tvätta, packa, sova.

Tvätta, packa, sova - det är mitt schema över lördagskvällen. Ja, men visst är det väl såhär vi alla vill spendera våra lördagskvällar? Med att tvätta alla underkläder förutom jultrosorna, packa ner alla sommarkläder man har (ja, det ska vara sol varje dag i Skåne, säg inget annat..) och somna klockan tio? Och jobba först såklart, från halv åtta på morgonen. Jag önskar jag hade det såhär vaaarje helg. Huff, fyfan. Är redan slut och då har jag inte packat än. Eller åkt till affären och köpt kvällens middag - en påse chips som ska avnjutas i sängen till ett avsnitt O.C.

Herrn i hushållet har lämnat tvätten till mig (han är ju för rar, alltså!) och åkt ut och firat sin far på 60-årsdagen. De firar storslaget, med massa fisk och skaldjur. Han ringde nyss och berättade att han ätit gratinerad hummer. Ts, som om jag skulle vilja ha det? Eller just det, det ville jag ju...

Och som grädden på moset (som jag brukar servera min pensionärer på jobbet) så är jag allergisk mot något här hemma. Vet inte vad. Är ganska städat, och dessutom är jag inte allergisk mot damm eller kvalster så det kan det inte vara hur som helst. Kan det klia i ögonen av mögel? Eller av jobbiga grannar som inte verkar veta hur man sköter ett barn?

Men för att avsluta med något positivt: Imorgon blir jag hämtad på jobbet (får äääntligen åka buss till jobbet, som jag längtat!!) kvart över fyra för att då bege oss mot första stoppet på semestern - Skövde! Andra stoppet blir på måndag då vi beger oss till Landskrona. Sista stoppet blir Köpenhamn. Och däremellan ska vi till Helsingborg, Helsingör och en massa fikastopp på vägen till alla olika ställen! Längtar nu efter pölse, familj, gudson och resten av irländarna!!

Tjing tjing!


Ser ni vad synd det är om mig? Till och med håret är lite deppigt :)

att finna anledningar.

Visst är det härligt när man hittar bra anledningar till saker man gillar? Jag älskar ju att äta, när som helst - hur som helst! Men ibland kan det tyckas lite onödigt att äta på kvällen, vid typ tio. Men just idag och även imorrn - YES, så MÅSTE jag äta något vid denna tiden. Mitt penicilin kräver nämligen "en måltid", fantastiskt! Nu ikväll består denna måtlid av en stor skål popcorn. Fantastiskt. Smaklig måltid till mig!

oväntat besök, oväntad inredning.

Det oväntade (men ack så efterlängtade) besöket har nu åkt hem. Kära syster och hennes karlslok har varit här sen i fredagskväll och myst med oss. Vi har ätit mycket gott, skrattat mycket och kissat mycket (vad vore jag utan min återkommande urinvägsinfektion?). Nu känns det lite tomt och tyst, men vi vet att om en vecka är det dags för stök och stoj igen, då är det familjesemester i Skåne då även våra favoritirländare (inklusive min käre käre gudson!) kommer att förgylla våra dagar vid stranden! Ska bli alldeles underbart och jag längtar redan efter kräftskiva, citronvand, glad-is, röd pölse med rostad lök, helsingörs-glassen och nästan efter en eller annan fläskesvål! åh, vad härligt det ska bli!! Men åter till helgen. Jag och min kreativa syster bestämde oss för att göra vår balkong beboelig, den var grå, smutsig och jättetråkig innan. Alldeles tom, förutom lite skräp. Efter att vi gått ner i källaren för att hämta "trägolv" som vi trodde fanns där (visade sig vara en hylla någon lämnat kvar, så den åkte i soporna) så fick vi i alla fall med oss två blåslitna gamla trästolar som någon vänlig (lat?) själ lämnat i vårt förråd. Väl hemma så ville vi ha ett fint golv, vilket vi fixade med våra gamla bambugardiner i svart. Fram med en ljusblå sliten pall som Jonas morfar gjort och lite Kretastenar och ljuslyktor och VIPS så har vi en supermysig balkong!! Nu kommer jag sitta här varje kväll och läsa och mysa. Och vi kommer säkert äta middag här ute ofta också. Vill nästan flytta ut här.


