thaisoppa/gryta


Thaisoppa/Gryta ca 3-4 port
3 stora kycklingfileer
1 ½ paprika av valfri sort
1 röd chilifrukt med fröna kvar
1 tsk grön currypasta
Champinjoner efter tycke och smak, jag hade typ 10 små
2 gula lökar
1 lime, saft och lite skal
Några droppar fisksås
Lite riven ingefära, kanske två centimeter
Lite jordnötter som topping
Smör
2 burkar kokosmjölk
Skär alla grönsaker och kycklingen i lagom stora bitar, lite större är gott! Men chilin bör hackas fint!!
Sedan är det bara att steka alltihopa och hälla på kokosmjölken, riv ingefäran och pressa i lime och tillsätt lite currypasta och lite fisksås. Toppa med jordnötter! Smaka av o njut med en god sallad! Vi åt en sallad med tomater och avokado!
Kommentarer
Postat av: Hanna Panna
Nu är jag grymt laddad inför nästa termin då jag ska sätta igång med detta!! Ingen idé att börja nu när vi har 4 förpackningar med vardera 5 liter glass på kollo...samanlagt har vi snart ätit 80 liter!!!Men när terminen börjar tar jag dina recept =)
Postat av: Josefine
Detta ska jag prova nån gång, tror dock jag skippar jordnötterna, är inte så förtjust i nötter i mat. Gott med soppa!!
Trackback