jullov!

Okej, jag är tillbaka. Johanna har börjat provocera och det vill vi inte vara med om, så det är lika bra att jag avslutar mitt blogg-jullov här och nu. Mitt riktiga jullov varar dock tills den 19e, alltså nästa tisdag. En månads lov har gjort mig gott. Jag har fått världens sötaste (rosa, såklart) webcamera i julklapp som är mycket bättre än den så kallade ”kameran” i mobilen så nu ska jag försöka ta lite kort på mer mat i framtiden. Här kommer i alla fall några bilder från mobilen från i julas. Är fortfarande lite besviken på mig själv att jag glömde det jag tjatat efter ett bra tag – nämligen sillen på jultallriken. Vad hände? Det är den stora frågan. Ännu större fråga är varför jag inte åt någon sill ALLS under resten av jul- och nyårshelgen? Jag vägde å andra sidan upp det med ett par kilo choklad och chips. Mums!

Självaste julafton! Ångrar nu i efterhand att jag bara tog en tallrik!

 

 

Middag i mellandagarna. En förrätt som mamma komponerade på typ fem minuter!

Varmrätten samma afton: Ugnsbakad lax med pressad potatis och caviar.



Förrätten bestod av en omelettrulle fylld med lite av varje. Om jag inte missminner mig så var det räkor, krämig pepparost, majonäs, creme fraiche och var det också lax? Ett litet hopkok efter att syster frågade vad det blev för förrätt, haha.

Varmrätten var ett recept a'la Tasteline. Ni får helt enkelt adressen så kan ni läsa själva! Supergott! http://www.tasteline.com/Recept/ugnsbakad_lax_i_hummersas


På nyår åt vi en grym meny komponerad av mig och Josefine! Tänker tillbaka på den med dreggel i mungiporna!

(Vandrande) Förrätt: Snittar med lax och pepparrot, snittar med keso/vitlöksröra (a'la Vivianne), smördegsinbakade chilioliver och chicken teriyaki-spett.

Varmrätt: Skaldjurslasagne! Har inte receptet här, så ni får helt enkelt komma hit så får jag bjuda er istället! Det gör jag med stort nöje, för det är bland det godaste jag ätit!

Dessert: Vit och mörk chokladmousse med lite passionsfrukt ovanpå. Den mörka choklamoussen blev med bitar, som en krossad chokladglass i princip, detta var inte vårt mål men det blev bra ändå!

Fördrink: Mousserande vin med passionsfruktjuice! Gott och läskande!


Kommentarer
Postat av: Hanna

Det var på tiden =)

2010-01-12 @ 10:38:57
Postat av: Josefine

Härligt med lite uppdatering! gud vad god mat, tur att det snart är påsk, då äter man ju nästan samma. Kan du iallafall få i di lite sill=)

2010-01-12 @ 19:23:47
Postat av: Johanna

Gött att du skrivit! Nu kan jag gå tillbaka till att vara mig själv igen ;)

2010-01-12 @ 20:25:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0