advent.
Ja, nu har hunnit vara advent också medan jag inte har uppdaterat alls. Så det kan bli :) Jag ska visa mitt julpynt, vi har inte alls mycket. Förutom badrummet som jag ska visa på bild, så har vi bara en klassisk röd adventsljusstake och en liten porslinstomte i vardagsrummet. Känns bra, det får räcka så. Åker ju snart hem till den riktiga julen i alla fall! Men jag är i alla fall mycket nöjd med vårt badrum, som går i temat Turkost för tillfället, och så även julen!
En middag som jag åt förra veckan ska ni få se! Fastfood, var det! Köpte färdigkryddat/strimlat kött med smak av Thai :) "Thaistrimlor" hette det för att vara helt korrekt, till det stekte jag wokgrönsaker och kokta risnudlar! Super gott, och supersnabbt!
Igår till lunch orkade jag inte vara så kreativ och ville slänga ihop något lätt (satt och skrev ett PM, så hade inte tid med någon lång lunch), men det blev väldigt gott ändå! Stekte en bit lax i stekpannan i olja och smör. Sedan delade jag 5 stora champinjoner i "kvartar" och förkokade (i mikron) haricoverts, sedan stekte jag harrisarna och champinjonerna tillsammans med hackad vitlök (fryst från ICA, mycket bra!) och persilja! Och det blev väldigt gott, och kändes lite nyttigt, och det är ju aldrig fel!
Nu ska jag berätta om helgens mat-höjdpunkt! Jonas bror fyllde 30 och då var det middag som gällde, och man får alltid underbar mat där då han är lite av en gourmetkock!

Små julkulor i turkost och silver (som inte syns)! Brukar annars ha stenar
från Kreta där i fönstret på toa :)

En skål med julkulor på handfatet, gulligt tycker jag själv!
En middag som jag åt förra veckan ska ni få se! Fastfood, var det! Köpte färdigkryddat/strimlat kött med smak av Thai :) "Thaistrimlor" hette det för att vara helt korrekt, till det stekte jag wokgrönsaker och kokta risnudlar! Super gott, och supersnabbt!

Igår till lunch orkade jag inte vara så kreativ och ville slänga ihop något lätt (satt och skrev ett PM, så hade inte tid med någon lång lunch), men det blev väldigt gott ändå! Stekte en bit lax i stekpannan i olja och smör. Sedan delade jag 5 stora champinjoner i "kvartar" och förkokade (i mikron) haricoverts, sedan stekte jag harrisarna och champinjonerna tillsammans med hackad vitlök (fryst från ICA, mycket bra!) och persilja! Och det blev väldigt gott, och kändes lite nyttigt, och det är ju aldrig fel!

Ser lite grått och tråkigt ut, men det var smarrigt!
Nu ska jag berätta om helgens mat-höjdpunkt! Jonas bror fyllde 30 och då var det middag som gällde, och man får alltid underbar mat där då han är lite av en gourmetkock!
Förrätt: Löjromstoast
Varmrätt: Boeuf Bourgignon (som jag aldrig kan uttala) med potatismos
Efterrätt: Hallonmousse (med Björklingehallon, mums) med krossade nonstops.
Eftersom han även är en riktig vinkännare så fick vi ett jättegott mousserande vin (eller var det champagne?!), ett jättegott vitt vin till förrätten och ett magiskt rött vin till huvudrätten! Det röda vinet heter Irony (129 kronor på Systembolaget, var tvungen att kolla upp!). Det var utmärkt till kötträtten! Väldigt mycket smak, lovely! Är nog inget att bara dricka en fredagskväll utan mat, då det är en ganska tung (säger man så om vin?) smak.
Tog ingen bild på maten där, tyckte inte riktigt att det passade sig på en finmiddag! Hoppas ni har överseende!
Nu ska jag iväg till affären och handla de sista ingredienserna till dagens middag: Korvstroganoff med ris!
Kommentarer
Postat av: Josefine
Vad fint du har gjort! Supermysigt! Vi åt Kyckling curry a la Jonas igår, blev supergott! Tackar för receptet! :)
Trackback