nytt recept!
Nu har jag ett "recept" som passar ALLA! LCHF:are, gluten-, laktos- och mjölkfolk - you name it! Dock inte äggallergiker men det går säkert att ordna på något vis om det skulle behövas! Är hur som helst superduper enkelt och jättegott! Ett väldigt bra alternativ till chicken nuggets, som tyvärr inte är lika nyttigt som gott. Man skär helt enkelt kycklingfilé i lagom stora portionsbitar, jag skulle rekommendera något mindre bitar, kanske 5x5 cm ungefär, så att inte "paneringen" bränns innan kycklingen är färdigstekt. Sedan doppar man kycklingbitarna i ägg, eller slänger ner alla bitar i en burk med ägg - väldigt smidigt! När bitarna sedan är täckta med ägg så lägger man över dem i SESAMFRÖN! Just det, salta och peppra (eller någon god krydda) innan du doppar i ägget så att kycklingen får lite smak. Och sen stekte jag i ganska mycket rapsolja, är säkert lika gott att steka i smör, olivolja eller vad som helst i princip, förutom margarin såklart! ;) Vet inte alls hur längre jag stekte bitarna, men några minuter per sida. Man märker ju när det är klart, bara att skära i den största och tjockaste biten - är den klar är alla klara! Mumsfilibabba till detta! Annorlunda, enkelt och framför allt JÄTTEGOTT!
Till detta åt vi ugnsrostade rotsaker - då det är rotsaksvecka på ICA! Morötter, plasternackor, rödbetor, potatis och rödlök med olja och timjanshonung och svisch in ugnen! Och lite BBQ-sås på sidan om, en härlig middag!
Blev ingen bra bild så struntar i det. Men prova prova!
Kommentarer
Postat av: Anita Clausen
Hej hej
Detta ska jag testa i helgen! Låter ljuvligt gott
Egen bbq-sås?
Kram
Postat av: Caroline Jonsson
Låter jättegott=)
Trackback