde ut på balkongen. Nu var den perfekt iskall. Mums!

Till Melodifestivalen (ja, alla kollar ju fast de säger att de inte gör det, typiskt) ska jag poppa popcorn och doppa i smör. Imorgon funderar jag på om jag ska vara världens bästa flickvän och gå o köpa lyxfrulle medan herrn sover. En riktig söndagsfrukost är ju aldrig fel, speciellt inte om han kommer vara bakis. Hoppas jag orkar, meen jag hoppas inte på för mycket då jag är en latprutt.

Nu ska jag återgå till min "drink" och invänta gratängen! Tjohej!


Mumma!

mumsig kyckling och ond hals.

Idag åt vi något nytt och gott! Kyckling med sambal oelek (?). Hittade receptet på min favorit matblogg, ja förutom min egen såklart hoho, närmare bestämt på Matplatsen. Där borde ni gå in och kika när ni behöver tips eller bara är sugna på att se lite mat. Bara ni inte glömmer av mig ;) Det var i alla fall fantastiskt gott, vi tog lite mer sambal än i receptet, nästan dubbla tror jag. Hade i och för sig någon deciliter mer sås också. Till detta åt jag ris och sallad, och herrn bara sallad. Han är den duktiga av oss.

Vi har nu kallare än kallast hemma, vilket resulterat i en förkylning. Började med snorig och rinnig näsa imorse och har nu utvecklats till ond hals. AJ! Det megakalla vädret ute kan ha en liten del i spelet också. Men fint är det ute i alla fall. Om det är lika fint imorgon så ska jag gå ut med mina nya brillor och låtsas att jag är Greta Garbo.


Tur att jag har en gosig filt här hemma som håller mig varm. Det, dubbla leggings, raggsockar och te håller mig varm. Tog även ett fotbad förut medan raggisarna låg på elementet och kycklingen stod i ugnen. Ska nog bada mina små fossingar varje dag om det ska vara så kallt.

Godnatt!

big baby.

Tänkte bara visa hur jag ser ut när jag springer omkring (okej, ligger i soffan) när jag är själv hemma!


Ja, det är rosa små halkkluddar under. Inga konstigheter.

Jo men visst, då glider jag omkring i min sparkdräkt. Är det inte fin? Bilden ger den inte rättvisa, den är mer mintig i färgen. Ja, viktigt att poängtera känner jag. Sjukt skön är den, och det är precis vad man behöver i världens kallaste lägenhet. Ett minus (i min ögon) är dock att jag inte kan klia på benen. Den är jobbig. Men i det stora hela så är den fantastiskt och jag skulle gärna ha den hela dagarna - ALLA dagar. Men jag tänker på min omgivning och väljer ibland att faktiskt ha riktiga kläder på mig! Varsågoda!

Ikväll åt jag middag själv då herrn var ute på uppdrag. Då passade jag på att äta en ciabatta, lite ljust bröd (med oliver) sitter alltid fint, men vill inte läska herrn så jag äter "onyttigt" när han inte är hemma. Rart av mig, icke sant? Det blev hur som helst en olivciabatta med smör, sallad, brie och avokado. Och lite citronpeppar och örtsalt. Så gott i all sin enkelhet.

Imorgon beger jag mig till Skövde. Jag längtar som en liten tok! :)

ge mig styrka!

Tolv timmar har jag pluggat idag. Det syns och känns kan jag lova. Huvudvärk, trötthet, sur, sönderkliade armar och just det, ont i nacken. Ja, men verkligen en helt fantastisk dag. Har suttit i soffan hela jävla dagen, förutom två besök till köket och ett till affären (thank god!). Men men, så är det ibland.

Idag åt vi veggie-taco. Köpte en ny tacokrydda, typ smoked chili and garlic om jag inte minns fel. Den var la sådär. Tror det var den som gjorde att jag lite tappade aptiten. Men vi körde med Quornfärs. Tror inte att det var den som gjorde det äckligt ändå, den smakar ju liksom inte.
"Jag tror inte jag gillar Quornfärs" sa Jonte när han ätit upp, haha. Han äter ändå upp ändå, duktigt. Jag gjorde inte det, jag åt bärpaj och vaniljsås istället. Helt okej ändå. Lika bra att äta upp den när jag ändå gjort den trots att jag egentligen inte äter socker, eller allt annat som är i för den delen.. Förutom smöret och bären ;)

Imorgon ska bli en bättre dag. Och då ska jag äta något gott och visa!

Godnatt!

extreme makeover.

Har gjort en extreme makover nu, förutom några ingrepp då som de gör på tv. En minivariant, inte bara glasögonfri utan nu också blondie! Roligt :)


Redo för Öl-VM.

Ja, jag ville bara visa upp mig lite. Inga konstigheter ;)

glasögonfri!

Jag är inne i en djup svacka vad gäller plugget. Orkar inte, vill inte. Har hört att sista året ska vara tungt oavsett vad man läser, men det här är sjukt. Kanske inte är så himla svårt, men jag vägrar visst få in något i min lilla ärthjärna. Men det kanske vänder snart, helst innan tentan! Igår höll jag på att kollapsa (okej, kanske överdriver men jag vill ha lite sympati, okej?) och toksomnade istället för att plugga. Men som tur var fick jag åka iväg och fika med min söta vänner på kvällen. Thank Goood. Eftersom Jonas är en hurtbulle så hinner inte han tycka synd om mig tillräckligt mycket varje kväll. Dumt det där.

Imorrn kommer hursomhelst bli en fantastisk dag! Jag ska till frisören på morgonen och slinga och klippa håret. Dags såhär ett halvt år senare. Men då kan man unna sig lite slingor eftersom jag ändå bara går dit två gånger om håret, haha! Sedan på kvällen är det äntligen (känns som jag väntat för länge!) Öl-VM hos Sterner/Meijer. Det är alltså inte smaken, utan utseendet som ska bedömas, ska bli kul! Hoppas något av mina val vinner.


Inga glasögon - men JAG SER! Fantastiskt med linser ändå..

Har visst inte tagit bild på något gott det senaste vad jag vet så jag ger er Nyårsafton 2010:


Dukat och klart!


Förrätt: Hummersoppa med vitlöksaioli och kräftstjärtar.


Varmrätt: Parma och timjanslindad oxfilé, hasselbackspotatis,
kantarellsås och bearnaisesås.


Mamma förbereder. Redan här ser det gött ut!


Dålig bild, men god dessert. Vaniljkräm med hallonsås och
passionsfrukt. Vansinnigt god!


Den obligatoriska svanen innan gräddning. Ser bra ut...


Helt klart den gulligaste svanen hittills. Lite brun, men gullig..

Gott nytt år ;)

RSS 2.0