Chipsen, dippen och vinet gjorde inte saken ett dugg sämre. Fabolous!

Vi åt även världens godaste lasagne igår som Andreas lagade. Mycket parmesan, vitlök och kantareller gjorde susen. Åh, vad god den var.

Dagens matintag har varit följande:
Frukost: Våfflor, grädde, jordgubbssylt och tranbärsjuice.
Lunch: Baconburgare, pommes och cola på Sibylla
Middag: Stinas kyckling (fyndvara!;)), ris, currysås och rödvin.
(Snacks: Popcorn?)

Men ta det lugnt, vi har även motionerat bort detta - vi tog nämligen en runda minigolf. Det tar på krafterna. I synnerhet och man ska tjura, så Josefine behöver inte oroa sig för några extra kalorier, hö hö hö ;) På tal om motion - imorgon och på onsdag ska jag träna. Jomenvisstserru!

Gokväll säger jag från balkongen!

svettrekord.

Idag har jag slagit svettrekord! Har nog svettats bort några liter idag, på riktigt. Var och tränade precis, mitt första pass. Jag ska nämligen komma i form, den platta magen jag en gång i tiden hade känns så jävla långt borta. Den ska tillbaka, eller ja, åtminstonde ska magen krympa. Och vill ha snygga armar, det gillar jag.

Jag var taggad när jag cyklade till träningen (var svettig redan innan jag kom in salen, huvva) men jag blev rätt nedbruten. Vilken hurtbulle ledaren var, han var lite väl i min smak. Tycker inte om när de ska va så öööverdrivet glada, så kul tycker ingen att träning är. Men det känns bra. Jag är heeelt slut, precis som det ska vara. Nu ska jag äta kvällsmat - jordgubbskräm med mjölk, och hårt polarbröd med prickekorv. Fint det!

Kolla: Taggad vs. Halvdö'



Förresten, tur att vi köpte Gevalia igår för vi får oväntat besök imorrn. Oväntat men ack så välkommet! Jippi jippi jippi!!

hurra för vindpustar!

Vilken hetta! På jobbet är det så varmt att man får panik. Svetten rinner, kockbyxorna fastnar på benen (trots största storleken), fötterna svullnar upp. Satan alltså. Jag gillar verkligen värmen men i ett kök utan AC är det fullkomligt oldiligt. Vår lilla sommarjobbare svimmade idag. Vet inte om det var på grund av värmen (typ vätskebrist) men förmodligen. Det gick ju bra, men det var lite otäckt, stackarn..
Lite honungsmelon svalkade oss dock på lunchen och så fort det kom en vindpust så lyfte vi armarna och hurrade! Men imorgon är jag ledig, och det ska vara lika fint då (kommer väl säkert ändras..) och då ska jag åka till Björklinge och bada, vare sig någon vill med mig eller ej! Går inte att vara i stan när det är så varmt, måste vara vid vatten så man kan svalka sig. Kanske ska klura ut något smarrigt man kan ha med sig. Synd att jag inte äger någon kylbox, men jag har iaf en kylklamp från jobbet i frysen nu (fick nämligen med mig massa mat hem idag, chorizogryta med en gullig pingvin på locket. Haha, har en så gullig chef!) så det får duga!

Nä, nu ska jag kolla klart på Beverly Hills 90210 och sedan läsa lite i min nya bok, som verkar väldigt bra efter sisådär 100 sidor. Gillar lättsamma böcker!


nöjd klagmaja.

Jag fick en bra dag tillslut. Trots mitt klagande till en början. Jag åkte till affären och möttes av en värmechock så fort jag öppnade dörren. Jesuschrist, vilken hetta! Går ju inte att ligga ut och sola om man inte är vid vatten, huvva. Jag köpte i alla fall mina CheeseCrunchers som jag ska äta till fotbollen medan Jonas äter en burk godis. Köpte även jordgubbar och grädde som jag avnjöt i min brassestol i skuggan på balkongen tillsammans med en nyinköpt bok (fanns ingen ny skvallertidning..) av Denise Rudberg (Storlek 37, hennes andra roman). Läste några sidor och tog sedan en powernap på två timmar i stolen och vaknade, tittade på tv o läste lite till. Nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar. Det vankas wok i köket. Vilken härlig känsla det är att bara sitta och vänta när någon annan lagar mat. LOVE IT!

