Grilltime!
Nu är det bannemej vår, hörrni! Nu tänker jag säga det utan att vara rädd för att det ska börja snöa. Gör det det, så visst. Då får det väl göra det då, men jag tror inte det gör det. Alldeles perfekt tajmat idag så hade vi ett seminarium utomhus - fick massa bra tips på lekar man kan använda till eleverna som har med matematik att göra och fick även prova själva, riktigt roligt och passande till det underbara vädret! Sedan sprang vi in och värmde maten (fläskköttsgryta från igår) och satte oss ute i solen och åt och njöt. Satt i tunn tröja och var alldeles varm, fyfasen vad härligt!!
När jag var på väg hem så blev jag grillsugen, så premiären var ett faktum! Blev vanlig grillkorv och även kabanoz. Vi åt inomhus dock, inte så jättevarmt ute längre. Men den grillade smaken och solen som skiner in genom fönstret så kändes det nästan som ute ändå!

Gårdagens gryta jag gjorde igår innehöll:
Grytbitar av fläsk (kanske 400 g?! hade fryst in i påsar så vet inte exakt.)
1 röd paprika, i mindre bitar
1 gul lök, strimlad i halv-lökringar
10 färska champinjoner, i passande bitar
1 buljongtärning
2 dl vatten
4 dl matlagningsgrädde
6 iskuber rödvin
Jag brynte köttet i grytan, slängde i lök och svamp. Hällde på 2 dl (eller typ.) vatten och buljongtärning. Lät det koka i 2 timmar ungefär. Sedan hällde jag i rödvin som jag fryst in i frysplastpåsar och matlagningsgrädde och paprikan. Sedan fick det koka i en timma till ungefär. Sen föll köttbitarna isär (du hade rätt, mamma! Såklart..) på ett alldeles underbart vis! Gott var det!
När jag var på väg hem så blev jag grillsugen, så premiären var ett faktum! Blev vanlig grillkorv och även kabanoz. Vi åt inomhus dock, inte så jättevarmt ute längre. Men den grillade smaken och solen som skiner in genom fönstret så kändes det nästan som ute ändå!

Gårdagens gryta jag gjorde igår innehöll:
Grytbitar av fläsk (kanske 400 g?! hade fryst in i påsar så vet inte exakt.)
1 röd paprika, i mindre bitar
1 gul lök, strimlad i halv-lökringar
10 färska champinjoner, i passande bitar
1 buljongtärning
2 dl vatten
4 dl matlagningsgrädde
6 iskuber rödvin
Jag brynte köttet i grytan, slängde i lök och svamp. Hällde på 2 dl (eller typ.) vatten och buljongtärning. Lät det koka i 2 timmar ungefär. Sedan hällde jag i rödvin som jag fryst in i frysplastpåsar och matlagningsgrädde och paprikan. Sedan fick det koka i en timma till ungefär. Sen föll köttbitarna isär (du hade rätt, mamma! Såklart..) på ett alldeles underbart vis! Gott var det!
Kommentarer
Postat av: Josefine
vill inte förstöra vårstämningen, men ev kan det komma mer snö :) Haha, men skit samma, har suttit ute och solat nu dessa två härliga vårdagar! Gött med körv! Vi ska nog välkomna balkonggrillen snart! :) Vill ha tips på lekar!! Är tråkigt att behöva vara inne och ha matte sådana här fina dagar!
Postat av: Hanna
ååå vad mysigt att grilla! Då är det vår =)
Hmm blev hungrig nu när jag såg korvarna..undra vad jag ska göra åt det =)
Puss
Postat av: mamma Pia
Härligt med grillväder!!! Finns liksom inget som går upp mot det, vare si man grillar korv eller kött.
Grytan lät väldigt god. Och ska som sagt koka länge...Mums..
Trackback