Godkväll och heja Holland!

jag vill.

Jag vill mycket idag. Har en "jag vill.."-dag. Den är ganska jobbig, för oftast vill jag göra saker som inte går. Det kan ju tyckas lite dumt.. Helst av allt just nu vill jag åka och bada! Om jag hade haft körkort hade jag kunnat ta bilen (som vi faktiskt har en för en liten stund) och åka iväg. Men det går inte. Jag vill också spela minigolf, men då får jag vänta tills Jonas kommer hem från golfen i eftermiddag och hoppas att han är sugen på ännu mer "golf". Sen vill jag äta kakor. Och glass. Och sånadär smala, lite hårda ostkrokar. Åh, jobbig dag.. Jag vill också att åtminstonde någon av mina kära vänner ska vara hemma, men alla är borta. Gud, vad det är synd om mig. Jag vill gå på bio också, se nya Beck men VARFÖR är det så dyrt?

Nä, nu ska jag inte klaga mer. Jag ska ta mig en liten lur, gå till affären och köpa glass och skvallertidning och kanske lägga mig på gräset en sväng tills jag svettas bort. Då får jag ju lite av det jag vill iaf. Glass! Fantastiskt!

fredagsdate.

Snart kommer min karl hem och då ska vi ut på middagsdate. Vi ska testa ett nytt ställe som heter Wok&Sushi eller nåt. Verkar vara ett bra ställe. Menyn såg väldigt bra ut, och i en bra prisklass. Det är pappa som bjuder oss ikväll kan man säga. Heja Rikskuponger! Och tack kära far!
Imorgon är det dop och smörgåstårta. Och chips tror jag. En bra helg verkar det bli!


Nya skjortan på och rosett i håret. I'm ready!

fylla år.

När man är fattig student (och alltid, förresten) så är det perfekt att fylla år mitt i sommaren, närmare bestämt den fjärde juli. It's me and the States! Vad som är så bra? Jo,
- man får pengar att köpa sig fina sommarklänningar
- man får pengar att göra somriga slingor i håret (eller shoppa lite mer?)
- man blir bjuden på öl på uteserveringar i kvällsvärmen (regnet blev det, men who cares?)
- man får en perfekt sommarskjorta av sina syskon
- man får armband som man velat ha läänge (men vart för snål för o köpa) av sin bästa vän
- man får fiska på sin födelesedag och få massa napp
- och det bästa av allt (nästan, tack snälla alla!!) så får man FÄRSKA SVENSKA JORDGUBBAR på sin tårta som var den godaste jag någonsin ätit.


ajje.

Jag rev mig på rivjärnet idag. Gör ju så satans ont. Speciellt när det rör sig om att riva vitlök, vilket inte är skönt att får i sår. Men som tur är så hade jag precis köpt nya plåster. Så nu är jag glad igen. Jippi! Rev vitlöken för att ha i en färdigköpt potatisgratäng i påse, från Felix tror jag. Jävligt god faktiskt, krämig och härlig! Till det stekte vi kassler i skivor. Jag har gott och längtat efter kassler men tycker att 89 kronor kilot är dyrt (jag har alltid trott att kassler är fattigmansmat, vilken miss!) och nu äntligen var det extrapris, på 39 kronor kilot, så vi slog till på ett och ett halvt kilo. Gött som fän. Snart är det fotboll igen, då firar vi med popcorn, saft och honungsmelon. Mums!

O föresten, till lunch idag på jobbet så åt jag raggmunk med fläsk. Om jag njöt? OJA! Och åt glass till efterrätt, namnam..


gårdagens och dagens.

Igår handlade jag en superbillig middag som även blev matlåda för Jonas och lunch idag för mig. Köpte en påse färdigblandadsallad med olika sallatssorter och även lite rivna morötter och rödbetor för FEM kronor. Sedan köpte jag färdigkryddade fläskkotletter (BBQ-smak), tre stycken sådana för 14 kronor! I runda slängar kan man säga att varje måltid kostar 6 kronor, helt okej va?! Hade i och för sig också en kall sås på crémefraiche och provencalörter till. Så okej, vi säger 9 kronor styck. Haha, helt fantastiskt! Sånt gillar jag!


RSS 2.0